Yakuza Online Oyunu İçin 13 Dakikalık Bir Öndeyiş Videosu Yayınlandı!
"New Yakuza" adıyla lanse edilecek olan serinin ilk oyunu Yakuza Online, 2018 yılında, yepyeni kahramanlarla akıllı telefon ve bilgisayar kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Sega'nın Yakuza (Ryu ga Gotoku) için oluşturduğu resmi YouTube hesabı Cumartesi günü, Yakuza Online oyununa ait 13 dakikalık bir öndeyiş videosunu yayına aldı. Oyuncuyu asıl hikayeye hazırlamak amacıyla hazırlanan bu video, oyunun başkahramanı Ichiban Kasuga'nın hayatını ve yaşadıklarını açıklıyor.

iOS ve Android platformlarının yanı sıra bilgisayar kullanıcıları için de oynanabilir olacak oyunun, 2018 yılında piyasaya sürüleceği bilinmekte.

Sega, ayrıca Ichiban'ın fotoğrafını içeren bir internet sitesi de yayınladı. Yakuza 6: The Song of Life oyunu bitiminde hikayesi sonlandırılan Kazuma Kiryu'nun ardından geliştirilen Yakuza Online,  yeni hikaye ve karakterlere önderlik edecek "New Yakuza" adındaki serinin başlangıcı olarak kabul görecek. Yeni başkarakter Ichiban Kasuga'yı canlandıracak seslendirme sanatçısı, Kazuhiro Nakaya. Sega'nın Yakuza Online ile başlayan yeni seriye konsol oyunlarıyla devam etmeyi planladığı da bilinmekte.

Yakuza Online, oynaması ücretsiz bir yapım olacak ancak oyun içi eşyalar, para karşılığı elde edilecek. Günümüz zamanında, Tokyo'nun Kamurocho bölgesinde geçen oyunun başkarakteri Ichiban, 1977 yılında doğmuş ve bu bölgede büyümüştür. Parmaklıklar arasında geçen 17 yılın ardından Ichiban, Kamurocho'yu Polis ve Omi Birliği yönetiminden kurtarmak için geri döner. 

Oyunun resmi internet sitesinin yayınladığı bilgilerden biri daha ise, Yakuza oyunlarının toplam satışlarının 9.5 milyon kopyayı aşmış olduğu.

Güncel gelişmeler arasında Sega'nın Yakuza 6: The Song of Life oyununu Batı için PlayStation 4 konsollarına getireceği de bulunmakta. Aynı konsol için Japonya'da 2016 sezonunun son ayında hayranlarıyla buluşan oyun, Batı için 2018'in ilk aylarında satışa hazır hale gelecek.

www.animenewsnetwork.cc

Ichiban'ın Hikayesi

Yıllardan 1977. Kamurocho. Oldukça karlı bir Yeni Yıl Arifesi. Çanlar çalmayı kestiğinde, bebeğin ağlayışları terkedilmiş *soapland boyunca yankılanmaya başladı. Bu, donmuş zeminin üstündeki bir bebeğin ilk ağlayışıydı. Bir losyona ait yavaşça kaybolan güzel koku, hala fark edilebiliyordu... İsmi Ichiban, Kasuga Ichiban. Toplumun en aşağılık düzeyinin bulunduğu Kamurocho şehri için ne ironik bir isim. Bir seks işçisi olan annesi, bebeğine bir isim vermesinin hemen ardından ortadan kayboldu. Babasının durumu ile ilgili ise hiç bir iz yok.

Doğumundan itibaren yalnız ve çaresiz bırakılan Ichiban'ın gelişimi, ona sahip çıkan ve destek sağlayan Kamurochu sakinleri sayesinde oldu.

Harap olmuş karaciğerlere sahip metresler

Bütün bağları koparılan işçiler

Sayısız suça bulaşmış evsiz kimseler...

Dünyanın artığı olarak kabul edilen bu tür insanlar, Ichiban için bir dost ve ebeveyn olarak bir araya gelmiştir. Ichiban, hiçbir zaman okula aşina olamamıştır. Orta okulu bitirmesinin ardından hayata karşı kaybetmemek adına sıradan bir iş sürdürmeye çalışsa da çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanır.

Alkol, kadınlar ve kumar

Uzun zamandır kimse bu denli genç yaşta, hayal bile edilemeyecek kadar ihtişamlı bir hayatla övünecek konuma gelememiştir. Parası suyunu çektiğinde, genellikle sokaklarda gözüne kestirdiği fazla cesaretli punklarla kavgaya girişerek ve onların parasını alarak yaşamını devam ettirmektedir. Bir gün, beklendiği üzere Ichiban'ın vurdumduymaz davranışları çizgiyi aşar. 

Her zamanki gibi işini halletmek üzere hastanenin içinde hedef bellediği bir rakibi tanınmaz hale getirmekteydi. Ama bu sefer bilmediği detay,  rakibinin şeytanlıklarıyla anılan bir **yakuzanın astı olduğuydu. Yakuza, bu işin peşini bırakmaz ve Ichiban'ı yakalar. Ona, hayal gücünün ötesinde bir şiddetle, benliğini yitirene kadar işkence ederler. Yakında ölecektir... Ölüm korkusu Ichiban'ı uyandırır ve o anda malum kişinin adını dile getirir.

*Japonya'da Müşterilere görevli kadınlar tarafından banyo yaptırılan işletmelerdir.

**Japonya'daki geleneksel organize suç gruplarına veya üyelerine verilen isimdir.

"Arakawa, bana yaptıklarınızı öğrendiğinde yerinde oturmayacaktır!"

Arakawa Masumi, Tojo Klanı içerisindeki Arakawa ailesinin yöneticisi. Enerjik ve küstah bir kişiliğe sahip olmasıyla birlikte "Katil Arakawa" olarak da anılır. "Efsanevi Adam"ın' isminden bahsetmenin, en sert mafyaların bile ecel terleri dökmesine neden olacağını bilen Ichiban, son derece olası bir kurtulma şansı yakalamıştır. Ancak ne yazık ki, bu saf fikir sadece daha fazla yıkım getirir.

"Ne, sen Arakawa için mi çalışıyorsun? Bize, seni elimizde tutmak için bir neden daha verdin."

Bu söz sonucunda Ichiban'ın olağan cezalandırması, aileler arası bir bölge çatışmasına dönüşecektir. Ichiban'ın yaptığı açıklamalar ışığında Arakawa ailesi, Yakuza tarafından ofislerine çağrılır.  İplerle bağlı vücudu ve boynundaki bir hançer ile Ichiban, pişmanlık dışındaki hiçbir duyguyu hissedemiyordu ama Arakawa'nın daha önce hiç görmediği bir adamı değil kurtarması, bu amaç nedeniyle gelmesinin bile olasılıksız olduğunu idrak etmeye başlamıştı. Bu düşünceler bütün odaya yayılmışken genç biri ofisin kapısını açar.

"Üzgünüm, biraz beklettim. Sen şu çocuklarla uğraşan yakuza olmalısın."

Gizemli adam,  uzun ve siyah bir ceket ile birlikte siyah şapka giyiyordu. Mafya filmlerinden (?) fırlamış gibi bir havası vardı.

"Misafir ettiğin adamım nerede?"

Hiç şüphe yoktu. Bu sağlam duruşlu adam, Arakawa ailesinin başıydı. Arakawa Masumi. Arakawa, Ichiban'a sert bir bakış attı. Küçümseyici ama kısa bir kahkahanın ardından şaşkına dönmüş Ichiban'a son kez baktı ve dikkatini yakuzaya çevirdi.

"Söyle bakalım. Ne istiyorsun?"

"Arakawa, bu göt neredeyse ailemizden birini öldürüyordu! Bunun sorumluluğunu alacaksın."

Her şey sona ermişti. Şu anda yaşanan olay, Ichiban'ın hala düşünebilirken fark ettiği olasılıktı. 'Yakuza tarafından işkence edilerek öldürülecek miyim? Yoksa Arakawa, onun ismini düşüncesizce andığım için sinirlenip mi öldürecek? Sonunda beklenen an gelir ve Arakawa, kimsenin beklemediği bir hamle yapar.

"Anlıyorum.  Öyleyse... Size parmaklarımdan birini versem nasıl olur? Bunun sonucunda, siz de bana adamımı iade edeceksiniz. Kulağa adil geliyor değil mi?

Arakawa bir bıçak alır ve kendi parmaklarından birini keser. Yakuza başta olmak üzere ofisteki herkes kapkatı kesilir. Ardından Ichiban'ın iplerini çözer ve anlaşmaya uyarlar.

"Hadi git. İşe yaramaz velet..."

Ichiban, Arakawa'nın fedakarlığı sayesinde yakuza ofisinden çıkmayı başarmıştır. Aklındaki en olağandışı fikirlerden bile imkansız bu yaşananların ardından Ichiban, kurtarıcısının arkasından yürümeye başlamıştır. Arakawa'nın, elindeki mendille yarasını bastırırken attığı anlık bakışlar sonucu daha da aşağılık birine dönüştüğünü hisseden Ichiban, sessizliğe bürünmüştür. Kısa süre sonra Arakawa, aniden Ichiban'ı durdurur ve onunla konuşur.

"Kahrolası... Nerdensin, seni bok püsürü?"

Cevabını kendisinin de tam olarak bilmediği bu soru karşısında Ichiban, düzgün bir cümle kurmakta zorlanır.

"Her neyse. Yakuza ile daha fazla kavgaya karışma. Devam edersen, sonun düşündüğünden daha yakın gerçekleşir. Ebeveynlerini ağlatmaktan fazlasını yapmıyorsun. Anladın mı, bok püsürü!?'"

Sesini yükselterek söylediği son sözlerin ardından Arakawa, çocuğun bölgeden güvenle ayrılmasını sağlar.

"Hey, bekle bir dakika!"

"Ne vardı?"

...

"Çıkar ağzındaki baklayı, çocuk!"

"Te,  Teşekkür ederim... Beni kurtardığın içi-"

Arakawa'nın yumruğu, kendisine iletilen şükran sözlerini kesecek bir hızla Ichiban'ı yere serer.

"Teşekkür etmene gerek yok. Parmağımı sadece senin uğruna kesecek değilim."

Oldukça gergin gözüken Arakawa, Ichiban'ın ahmak suratını görmesiyle bir kahkaha patlatır. Ardından işin aslını açıklamaya başlar.

"Yakuza, isimler ve nam ile ön plana çıkan bir oluşum. En önemlisi de bu. Seni bırakmaları için karşılarında başımı eğsem ne olurdu? Olacakları söyleyeyim... Arakawa ailesinin saygınlığı zarar görecekti. Eğer yakuza bir zayıflığını bile yakalarsa, bitersin. Ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım."

Arakawa uzaklaşırken, Ichiban bir soru daha sorar.

"Ama buna bakılırsa, beni tanımadığını da söyleyebilirdin... Neden yapmadın?"

"Kim bilir... Sadece kim olduğumu bilen bir velet karşısında havalı gözükmek istemiş olabilirim."

Arakawa, samimi bir gülüşün ardından arkasına bakmadan uzaklaşır. Ichiban, tamamen altüst olmuş duygularla arkasından bakarken bir karar verir.

"Bundan sonra bütün hayatımı bu adamı takip etmekle geçireceğim."

Ertesi günden itibaren Ichiban, Arakawa ailesine ait ofisin dışarısında beklemeye başlar. Yağmurlu günlerde olduğu gibi sıcak yaz günlerinde de iradesine ihanet etmez.

"Asla bir parçamız olamayacaksın. Yüzleş artık!"

Bunlar, Arakawa'nın her gün söylediği cümlelerdi, ta ki 100 gün sonrasına kadar. Sonunda Arakawa, Ichiban'ı kabul eder.

31 Aralık, 2000

Kamurocho, koşturan insanlarla dolup taşmakta. Ancak bütün bu telaşa rağmen, Arakawa ailesinin ofisi beklenmedik derecede sessiz. Odadakiler, başkan Arakawa ve Ichiban'dan ibaret. Devam eden ağır atmosferin ortasında, Arakawa sessizliği bozar.

"Tongaya basmış olmasının imkanı yok."

Birkaç gün önce, Arakawa ailesinin sağ kollarından biri cinayet davasına karışmıştı. Rahatsız edici detay ise, kurbanın Tojo Klanı'nın bir üyesi olmasıydı. Üstelik söz konusu kişi, ailenin bir üyesi ve Arakawa'nın yeminli kardeşiydi. Kardeşler arasında bir savaş... Arakawa ailesi şimdiden, parçalanma tehlikesine rağmen suçu kabul etmeye hazırlanmıştı.

"Sorumluluklar yerine getirilmeli... Değil mi, Ichiban?"

Arakawa, Ichiban'dan emekli olmasını ve cinayeti üstlenmesini ister. Eğer katil aile ile bağlantısı olmayan biri çıkarsa, bütün riskler ortadan kalkacaktır. Ichiban bu kararı anlayışla karşılar ve yaşlar ile dolmuş  gözleriyle Arakawa'ya bakarak cevabını verir.

"Her zaman bu günün gelmesini beklemiştim- (soluklanır) Bana yaptıklarını ödeyebileceğim günün gelmesini.""

"Ichiban..."

"Senin uğruna hapse gireceğim için hissettiğim duygu, mutluluktan fazlası. 10 yıl ya da 20 yıl fark etmez!"

Ertesi gün, 1 Ocak 2001. Öğle vakti.

Kasuga Ichiban, doğum gününü kendini polise teslim ederek kutlar. 20. yüzyılın ilk gününe yakışan bir açılış...

Günümüz, 2018

Ichiban'ın özgürlüğünü kaybetmesinin ardından 17 yıl geçti ve uzun bir aradan sonra gerçek dünyaya geri döndü. Aileden büyük bir hoş geldin kutlaması bekleyen Ichiban'ın bilmediği, ardında bıraktığı hayattan geriye hiç bir şeyin kalmamasıydı. 

Bu konu hakkında çok fazla düşünmeden, kalbinde büyük bir heyecanla yolunu Kamurocho'ya çevirir. Büyüdüğü şehre geri döndüğünde hissettiği duygular, gözlerinden anlaşılıyordu. Yıllar boyunca onu bekleyen şehir, tamamen değişmişti. Halkın şikayetleri üzerine sınır dışı edilen Tojo klanının ardından sokakların kontrolünü "Omi Birliği" ele geçirmişti. Hatırladığı manzaralar... Hatırladığı bütün mekanlar ve şehir sakinleri... Bu gerçeklik, baygın ve gerici bir atmosferle çevriliydi. Her şey ve herkes, hatırladığından farklıydı. Dönecek hiç bir yeri yoktu.

Ichiban yıkılmış vaziyette yerine sabitlenmişken, tanımadığı bir dedektif arkasında belirir.

"Sen Kasuga Ichibansın, değil mi? Sana soracaklarım var."

"Düş yakamdan... Bir dedektifle yapacak işim yok."

"Bu şehre yapılanlardan sorumlu kişiyi merak etmiyor musun?"

Ichiban, bir süreliğine sessizce olduğu yerde dikilir. Ama sonra, detektif tahmin ettiğinden çok daha ilgi çekici bir cümle kurar.

"Senin patronundu. Arakawa ailesinin başı. Kamurocho'nun bu hale gelmesinin arkasındaki kişi Arakawa Masumi."

Bu şok edici gerçeğin ardından Kasuga Ichiban, intikamını almak üzere harekete geçer.

Dünyaya geldiğinden beri tek bir şeyi bile başaramayan, toplumun mutlak hiyerarşisi altında ezilmiş bu adamın kaderi nasıl yazılacak? Umutsuzluğun ortasındaki Ichiban, değersiz hayatında vereceği son mücadele için kendini hazırlar.

Ayaklan.

...ve geleceği değiştir.

Ryu ga Gotoku serisinin yeni hikayesi sonunda başlıyor!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları