Weathering With You 1998'den Sonra Uluslararası Kategoride Oscar'a Gönderilen İlk Anime Filmi Oldu
Film Japonya'da gişede 10 milyar yen'i (100 milyon dolar) aştı

Image

Japonya, Makoto Shinkai'nin Weatherin With You (Tenki no Ko) filmini 92. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisine gönderdi. Film, Japonya’nın 1998’de Hayao Miyazaki’nin Prenses Mononoke’sinden bu yana bu kategoride giren ilk animesi. Ödül, son yıllara kadar En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü olarak biliniyordu.

Weathering With You, (26 ağustos)34 gün içinde 7.519.350 bilet satarak 10.073.344.500 yen (yaklaşık 94.59 milyon $) kazandı ve tüm zamanların en yüksek gişe yapan ilk 10 Japon filmi arasına girdi. 10 milyar yenin üzerinde gişe yapan son Japon filmi, Shinkai'nin 3 yıl önceki your name. filmi olmuştu. Ayrıca, Weatherin With You filmi 2019'da şuana kadar en fazla hasılat yapan Japon filmi.

Film 19 Temmuz’da Japonya’da 359 tiyatro ve 448 ekranda prömiyer yaptı. Film ilk üç günde 1.649.809.400 yen (yaklaşık 15.22 milyon ABD Doları) hasılat yaptı ve 1.159.020 bilet sattı ve açılış hafta sonunda 1. oldu. Film ilk üç gününde Shinkai'nin your name. filmine göre %28.6 daha fazla kazandı. Your name. ilk üç günde 1.277.960.000 yen ( yaklaşık 12.51 milyon ABD doları) kazanmıştı.

Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF), Özel Sunumlar kategorisinin bir parçası olarak Weathering With You filminin Kuzey Amerika galasına ev sahipliği yapacak. Film İzleyici Ödülü'nü almaya hak kazanıyor. 44. TIFF, 5 - 15 Eylül tarihleri arasında Toronto, Ontario'daki tiyatrolarda düzenlenecek.

Shinkai, filmin dünya çapında yayınlanacağını doğruladı ve yayınların Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Güney Amerika olacağına karar verildi. GKIDS filmi Kuzey Amerika için lisansladı ve 2020 başlarında altyazılı ve İngilizce dublajlı olarak gösterime girecek.

GKIDS filmi şöyle özetliyor:

Lise birinci sınıf yazında, Hodaka uzak adasındaki evinden Tokyo'ya kaçar ve çabucak kendisine finansal ve kişisel sınırlama yapar. Her gün olağandışı bir şekilde kasvetli ve yağmurlu bir hava hakim olur. Günlerini kendini insanlardan uzak tutarak yaşar, ama sonunda gizli bir dergi için bir yazar olarak iş buluyor. Bir gün, Hodaka bir cadde köşesinde Hina ile karşılaşır. Bu parlak ve güçlü kız, garip ve harika bir yeteneğe sahip: yağmuru durdurma ve gökyüzünü temizleme gücü...

Shinkai,  hikayeyi yazıyor ve aynı zamanda filmi yönetiyor . Masayoshi Tanaka (your name., anohana, The Anthem of the Heart) karakterleri tasarlıyor, Atsushi Tamura (The Cat Returns, Mobile Suit Gundam: The Origin) animasyon direktörü ve Hiroshi Takiguchi (The Garden of Words, Ajin) sanat yönetmeni olarak görev yapıyor. STORY inc.  yapımcı ve TOHO filmi dağıtıyor. RADWIMPS, film için beş vokal şarkısı ve 27 arka plan müziği besteliyor. Tōko Miura, RADWIMPS'in "Grand Escape feat. Toko Miura" adlı şarkısını seslendirecek.

Filmin müzikleri 19 Temmuz'da satışa çıkacak. Watari Kubota'nın bir manga uyarlaması 25 Temmuz'da Kodansha's Afternoon dergisinde başlayacak.

92.  Akademi Ödülleri 9 Şubat 2020'de gerçekleşecek.

Kaynak: ann

Azerbaycanlıyım. 19 yaşındayım. Yaklaşık 4-5 yıldır anime izliyorum, ayrıca manga/anime çevirmenliği yapmaktayım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim. Freelance çevirmen olarak çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları