Yugioh TCG için Yasaklı Kartlar Listesi Açıklandı
17 Eylül'de geçerli hale gelen listede hangi yeni kartlar yer almış bir göz atalım...

Oyuncular 22-23 Eylül tarihinde Meksika, ABD ve Hollanda'da düzenlenecek 200'üncü YCS (Yugioh Championship Series) turnuvalarına hazırlanmaya çalışırken Konami (ya da çoğumuzun söylemiyle Komani) ilginç bir adım atarak organizasyondan 9 gün önce yasaklı kartlar listesini yenilemeye karar verdi. Şimdi bu listede neler olduğuna bir göz atalım...

Yasaklı Kartlar:
Samsara Lotus
Knightmare Goblin
M-X-Saber Invoker

Sınırlı Kartlar:
A-Assault Core
Elemental HERO Stratos
Morphing Jar
Heavymetalfoes Electrumite
PSY-Framelord Omega
Evilswarm Exciton Knight
A HERO Lives
Card Destruction
Sky Striker Mecha – Hornet Drones
Super Polymerization

Yarı Sınırlı Kartlar:
Kozmo Dark Destroyer
Called by the Grave
Limiter Removal
Scapegoat
Terraforming

Sınırı Kaldırılan Kartlar:
Apoqliphort Towers
Destiny HERO – Disk Command
Burial from a Different Dimension
Ring of Destruction


İncelemeye geçmeden önce listede gördüğüm ilk problem Firewall Dragon'un sınırlandırılmamış olması. Bunun sebebi muhtemelen Ağustos ayında çıkarttıkları Mega Pack kutularını satmak. Çünkü başka mantıklı bir sebep göremiyorum. İkinci problem ise hand trap'lere hiçbir sınırlandırma getirilmemiş olması ve üstüne bunlara karşı en değerli çözümlerden olan Called by the Grave'e ayar çekmeleri tamamen saçmalık olmuş.

Kısacası, Konami Firewall'u sınırlamak yerine etrafından dolaşarak diğer kartlara yönelmeyi seçmiş diyebilirim. Mesela Knightmare Goblin gibi. Goblin de tıpkı Gem-Knight Seraphinite gibi oyuncuya ekstra normal summon veriyor.  Ancak kartın diğer yönlerine baktığınızda; ana desteyi ölü kartlarla sınırlamak zorunda kalmıyorsunuz, ekstra desteden link summon ile rahat biçimde çağırılabiliyor ve ekstra normal summon için fazla bir şey harcamıyorsunuz. İyi bir kart olduğu aşikâr ama yine de Firewall Dragon için yapılmış bir feda gibime geliyor.  Aynı şey M-X-Saber Invoker için de geçerli. Özellikle bu iki kart ile Konami'nin Gouki destelerini kısıtlamayı hedeflediğini söyleyebilirim. Samsara Lotus'a gelince, Konami'nin özellikle FTK destelerine karşı özel bir "sevgi" beslediğini uzun zamandır biliyoruz. Bu kart da Trickstar Black Cat Bat ve Topologic Bomber Dragon ile yaptığı kombo yüzünden yasaklı durumda.

A-Assault Core da az önce Lotus için dediğim sebepten dolayı sınırlandırılmış durumda. Firewall Dragon+2 A-Assault Core+Cannon Soldier ile FTK atabiliyorsunuz. Elemental HERO Stratos herkesin çok ama çok uzun zamandır beklediği karttı. Peki herkes bekliyordu ama şu anki metaya etki edecek mi? Hayır! Özellikle de A HERO Lives'in sınırlandığını düşünürsek. Sınırı kaldırılan Destiny HERO – Disk Command de errata (kart metninin baştan düzenlenmesi) aldığı için pek bir iş yapamayacak ama yine de Stratos'a kavuşmuş olmak her şeye değer...

Bu listeyle beraber ön plana çıkacağını düşündüğüm destelerden birisi Trickstar SkyStriker'lar olacak. OCG listesinde olduğu gibi Sky Striker Mecha – Hornet Drones'u sınırlandırmış olsalar da Sky Striker Mecha - Hornet Drones, Droll & Lock Bird, Trickstar Reincarnation kartlarının açık olması bu desteyi güçlü kılıyor. Bunun yanında Scapegoat ayarı kesinlikle yerinde bir karar olmuş.  Hatta yakın gelecekte 1'e gittiğini bile görebiliriz. Yine aynı şekilde Terraforming ayarı da Trickstar SkyStriker destelerini bir nebze olsun dengeleyecek ama yine de güçlü kalacaklarını söyleyebilirim.

Card Destruction ve Morphing Jar seçimlerine gelirsek... Oyunu bir süredir oynayan kişiler bu iki kartın da pek sağlıklı olmadığını bilirler. Özellikle de türlü FTK oyunları yaratmaları nedeniyle. Şimdi yukarıda Konami'nin FTK destelerine "özel sevgi" gösterdiğinden bahsetmişken bu kartlar neden tekrar açılır? Hadi Morphing Jar için bu fazla yavaş kaldığını ve hand trap'ler neticesinde etkisinin sınırlanacağını söyleyebiliriz. Peki ya Card Destruction? Tamamen Dark World Danger! destelerini öne çıkarmak için yapılmış bir hamle olarak düşünüyorum.

Apoqliphort Towers ve Kozmo Dark Destroyer güzel gelişmeler ama metaya iki destenin de etki edeceğini düşünmüyorum. Aynı şey Burial from a Different Dimension ve Ring of Destruction için de geçerli. Super Polymerization'un dönüşü özellikle de Limiter Removal ile birlikte Cyber Dragon destesinde bir hareketlilik görmemizi sağlayabilir.

Tam liste için resmi siteye göz atabilirsiniz.  Aşağıya siz de liste konusundaki fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları