Kadınlar İçin Romantizim Oyunları Bir Yönetim Simülasyonu İle Başladı
Otome türünün ilk örneği.

Mystic Messenger ve  Tokimeki Memorial Girl’s Side gibi otome (hikaye bazlı oyunlar, genellikle kadınlara hitap eder) türündeki oyunlar özellikle kadınlar için yapılmıştı. Bu tür Koei’nin 1994 yapımı Angelique adlı oyunu ile başladı. Bu günlerde, otome türündeki oyunlar genellikle bir çok metin barındıran görsel roman tarzında oyunlar. Oysa ki tür, az diyalog barındıran bir yönetim simülasyonu ile başladı.

Image

Bir çok otome türündeki oyunlar gibi Angelique de batı piyasasına giremedi. Bu yüzden oyunu şu an sadece Japonca olarak oynayabilirsiniz. Angelique’nin dünyasında evreni hali hazırdaki yöneticisi Cosmos’un prensesi 2tane varis seçmeye karar verir. Bu durumda seçilen iki varis ise Angelique ve Rosalie, Fransız isme sahip olan iki Japon lise öğrencisi. Oyunda flört etmek her ne kadar önemli olsa da karakterlerimizin asıl hedefi Cosmos Prensesi’nin bıraktığı topraklardaki barışı geliştirmek. Ülkenizi daha çekici yapmak ve ülke nüfusunu arttırıp rakiplerini geçmek için seçkin gardiyanlarınızın yardımına ihtiyaç duyuyorsunuz. 

Angelique otome oyunlarında bulunan bir çok özelliği bünyesinde barındırıyor.  Oyunda çıkılabilecek bir sürü erkek karakter mevcut. Günümüz otome oyunlarının aksine görsel roman tarzında değil. Bu da kendi türündeki diğer oyunlara göre güzel bir farklılık sağlıyor.

kaynak: kotaku

Anime oyun dizi üçgeninde yaşayan bir insanoğlu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları