1.200 Mühendis Sadece 3 Saatte Yerin Altında Yeni Bir Metro İnşa Edebilir mi?
Mümkün mü böyle bir şey?

Tarih 15 Mart 2013. Shibuya Station Toyoko Line'a yeni bir metro ekleyerek onu yakınlarındaki Daikanyama İstasyonu'na bağlamak isterler. Bu işlem için 1.200 teknisyen mühendis çalışacaktır ama süre kısıtlıdır; sadece bir gecede bitmelidir. Peki bu mümkün müdür? Dünyanın başka bir yeri hakkında konuşuyor olsaydık "Saçmalama Serpil" deme hakkına sonuna kadar sahiptiniz ama söz konusu Japonya ve Japonlar ise orada insan bir tedirgin olmuyor değil. 

Sadece bir gecede, Tokyu Demiryolları STRUM (Shifting Track Right Under Method) isimli bir teknikle işe koyulur. Shibuya İstasyonu'ndan son tren 01.00'da ve ilk tren 05.00'da hareket ediyor, testler de dahil (testler bir saat kadar sürüyor) mühendislerin toplamda 4 saatlik bir zamanları vardır. Her şeyin yolunda gittiği bu operasyonda her mühendis hangi civatanın dönme işleminden sorumlu olduğunu bilmek zorundadır. 

Tokyu’nun inanılmaz organizasyonu ve mühendislerin övgüye değer takım çalışması sayesinde Shibuya'dan Daikanyama'ya giden yeni yol, Japon mühendisliğine bir kez daha saygı duymamız gerektiğini kanıtlamıştır. 



kaynak: japaninsides

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları