Goken, Steam Erken Erişim'de Yerini Aldı!
Bir açık dünya aksiyon, rol yapma oyunu olan Goken, kısa süre önce Steam platformu aracılığıyla satışlarına başlayarak oyuncularla buluştu.

Ayakashi Hyakki Yagyou Kiwami ve Monster Drive Revolution gibi akıllı telefon tabanlı oyunlar sayesinde tanınan ve Japonya merkezli bir firma olan Gianty, Mayıs ayında duyurulan ve açık dünya aksiyon türünde bir rol yapma oyunu olan Goken için Erken Erişim sürecini başlattı. Oyunu Erken Erişim'de denemek isteyenler Steam aracılığıyla, $14.99 (53 lira) karşılığında Goken'e sahip olabilirler

Oyun Açıklamaları

Hakkında

Goken, aksiyon kategorisindeki eski ve başarılı açık dünya oyunlarının bütün iyi yanlarını toplayarak 'old school' oyunculara eğlenceli ve nostalji dolu saatler geçirmeyi amaçlamaktadır. 

Hikaye

Tanrıların ve insanların bir arada yaşadığı uzak zamanlarda...

Tanrılar tarafından dövülmüş olan beş kılıca sahip bir kılıç ustası yaşamaktadır.

Kılıç ustası, dünyaya mutlak barış ve adalet getirmek için bu kılıçları kullanır.

İnsanlar bu kılıç ustasını, "Beş Kılıcın Hükümdarı" olarak anmaktadırlar.

İnsanların tanrıları övdüğü günlerden bir gün, Beş Kılıcın Hükümdarı bilinmeyen bir sebepten dolayı  tanrıların karşısında durur.

Bir tanrı olan Ozone, öfkesiyle birlikte bütün gücünü, kılıç ustasını şimdilerde Kılıç Zirvesi olarak bilinen dağın tepesine sürmek için kullanır.

Bu masal, Cardina'nın küçük bir köyünün yakınlarında iki tarafın savaşından 5.000 yıl sonra başlar.

Öne Çıkan Özellikler

Eşsiz açık dünya mekanikleri - Oyun, eski bir özellik olan "quarter view" mekaniğine sahip olmasıyla birlikte harita geçişleri, ara sahneler ve dövüş sekansları bakımından da oyun zevkini üst seviyelere çıkarmak için kusursuz hazırlanmıştır.

Gerçek zamanlı stratejik aksiyon tabanlı dövüş sistemi - Goken, oyuncuların zevkli kombo saldırılar yapması için iki temel saldırı tuşu içermektedir. Her saldırı tuşu için istenilen silah tayin edilebilir. Canavarlar, bosslar ve etap aldatmacaları, zaman zaman oyuncuyu stratejik düşünmeye yönlendirebilir ve bu esnada saldırı tuşlarına doğru ekipmanın atanması kritik önem taşımaktadır.

Kişiselleştirilebilir Dövme (Tattoo) sistemi - Kullanılan dövmeler oyuncunun kahramanına spesifik özellikler bahşeder. Sağlık (HP) veya Dayanıklık Puanı'nın (SP) üst sınırını geliştirmek veya yeni ve özel hareketlerin kilidini açmak, oyuncunun kahramanını kendi oynayış stiline göre özelleştirmesine olanak sağlayacaktır.

Early Access İle İlgili Soru&Cevap

Neden Early Access?

Modası geçmekte olan JRPG türünü başarılı bir şekilde, kitabına göre temsil etmek isteyen Goken, "Oyun dünyasının altın çağı" olarak anılan yıllarda çıkmış ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan esinlenerek bu türde yapılmış bir oyundur. Goken'in yaşatmak istediği tecrübenin yalnızca gerçek oyuncuların yardımıyla tam potansiyeline ulaşacağını açıklayan Gianty, "Goken'i hepimizin arzuladığı bir oyun haline getireceğimiz inancındayız" diyerek Erken Erişim ile ilgili soruları cevaplandırmıştır.

Bu oyun tahminen ne kadar süre Erken Erişim sürecinde olacak?

Bu süreç için iki aylık bir plan hazırladıklarını açıklayan oyun stüdyosu, oyuncuların gereksinimlerinin karşılanmadığı süre boyunca bu planı uzatmaya hazır olduklarını da belirtti.

Goken'in bitmiş sürümünde neler değişmiş olacak?

Şu anda oyun içinde bulunan kritik hataların giderilmesi başta olmak üzere, halihazırda bulunan özelliklerinin geliştirilmesiyle birlikte bir çok yenilik de gelecek:

-Steamworks için ayarlamalar

-Kullanıcılara özel olarak mod için tasarlanmış bir ada

-Karakter kişiselleştirilmesi üzerine iyileştirmeler yapılacak. ("Dövme Sistemi 2.0")

-Tekrar edilebilir Kolezyum modu

-Ek yan görevler

-Ek zindanlar (dungeons)

Oyunun Erken Erişim sürecindeki gelişimi ne durumda?

Goken'in Erken Erişim versiyonunun piyasaya girmesinin ardından oyuncular şu özellikler için beklentiye girebilir:

-Bütün hikaye, old-school aksiyon rol yapma oyunlarının izlerini taşıyor. 

-Harika animasyonlar eşliğinde ikili silah kullanımı

-Eşi benzeri görülmemiş, devasa bir açık dünya

-Üç boyutlu karakterleri içeren iki boyutlu fantastik bir dünya

-Bu fantastik dünyayla mükemmel bir uyum sağlamayı başaran benzersiz ve akılda kalıcı müzikler.

-Oyuncunun oynayış stilini baz alarak kişiselleştirilebilir eşsiz kahramanlar yaratmaya olanak sağlayan "Dövme Sistemi".

-Ganimet olarak elde edilebilir materyaller aracılığıyla geliştirilebilen silahlar. (Silah geliştirme sistemi)

Fiyatta bir değişiklik olacak mı?

Gianty, oyunu Erken Erişim sürecinde destekleyen oyunculara bir teşekkür ifadesi olarak şimdilik indirimli bir fiyat olan $14.99 değerini uygun görmüştür ancak oyunun geliştirilmesi tam anlamıyla son bulduktan sonra bu fiyat $19.99 (71 lira) olarak değiştirilecektir.

Oyuncu kitlesi, geliştirme sürecine nasıl dahil olacak?

Bu oyun, tamamen kullanıcıların fikirlerine dayalı bir projedir. Gianty'nin Erken Erişim'in son erme tarihi ile ilgili yaptığı açıklama da bunu doğrular niteliktedir. Goken oyununun olabildiğince şeffaf ve interaktif kılınmasının sebebi, oyuncuların başta Steam platformlarında oluşturulan forumlar aracılığıyla olmak üzere internet sitesinden, Facebook sayfasından veya Twitter'dan fikirlerini paylaşmasının ve katkıda bulunmasının hedeflenmesidir.

Resmi Tanıtım Filmleri

Sizce Goken amacına kısa sürede ulaşabilecek mi?

Sizce Goken amacına kısa sürede ulaşabilecek mi?

gematsu.com

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları