1000 Geyik İle Dolu Olan Nara Geyik Parkı'nı Yakından Tanıyın
1000 geyik ile dolu olan Nara Geyik Parkı'nı yakından tanıyın

Nara Geyik Parkı 1880'de kurulan, Japonya'nın en eski parklarından biridir. Kyoto'nun güneyinde kalan Nara adındaki bu bölgeye 45 dakikalık bir tren yolculuğu ile rahatça ulaşabilirsiniz. 

Parkın içinde yaklaşık 1000 kutsal geyik serbest bir biçimde dolaşır ve bu hayvanlar ulusal hazine olarak kabul edilmiştir. Bu geyikler gelen turistler sebebiyle beslenmeye alışmışlardır fakat nadir de olsa saldırganlaşan geyikler olabilir. Nara parkı geyikler dışında Kofokuji adlı güçlü bir aile klanını tapınağına da ev sahipliği yapıyor. 

Tarih boyunca Nara geyiklerinin insanlarla iyi anlaştığı söylenir. Tarihsel olarak ilk kez 1177'de bölgedeki geyiklerin varlığı kayda alınmış. Bu tarihte ailesiyle birlikte bölgeyi ziyaret eden Kujo Kanezane, geyik sürüsüyle karşılaştı. Geyiklerin yaklaştığını gördükten sonra onlara doğru eğildi. 1189'da ise Kanezane bir tapınağın yeniden inşa edilmesini araştırıyorken ana salonda bir geyik belirdiğini gördü. Günlüğünde bu olayı "Bir anda şaşırmıştım, sonra ellerimi birleştirerek geyiklere eğildim" şeklinde aktarmıştır. 

Bu olaydan beri geyikler şanslı olarak kabul edildi. 1500'lerin sonuna gelindiğinde geyiklere olan saygı iyice arttı, hatta geyik avı ölümle cezalandırıldı. Bu kararı ihlal eden kişilerin mallarına el koyuldu. Günümüzde hala eskisi kadar olmasa da bu cezalar devam etmektedir. 2010 yılında 40 yaşındaki bir adam tatar yayı ile parkta bir geyik öldürdüğü için 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. 

Günümüzde barışçıl geyikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi noktası olmayı başarmıştır. Ziyaret eden kişiler Shika-senbei adlı özel bir geyik pirinç krakeri satın olarak geyikleri dahi besleyebilir. Parktaki geyikler pirinç keki karşılığında poz vermeyi dahi öğrenmiş durumda. Ayrıca güle güle diyerek el salladığınızda da yanınızdan uzaklaşırlar. 

Poz veren bir geyik

Çeviri ve düzenleme: https://edition.cnn.com/travel/article/nara-park-deer-japan/index.html

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları