Anime Adaptasyonunu Hak Eden 20 Manga
Anime adaptasyonu yapılmamış muhteşem mangaları keşfedelim...

Uzun zamandır her türden manga okuyan biri olarak animelerin mangaların popülerliğinde büyük bir rol oynadığının zaten farkındaydım. Animesi çıkan bir manganın ciltlerinin satışının artması her zaman gözlemlediğimiz bir şeydi. Fakat son zamanlarda uzun zamandır mangasını takip ettiğim serilerin pek çoğunun animesinin çıkmasıyla pek çok kişi tarafından "yeni keşfedildiğini" görmek, pek çok anime severin onlarca muhteşem hikayeyle hiç tanışmadığı gerçeğini bana bir kez daha hatırlattı.

Bugün, anime adaptasyonuna oldukça uygun olduğunu düşündüğüm fakat belki de hiçbir zaman animeye uyarlanmayacak ve bu yüzden anime adaptasyonuna sahip hikayelerin popülerliğine maalesef erişemeyecek serileri sizlerle paylaşmak istedim. Ben çoğunu İngilizce olarak okudum, o yüzden listedeki serilerin bazılarının Türkçe çevirisi olmayabilir. Yine de olanların linkini ekledim. Liste, mangaların Myanimelist puanına göre sıralanmıştır. 

Not: Anime sektöründe işlerin nasıl döndüğüne hakim değilim. Aşağıdaki serilerin anime adaptasyonu almamış olmasının onlarca sebebi olabilir. Bu bir "neden animesi yok!" listesi değil, "animesi olsaydı mutlu olurdum" listesi. Ayrıca bunlardan daha fazla sevdiğim veya daha iyi olduğunu düşündüğüm mangalar da var ama bu listede anime adaptasyonuna uygun olduğunu düşündüklerimi paylaşmak istedim.

1. Real

1. Real

Tür: Seinen, Spor, Dram, Psikolojik

MAL Puanı: 8.91

Real, Vagabond ve Slam Dunk'un mangakası Inoue Takehiko tarafından yazılmış bir spor mangası. Slam Dunk ile aynı kişi tarafından yazılmış olmasına rağmen ve iki seri de basketbolla alakalı olmasına rağmen, iki seri birbirinden tamamen farklı. Real çok daha fazla karakter ve karakter psikolojisine odaklanan, seinen ağırlığını hissettiren bir manga. Ve şaheser olarak gördüğüm serilerden.


Bazen bu manganın animeye uyarlanmama sebebinin Inoue Sensei'in eşsiz karakter tasarımlarını animeye aktarmanın müthiş bir zahmet gerektirmesi olduğunu düşünüyorum. Yine de iyi bir stüdyo bunu başarabilseydi bayıla bayıla izleyeceğim serilerin başında geliyor.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

2. Yotsuba to!

2. Yotsuba to!

Tür: Komedi, Hayattan Kesitler

MAL Puanı: 8.87

Aslında zaten popüler bir seri olduğu için bunu listeye eklemeyecektim ama kendime engel olamadım. Yotsuba to! Yotsuba adındaki miniğimizin günlük yaşamını anlatan ve benzerleri içinde bu türde en başarılı olan seri. Açıkçası bu serinin mangası o kadar keyifli ki hiçbir zaman animesi çıkmasa da şikayetlenmem. Ama bir gün gerçekten iyi bir yapım ile animeye uyarlansa Yotsubamızı kanlı canlı sesli bir şekilde izlemek aşırı mutlu ederdi. 

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

3. Jumyou wo Kaitotte Moratta. Ichinen ni Tsuki, Ichimanen de.

3. Jumyou wo Kaitotte Moratta. Ichinen ni Tsuki, Ichimanen de.

Tür: Shounen, Dram, Romantizm, Psikolojik

MAL Puanı: 8.79

Bu seri hikayesiyle beni en çok etkileyen serilerden. 16 bölümlük, romandan uyarlama kısa bir manga ama yüzlerce bölümlük mangaların veremediği duyguyu 16 bölümde vermeyi başarıyor. 2 saatlik muhteşem bir film uyarlamasına o kadar müsait ki... Bu serinin animeye uyarlanmasını çok istememin bir sebebi de bence mangasının çizimlerinin çok iyi olmaması. CoMix Wave Films tarafından yapılsa ve o göz alıcı animasyonlarla bu seriyi izleyebilsek muhteşem olurdu.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

4. Umarekawatte mo mata, Watashi to Kekkon shite kuremasu ka?

4. Umarekawatte mo mata, Watashi to Kekkon shite kuremasu ka?

Tür: Josei, Dram, Romantizm, Hayattan Kesitler

MAL Puanı: 8.62

Okurken birilerinin kenarda bir yerde soğan doğradığına emin olduğum bir seri... Bu manga aşk, aile ve savaş kavramlarını o kadar derinlemesine işliyor ki... 22 bölüme sahip ve bence tek sezon (12 bölüm) anime yapmaya oldukça müsait. Hele ki Kaguya-hime no Monogatari filmindeki gibi sulu boya tablosu benzeri çizimlere sahip olsa tadından yenmezdi...

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

5. Watashitachi no Shiawase na Jikan

5. Watashitachi no Shiawase na Jikan

Tür: Psikolojik, Dram, Romantizm, Müzik, Trajedi

MAL Puanı: 8.55

Watashitachi no Shiawase na Jikan 8 bölümden oluşan, film yapmaya oldukça müsait bir manga. Müzik konusunu da ele aldığından güzel seslendirmeler ve müzikle anime olarak özellikle izlemek bence ayrı bir etkileyici olurdu. Okurken insan gözyaşlarına hakim olamıyor. Biraz ağır bir tona sahip, okumadan önce bunun farkında olmak lazım. Bu seri hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zaten kısa, dram kaldırabiliyorsanız mutlaka okumanızı öneririm.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

 

6. Ohayou Ibarahime

6. Ohayou Ibarahime

Tür: Shoujo, Psikolojik, Romantizm, Dram, Komedi, Doğaüstü Güçler

MAL Puanı: 8.52

Yine favori serilerimden biri. Ohayou Ibarahime, tek oturuşta okuduğum ve okurken her duyguyu zirvede yaşadığım bir seri. Karakterleriyle, işlenişiyle ve finaliyle bu kadar tatmin edici bir seri bulmak çok zor. Uzun shoujoların başlangıcını animeye uyarlayıp yarım bırakacaklarına asıl böyle serilerin animesini yapmaları gerekiyor. 24 bölüm halinde animeye uyarlansa belki de en tatmin edici shoujo anime finalini bize izletebilecek bir seri. Kyoto Animation tarafından yapılsa Myanimelist'te ilk 10 animeye girer...

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

7. Billy Bat

7. Billy Bat

Tür: Seinen, Dram, Gizem, Doğaüstü Güçler, Psikolojik, Tarihi

MAL Puanı: 8.44

Billy Bat Monster'ın yazarı Urasawa Naoki tarafından kaleme alınan bir başka şaheser. Ve çoğu kişi bana katılmayacaktır belki ama bence Monster'dan dahi daha iyi bir seri. Eşsiz anlatım tarzıyla tarihi bilgileri, komplo teorilerini ve hayatı sorgulatan düşünceleri bir araya getiriyor. Buna benzer başka bir seri okumadım açıkçası. Uzunluğu Monster'a yakın ve Monster gibi mangasına birebir sadık bir 50 küsür bölümlük anime adaptasyonu olsa büyük ses getirecek serilerden olduğunu düşünüyorum.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE


8. Kusuriya no Hitorigoto

8. Kusuriya no Hitorigoto

Dram, Gizem, Tarihi, Romantizm, Komedi

MAL Puanı: 8.44

Kusuriya no Hitorigoto halihazırda 56 bölümü olan ve devam eden bir manga. Sıradan bir konuya sahip görünüp aslında öyle olmayan, aşırı sevilesi bir ana karaktere sahip olan bir seri. Kusuriya no Hitorigoto komedisiyle, gizemiyle, arada bir verdiği dramla dört dörtlük bir seri. Henüz yeni bir seri olduğundan bunun hale anime adaptasyonu alabileceğine dair umudum var ve umarım öyle olur. Ama yine de her türlü mangasına göz atmanızı öneririm.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

9. Mata, Onaji Yume wo Miteita

9. Mata, Onaji Yume wo Miteita

Tür: Seinen, Doğaüstü Güçler, Hayattan Kesitler

MAL Puanı: 8.41

Mata, Onaji Yume wo Miteita 12 bölümlük, mutluluk kavramını sorgulayan bir manga. Kimi no Suizou wo Tabetai'nin yazarının kaleminden çıkma ve bana sorarsanız ondan bile daha etkileyici bir seri. Kendine özgü işleyişiyle, çarpıcı finaliyle film yapmaya o kadar uygun ki... Filme uyarlansa Kimi no Na wa.'dan dahi daha yüksek puan alma potansiyeli var. Neyse ki bu serinin manga çizimleri de animeyi aratmayacak derecede güzel. Ama yine de bunu anime film olarak izlemek muhteşem olurdu...

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

10. Machida-kun no Sekai

10. Machida-kun no Sekai

Tür: Romantizm, Okul, Dram

MAL Puanı: 8.37

Machida-kun no Sekai bize adeta dünyadaki iyiliğin önemini hatırlatan bir seri. Okuduktan sonra insanı bir süre düşüncelere daldırıyor. Ama bunu ağır psikolojik bir anlatımla değil oldukça hafif ve okuması kolay bir tonda yapmayı başarıyor. 7 cilt olması dolayısıyla 24 bölümlük anime yapmaya oldukça uygun. Yumuşak çizgilere sahip bir animeayon ve huzur verici müziklerle izlemesine doyum olmazdı.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

11. Toshokan no Daimajutsushi

11. Toshokan no Daimajutsushi

Tür: Seinen, Fantastik, Macera

MAL Puanı: 8.35

Bu seri devam etmekte olduğundan animeye adaptasyonu almasına dair umudum devam ediyor (Tongari Boushi no Atelier ile bu bence şu an devam etmekte olan en iyi fantastik seriler. Tongari Boushi no Atelier'a anime duyurusu yapıldı, darısı bunun başına)

Animesi çıkarsa HunterxHunter kadar popüler ve sevilen bir seri olacağını düşünüyorum. Dünyası çok detaylı ve günümüz dizi/film sektöründe insanların ele almayı sevdiği pek çok modern dünya sorununu da içinde işliyor ve bunu doğru bir şekilde yapıyor.  Bunu yaparken fantastik dünyasının büyüleyiciliğinden de taviz vermiyor. Ayrıca seinen dergide yayınlansa da shounen severlere de hitap eden bir manga.


Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE


12. Love So Life

12. Love So Life

Tür: Shoujo, Hayattan Kesitler, Romantizm, Komedi

MAL Puanı: 8.32

Bu da hiçbir zaman anime adaptasyonu almayacağını düşündüğüm tatlış mı tatlış bir seri. Romantizminden çok içindeki minik meleklere bayılıyorum. Bence animesi olsaydı Gakuen Babysitters gibi bizi her hafta yumuş yumuş yapabilirdi. Serinin tamamının Türkçesi vardı aslında ama şu anda bulamadım. Bulduğum birkaç bölümün linkini koydum. Tamamını bulan olursa yorumlara yazabilir.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

13. Dengeki Daisy

13. Dengeki Daisy

Tür: Shoujo, Dram, Romantizm, Komedi

MAL Puanı: 8.31 

Sanırım her shoujo sever gibi ben de gelmeyeceğini bile bile Dengeki Daisy anime adaptasyonunu beklemekten vazgeçmeyeceğim. Zaten animeye uyarlansa da muhtemelen tamamını uyarlamazlardı ve yarım brakırlardı. Romantizmi ile, nostaljisi ile en büyük shoujo klasiklerinden fakat ne yazık ki anime adaptasyonu olmadığı için hiçbir zaman bir Kaichou wa Maid-sama veya Fruits Basket kadar popüler olamayacak.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

14. NG Life

14. NG Life

Tür: Shoujo, Fantastik, Romantizm, Komedi, Dram, Okul, Tarihi

MAL Puanı: 8.15

NG Life, Akatsuki no Yona'nın yazarı Kusanagi Mizuho tarafından kaleme alınmış bir başka şaheser. Okul hayatı ve komedi gibi shoujo serilerle kullanılan yaygın temaları küçük fantastik dokunuşlarla birleştiren, temposu bir an bile düşmeyen aşırı keyifli bir seri. Daha önce de söylediğim gibi, onlarca ciltlik popüler shoujoların sadece başlangıcını animeye uyarlayıp hikayeyi yarım bırakmak yerine keşke böyle serileri animeye uyarlasalar. Seri sadece 9 cilt olduğundan 24-26 bölümlük bir anime adaptasyonu ile hikaye tamamlanabilir ve biz de kırk yılda bir düzgün finali olan bir shoujo anime izlemiş olurduk. Serinin maalesef ki Türkçe çevirisini bulamadım.

Okuma Linkleri:  İNGİLİZCE

15. Hoshi Mamoru Inu

15. Hoshi Mamoru Inu

Tür: Seinen, Dram, Hayattan Kesitler

MAL Puanı: 8.14

Bu manga birbirine küçük bağlantılar taşıyan 5 hikayeden oluşuyor. Hikayeler can dostumuz köpeklerle ilgili. Bence özellikle 1. hikayeden muhteşem bir anime film çıkabilir. Duyguları zirvede yaşatan bir manga. Hachiko hikayesini sevenlerin bunu da seveceğine eminim. 

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

16. Ludwig Kakumei

16. Ludwig Kakumei

Tür: Shoujo, Dram, Fantastik, Korku, Doğaüstü Güçler, Macera

MAL Puanı: 7.97

Ludwig Kakumei okuduğum en ilginç mangalardan biri ve herkese göre olmadığını itiraf etmeliyim. Klasik masallara gönderme içeren ama bunları daha "gotik" şekilde ele alan bir seri. 16 bölüm olduğundan tek sezonluk güzel bir anime olma potansiyeli var. İçindeki kostüm ve mekan tasarımlarını bence anime olarak görmek harika olurdu. Maalesef ki serinin Türkçe çevirisini bulamadım.

Okuma Linkleri: İNGİLİZCE


17. Maou no Musume wa Yasashisugiru!!

17. Maou no Musume wa Yasashisugiru!!

Tür: Komedi, Fantastik, Hayattan Kesitler

MAL Puanı: 7.89

Buna benzeyen, sevimli bir miniğimiz etrafında geçen günlük olayları konu alan çok anime serisi var aslında ama mevzu böyle bir sevimlilik olunca ne kadar fazla o kadar iyi. Bu yüzden Maou no Musume wa Yasashisugiru'yu da tek sezonluk kurabiye tadında bir anime olarak izlemeyi isterdim.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

18. Usotoki Rhetoric

18. Usotoki Rhetoric

Tür: Shoujo, Komedi, Gizem, Polisiye, Dram, Romantizm

MAL Puanı: 7.81

Usotoki Rhetoric 50 bölümden oluşan, birbirinden harika karakterleriyle her bölümde bir gizemi çözdüğümüz bir polisiye serisi. İçinde harika karakter, kostüm ve mekan tasarımları mevcut. Bölümlerin uzunluğu ve kendi içindeki bütünlüğü o kadar güzel ayarlanmış ki, her bir manga bölümü bir anime bölümüne mükemmel bir şekilde aktarılabilir. Hani eskiden bir yıl boyunca devam eden ve 51. bölümde final veren animeler vardı ya? İşte bu seri tam olarak buna uygun. 2012 yılında çıktığı için animesinin geleceğini hiç sanmıyorum ama anime adaptasyonuna çok uygun bir seri.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

19. Tenju no Kuni

19. Tenju no Kuni

Tür: Komedi, Hayattan Kesitler, Tarihi

MAL Puanı: 7.51

Bu seri otantik günlük yaşam anlatması açısından Otoyomegatari hissi veren bir seri. Aslında bunun yerine listeye Otoyomegatari'yi ekleyecektim fakat onun hem zaten popüler olması hem de bence anime adaptasyonuna çok uygun olmaması nedeniyle Tenju no Kuni listemizde yer buldu. Sevimli karakterleri, huzur verici bir atmosferi var. Serideki işçilikli kostümleri ve güzel doğa manzaralarını animede renk renk görmek güzel bir deneyim olurdu. Yine 24 bölümlük bir anime adaptasyonuna oldukça uygun bir manga.

Okuma Linkleri:  TÜRKÇE   İNGİLİZCE

20. Sugar Dark: Umerareta Yami to Shoujo

20. Sugar Dark: Umerareta Yami to Shoujo

Tür: Seinen, Dram, Fantastik, Doğaüstü Güçler

MAL Puanı: 7.48

Sugar Dark 4 ciltlik kısa bir manga. Az bölüm sayısı olsa da gizem unsurunu çok güzel işliyor. İçinde "gore" sahneler mevcut ve bence iyi bir yapımla bu sahneleri anime olarak izlemek ayrı bir etkileyici olurdu. Tek sezonluk bir anime adaptasyonuna oldukça müsait. Serinin maalesef ki Türkçe çevirisini bulamadım.

Okuma Linkleri: İNGİLİZCE

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

1 comment

Berbüjjj
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

çok güzel mangalar ve kesinlikle söylediğiniz şeylere katılıyorum ayrıca usotoki rethoric i görünce de aynı düşündüğümüzden emin oldum. kesinlikle anime uyarlaması olmalıydı. Yorumlarınız için teşekkürler :)

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

Disqus Yorumları