Underrated Anime Serisi Vol.1: Ballroom e Youkoso
Anime dünyası uzun süredir kimi insanlara hayal ettikleri bir dünya sunuyor kimisine ise mutlu olmanın yolu olarak farklı duygular yaşatıyor. Bu animeler arasında harikulade animeler olduğu gibi vasat eserlerde bulunmakta. İşte biz bu serimizde daha farklı olarak underrated(yani küçümsenmiş) fakat oldukça güzel bir seyir yaşatacak animeleri sizlere sunuyoruz. İlk olarak serimiz spor kategorisinden Ballroom e Youkoso.

Künye

İsim: Ballroom e Youkoso

Bölüm Sayısı: 24

Yapımcı: Kodasha , Bandai…

Stüdyo: Stüdyo I.G

Yayınlanma Tarihi: 2017

Konu: Komedi, Dram, Romantizm, Spor

MAL Rating: 8.20

Konu

 Hikayemiz orta okul öğrencisi FujitaTatara'nın salon dansını keşfetmesiyle başlayan süreci anlatıyor. Tatara geleceği ile ilgili hiçbir planı olmayan ve asosyal bir yaşam süren biridir. Bir gün evine giderken serseri okul arkadaşları tarafından cüzdanı gasp edilir. Onu bu durumdan kurtaracak kişi ise ünlü dansçı Sengoku Kaname'dir. Bu olaydan sonra Sengoku Tatara'yı dans stüdyosuna davet eder. Stüdyoya gittiğinde ise okulda gördüğü bir kız olan Hanaoka Shizuku ile karşılaşır.

Bu Tatara'yı dansa merakını daha da arttırır ve bu heyecanlı dünyaya adımını atmış olur. 

Karakterler ve Çizim

Ana karakterimiz yukarıda da bahsettiğimiz gibi FujitaTatara. Tatara seride oldukça güzel bir gelişim gösteren karakterlerden birtanesi. Farklı bir tabirle belirtecek olursak bizi tatmin eden  power-up’lar alıyor diyebiliriz.

Diğer ana karakterler Chinatsu Hiyama, Hanaoka Shizuku,Hyoudou Kiyoharu gibi kişilerden oluşmakta. Seride Kiyoharu ve Tatara arasında başlayan rekabet güzel bir dostluğa dönüşüyor. Shizuku ise Tatara’nındansı  sevmesinde büyük bir etken diyebiliriz .Son olarak Chinatsu ise her ne kadar aşırı zor bir karakter olsa Tatara ile harika bir çift olup dansın gerçek dünyasına adımını atmasını sağlıyor.

Karakterleri biraz kısa tuttum çünkü anime hakkındaki heyecanı ortadan kaldırmamak olarak düşünebilirsiniz. Her karakter kısaca seride kendine uygun ve kıvamında yer buluyor.

Animenin çizimleri oldukça güzel ve doygun . StüdyoI.G. ortaya güzel bir iş çıkarmış. Özellikle göz çizimlerine oldukça özen göstermişler. Bildiğiniz gibi bir seride en zor ve maliyet gerektiren kısım gözler. Stüdyo bunda paradan çekinmemiş diyebiliriz. Seride göz ayrıntıları karakterleri anlamakta büyük yer tutuyor . Bunun haricinde çizimler 24 bölüm boyunca istikrarlı bir şekilde herhangi bir bozulma olmadan ekrana yansıyor.

Bu seride size garip gelebilecek bir husus karakterlerin boyunları, kolları ve bacakları olacaktır. İlk izlediğinizdegaripseyebilsenizde bunun estetik açıdan seriye farklılık kattığını anlamanız uzun sürmüyor. Sonuçta salon dansında uzun boylu sporculara daha fazla rağbet edildiği bir gerçek. 

Karakter İllüstrasyonu

Karakter İllüstrasyonu

Seslendirme

Fujita Tatara’yı Tsuchiya Shinba ,Hiyama Chinatsu’yu yine aynı isimli Akasaki Chinatsu , Hyoudou Kiyoharu’yuOkamoto Nobuhiko, Hanaoka Shizuku’yu Sakura Ayane seslendiriyor.

Akasaki Chinatsu daha önce Shougeki noSoma’dan Nakiri Alice’i seslendirmişti.

Müzikler

Dans dendiğinde aklımıza müzik gelmezse olmaz tabi ki. Bu animede bizi  kendine bağlayan da müzikleri oldu. Bestelerini Yuki Hayashi’nin yaptığı müzikler seriye level atlatıyor diyebiliriz. Üzüntü olsun coşku olsun melodiler size bunu iliklerinize kadar hissettiriyor. Müzikler serinin tuzu biberi oluyor. Yuki Hayashi’nin bu eserleri olmasaydı animenin bu kadar güzel olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dinlemek isterseniz serinin OST'leri : Ballroom e Youkoso OST Spotify Listesi

Seriye Dair Kısa Bir AMV

Neden Underrated ve Neden İzlemelisiniz?

Seriye önyargıyı ve küçümsenmeye sebep olan konu animenin dans hakkında olması bizce. Animelerde oldukça absürt konular işlendiğini bilmemize rağmen bu konu bize daha garip geldiği için seriye mesafeli yaklaşıyoruz.Bu da underrated olmasına sebep oluyor.

Bu seriyi neden izlemeliyim sorusunun cevabı ise eğe raynı türden serileri uzun süredir izlemiş ve bir çıkış yolu arıyorsanız size bu çıkışı Ballroom e Youkoso verebilir diye düşünüyorum. Konusunun yukarıda bahsettiğim gibi alışılmışın dışında olması da bir şans verilmesi için de güzel bir sebep. Ayrıca sadece müzikleri için bile izlenebilecek bir potansiyele sahip diyebiliriz.  

Hepinize iyi seyirler.


Not: : Seriye başladıktan sonra kendinizi dans ederken bulabilirsiniz.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları