Tokyo'nun Karanlık Sokaklarında Korkmadan(!) Gezinmek mi İstiyorsunuz?
Dedektif ablamızın arkadaşını ararken baya kor.. eğleneceğiz gibi gibi

 Square Enix Collective resmî YouTube hesabı geçen hafta Kanagawa merkezli oyun geliştiricisi Cherrymochi'nin Tokyo Dark psikolojik korku oyunu için bir reklam videosu yayınlamaya başladı. Video oyunun 7 Eylül'de Steam  aracılığıyla bilgisayar için çıkacağını belirtiyor.


  

 Cherrymochi oyunu betimlerken:

   Tokyo Dark anime tarzında işaretle ve tıkla tipindeki oyunlar ile görsel romanları birleştiren bir korku macera oyunu. İşaretle ve tıkla ne demek diyenlerinizi duyar gibiyim. Oynadığım bir oyundan örnek verirsem sanırım yani tam emin olmamakla birlikte Machinarium bu oyunlardan biriydi. Ya da Child of Light'ta bu kategoriye girebilir, tamamen oyun mekanikleriyle alakalı bir durum grafiklerle alakası yok. Hikaye Tokyo'nun altını üstüne getiren dedektif Itō'nun iş ortağının gizemli ortadan kayboluşunun ardındaki gerçeği aramasını konu ediniyor.  Yapbozları çözüp, statlarımızı faydalı şekilde yerleştirmeye çalıştığımız ve zor kararları verdiğimiz Tokyo Dark öyküyü bir anlamda oyuncunun eline bırakıyor. Oyuncunun kararları karakterde değişikliklere yol açıp seçenekleri aktifleştirerek oyunun birden fazla şekilde sonlanmasını da beraberinde getiriyor.  Dedektif Itō Tokyo'nun yeraltı dünyasına inip ipuçları toplayarak hikayedeki yapbozların çözüme kavuşmasını ve bu yolla kayıp partnerini bulmayı umut ediyor. Oyunun şu an tam olarak on bir farklı sonu olduğu biliniyor. 

Image

Tokyo Dark şu anda PC ve Mac için geliştiriliyor.  Cherrymochi Ocak 2015'te Square Enix Collective'e oyunu sunmuştu ve daha sonra Steam'de yeşil ışık yakmıştı. Şirket beş kereden fazla filan ödenek hedefini yükseltmişti. Cherrymochi kendisini Japon ve Batılı oyun dizaynlarını köprüleyen bağımsız bir oyun stüdyosu olarak tanımlıyor. Açıkçası biz o köprülenmiş altyapının ürünlerini göremedik. Şirket merkezi Tokyo'da bulunmakla birlikte beş farklı ülkeden çalışanları mevcut. Firma "Japon kültürü ve anime estetiği ile western macera oyunlarından ilham alıyormuşş."

Kaynak: animenewsnetwork.cc

2011-2017 GAÜN Elektrik-Elektronik Müh.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları