Turizm Videosu, Miyazaki Harikalar Diyarı'ndan Esinlenirse
Japonya'nın en önemli anime ustalarından esinlenerek hazırlanan turizm reklamında son zamanların en meşhur filminin stüdyosu bulunuyor.

Oregon (Kanada ve Amerika arasında) pek çok kişinin bilmediği dünya üzerindeki onlarca harikalar diyarından sadece biri. Oregon Travel, Japonların sıklıkla başvurduğu turizm tanıtım metodu olan "animasyon" tekniğine başvuruyor, üstelik Ghibli filmlerinden önemli sahnelerden bazılarını referans alarak... 

Image

Only Slightly Exaggerated isimli 90 saniyelik tanıtım videosunda, insan tasarımları hafiften anime formlarına benzese de; hayvanlar, ruhlar, sıçrayan su,  süzülen rüzgar gibi pek çok doğa olayının tasviri akıllara usta Miyazaki'nin stüdyosu Ghibli'yi getiriyor. 

Image

▼ Oregon'un sıklıkla yağmur almasının nedeni yağmur mühendisleri.

Image

▼ Bu sahne, The Wind Rises animesindeki rüya sahnelerden biri olamaz mı mesela? 

Image

▼ Açıkça görülüyor ki bu araba, The Castle of Cagliostro'daki Lupan’ın Fiat'ı. 

Image

▼ Videoda kalp eriten büyük tavşanlar da var. 

Image

▼ …ve ağız sulandıran devasa somonlar. 

Image

Videoyu izleyenler soracaktır: "Bu Oregon tasviri fazla abartı değil mi?" Eh, Oregon'da gazete okuyan kurbağalara rastlayamayabilirsiniz ya da Spirited Away'in Haku'sunun ejderha formuna.... 

Image

Lakin videoda gösterilen sahnelerde yer alan lokasyonlar ya da etkinlikler gerçekten de var. Portland her yıl ejderha bot festivali düzenler ve aşağıdaki üç ağacın arasında görünen bisiklet parkuru da gerçekten de vardır: Black Rock Dağ Bisiklet Bölgesi. 

Image

▼ Gerçek hayatta karşınıza çıkabilecek bir başka yer: Haystack Rock

Image

Peki ya orman ruhları? Oregon, güçlü doğa güzellikleri ile haklı gurur duyan sayılı devletlerden biri. 

▼ Belki bu gökyüzünde süzülen balina sahnesi Oregon için biraz cesur bir adım olabilir ama bu gördüğünüz yer, balinaların karaya çekildiği en önemli ve meşhur noktalardan biri. 

Image

Kanada için yapılmış bu anime stili turizm videosunun ardındaki stüdyo, Kimi no Na Wa.'nin stüdyosu olan CoMix Wave Films. Doğu ile batının güzelliklerinin tek bir filmde bir araya gelmesi, Japonların da ilgisini çekecek ve Oregon'a en büyük turist ziyareti oradan gelecektir diye düşünen kaç kişiyiz? 


kaynak: soranews

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları