Dikkat! Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen Başlıyor!
Dram ve Josei animesi Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu'nun 2. sezonu 7 Ocak'ta başlıyor.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu'yu izleyenler 2. sezon için epey meraklı bir şekilde beklemeye başlamışlardı. -bu kişilerden biri de benim, anime ile ilgili çenem düşerse şimdiden kusura bakmayın. :)- Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu animesinin resmi sitesinde Nisan ayında aşağıdaki görsel yayınlanmış ve animenin 2. sezonun kış animesi olarak televizyonu süsleyeceği belirtilmişti.

Image

Bu görsel paylaşılırken anime çalışanları ilk sezonun aksine, Sukeroku Futatabi-hen olan 2. sezonun modern zamanlarda geçeceğini duyurmuştu. İlk sezonda Yukomo -Kikuhiko ya da Bon diye de hitap edilir- ve Sukeroku'nun geçmişine sıklıkla yolculuk yapıp karakterleri derinlemesine tanımıştık. Bu sezonda, geçmişin öyküsü artık aramızda olmayacak ve karakterlerin geleceklerini nasıl inşaa ettiklerini izleyeceğiz. İlk sezonda 'yardımcı erkek oyuncu' rolünde olan Yotarou -yukarıdaki görselde solda-, bu kez Yukomo Sensei ile başrolü paylaşıyor olacak.

Animeyi izlemeyenler için kısa da olsa ilk sezondan bahsetmekte fayda var. Ama öncesinde ilerleyen satırlarda sıkça okuyacağınız rakugonun ne olduğunu açıklayalım; rakugo, komik hikaye anlatımı demektir. 13 bölümden oluşan anime, Japonya'nın Showa Genroku döneminde (1960'lar ile 1970'lerin başı) geçiyor, Yakuza üyesi olan Yotarou -antikahraman veya karanlık adam anlamına gelen bir terim- cezaevinden çıkınca tek bir şeye odaklanır; cezaevi günlerini çekilir kılan ve yaşamını değiştirme kararı almasını sağlayan Rakugo Ustası Yukomo Yuurakutei'nin çırağı olmak. Yotarou, Yukomo Sensei ile ilk karşılaştığında usta onu geri çevirmiş olsa da inatçı bir şekilde istediğini almaya odaklanmış ve istediğini alıp ustanın ilk çırağı olmayı başarmıştır.

Yotarou, eğitimine hevesle başladığı sırada, Yukomo Sensei'nin evinde yaşayan başarılı Rakugo Sanatçısı Konatsu ile karşılaşır. Yotarou'nun rakugo tarzı Konatsu'nun babası olan Sukeroku Yuurakutei'nin tarzına benzemekte ve bu usta ile Konatsu'yu geçmişe sürüklemektedir. Bunu öğrenen Yotarou, Sukeroku'nun doğal anlatımında kendi tarzını görür. Konatsu'nun babası Sukeroku, doğuştan yeteneklidir ve Yukomo'nun aksine onun çalışmasına gerek yoktur. Yukomo ne kadar disiplinli ise Sukeroku o kadar avaredir. Tam da bu nedenle ikisi iyi rakip ve kötü arkadaştırlar. Aşağıda bu satırlarıma tercüme olacak sahnelerden birine bakabilirsiniz.

Image

Kötü arkadaşlıklarının iyi arkadaşlığa dönüştüğü dönemlerde araya bir kadın girer. Bu kadın, Miyokichi Yurie'dir. Kendisi Yukomo'ya aşık olsa da Sukeroku'nun kendisine yanaşmasına ve onu sevmesine izin verir. Gün geçtikçe dağılan Sukeroku'yu Yukomo toparlayamamakta ve Sukeroku'nun rakugodan uzaklaşmasına dayanamamaktadır.

Image

Sukeroku rakugoyu bırakıp Miyokichi ile uzaklara gider ve bir çocukları olur. Fakat anne Miyokichi, ailesini terk eder ve Sukeroku'nun yanında yine Yukomo görünür.

Image

İkisinin yıllar sonra yapacakları rakogo gösterisine Miyokichi gelir ve aşağıdaki üzücü sahnenin yaşanmasına neden olur.

Image

Babasının kollarındaki o sevimli veled, Yukomo Sensei'nin evinde yaşayan Konatsu'dan başkası değildir.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Yotarou Hourou-hen adında 2 bölümlük OVA'sı da bulunan yeni seride eminiz ki; öykü anlatımının canlı tutulması için girişilen mücadeleyi, bu mücadelenin yarattığı ilişkileri ve kalplerimize dokunan duyguları yine derinden hissedeceğiz.

Umarız, yapımcılar bu beklentilerimizi boşa çıkarmaz.

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları