Vinland Saga'nın Ana Kadrosu Açıklandı
Inuyashiki, Banana Fish, Youjo Senki ve Hunter x Hunter gibi yapımlardan tanıdığımız değerli isimler bu yapımın ana kadrosunda.

Makoto Yukimura'nın aksiyon-macera mangasından adapte edilecek Vinland Saga TV animesinin resmi web sitesinde ana görsel (aşağıdaki resim) ve ana kadro açıklandı. Wit Studio'nun yapımcılığını üstlendiği seri, 2019'da yayınlanacak. Amazon'nun Prime Video platformu da hem Japonya'da hem denizaşırı ülkelerde gösterimi üstlenecek kanallardan biri olarak belirlendi bile.  

Ekip

Yönetmen: Shuuhei Yabuta (Inuyashiki)

Seri Düzenleme: Hiroshi Seko (Banana Fish)

Senaryo: Hiroshi Seko, Kenta Ihara (Youjo Senki)

Karakter Tasarımı: Takahiko Abiru (Hunter x Hunter -2011- animasyon yönetmeni) 

Arkaplan Tasarımı: Bamboo

Özel Efektler: Mad Box

Yapımcı: Vinland Saga Production Committee

Viking temalı manga, Aralık 2005'te Aylık Afternoon Dergisi'nde de yayımlanmadan önce Haftalık Shounen Dergisi'inde de Nisan 2005'te yayımlanmaya başlanmıştı. Kodansha, 21. cildi geçtiğimiz bugün piyasaya sürdü. Vinland Saga'nın 5 milyon kopyası bulunuyor. 

Kodansha Comics USA,  seriyi 2'si bir arada antoloji olarak İngilizce dilinde 2013 Ekim'de bastı ve manga İspanyolca, Portekizce, Fransızca olmak üzere pek çok dile basıldı.

Vinland Saga,2009'daki 13. Japon Medya Sanat Festivali Ödülü'nü, 2012'de de 36.  Kodansha Manga Ödülleri'nde En İyi Manga Ödülü'nü kazandı. 

Manganın konusuna bakacak olursak: 

Vikinglerin en büyük savaşçılarından birinin oğlu Thorfinn, kurnaz Askeladd tarafından yönetilen paralı grupların en iyi savaşçıları arasındadır. Bununla birlikte Thorfinn, paralı bir bir gurubun parçası olsa da yağmalama grubunun içinde yer almaz. Onun için orada var olmanın başka bir nedeni vardır: Ailesine büyük bir trajedi yaşatan Askeladd'ı adil bir düelloda öldürmek! Onu yenmek için yeteri kadar güçlü değildir, yetenekli de değildir, fakat içindeki intikam duygusu bu gurubun içinde yer alması için başlı başına yeterlidir.  Lakin Danimarkalılarla çıkan savaşta öldürmenin hayattan başka bir keyif alma yolu olduğunu deneyimlediğinde onun için bir şeyler değişmeye başlar.

Bir gün Askeladd, Danimarkalı prens Canute'nin rehin alındığı haberini aldığında, İngiltere'nin bir sonraki kralına karar verecek ve Thorfinn'in, Canute'nin, kendisinin yaşamını büyük ölçüde değiştiren son derece cesur komplosunu kurgular.

11. yüzyıl Avrupa'sında geçen Vinland Saga, şiddet, çılgınlık ve adaletsizliğin kaçınılmaz olduğu, savaşın bir cehennem cehennemin içinde de her zaman bir cennet olabileceğini anlatan bir çağda kanlı bir destanı konu edinir. 


kaynak: myanimelist

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları