Hiroşima'daki Patlamayı Anlatan Anime
Tarih 6 Ağustos 1945'i gösterdiğinde Japonya'nın kaderini değiştiren bomba Hiroşima'ya atılmıştı.

2. Dünya Savaşı’nda Amerika’nın Hiroşima ve Nagazaki’ye atmış olduğu atom bombasının izleri ne tarihten ne de Japonlar'ın kalbinden silinmedi ve silinmeyecek de. Her ne kadar 2. Dünya Savaşı'nı başlatan taraf Japonlar olsa da savaş özellikle onlar için çok can alıcı sonlandı. Keşke savaşlar sadece animelerde, filmlerde, oyunlarda birer kurgu olarak kalsalar...

Fumiyo Kouno’un aynı isimli mangasından uyarlanan Kono Sekai no Katsumi ni (In This Corner of the World) bu atom bombalarının atılmasından önceki sıradan yaşamı ve atılmasının ardından insanların yaşadığı dramı gözler önüne seriyor. Film, bu sene Japonya’da yılın animasyon ödülünü almasının yanı sıra izleyenler tarafından da olumlu eleştiriler aldı. MAPPA ve GENCO tarafından yapılan anime, ünlü stüdyolar sayesinde Japonya ile eş zamanlı Amerikan sinemalarına da taşındı. Kono Sekai no Katsumi anime filminin içeriği Amerika’nın Japonya’ya attığı atom bombasının etkileri olduğu için, bu filmin Amerika’da gösterime girmesi pek tabi ki büyük önem arz ediyor. Bakalım Amerikalı animeseverler bu filmi izlerken nasıl tepki verecekler... 

Anime 2016 yılında yapılmış olsa da çizimler, renklendirme ve animasyon teknikleri ile 1945 havasının yansıtıldığını çok rahat görebilirsiniz. Yönetmenliğini Meiken Lassie, Hana wa Saku, Arete-hime ve Black Lagoon animelerinin de yönetmeni olan Sunao Katabuchi üstleniyor.

Kono Sekai no Katsumi ni Konusu:

Kono Sekai no Katsumi ni Konusu:

Yıl 1944... Suzu Urano, yerel deniz üssünde çalışan genç katip Shuusaku Houjou ile evlenir ve Hiroşima'daki küçük kasaba olan Kure'ye taşınır. Ailesi ile yaşayan Suzu, zorlu savaş koşullarında gündelik yaşantılarına devam edebilmek için ev işlerine, yemek konusuna yaratıcı bakış açıları ekleyerek hayatı biraz sıradanlaştırmaya çalışır. 

Yıl 1945... ABD askerinin yoğun bombardımanı sonucunda kasaba halkının yaşam biçimi yıkıcı şekilde değişir. Suzu'nun normalleştirmeye çalıştığı hayatı geri döndürülemez şekilde değişirken umudunu yitirmemeye çalışır ve büyük bir azim ve cesaretle hayatını sonuna kadar yaşamaya devam eder.

Kono Sekai no Katsumi ni Trailer

Kono Sekai no Katsumi ni’nin resmi sitesinde 15 Eylül’de DVD ve Blu-ray olmak üzere 2 farklı versiyonunun satışa sürüleceği de duyuruldu.


kaynak: kotaku

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları