Tokyo’daki En İyi Havai Fişek Festivalleri
Anime, manga ve cosplayden sonra şimdi de sıra havai fişeklerde!

Özellikle hayattan kesintiler, okul ya da romantizm tabanlı animelerde kimono giymiş kızların yakın arkadaş çevresi ve hoşlandıkları kişi ile havai fişek festivaline katıldığını ve hoşlandıkları kişiyle yakınlaşmak için bir şans kolladıkları sahnelere muhakkak denk gelmişsinizdir. Tabi aynısı erkekler içinde geçerli.

            Image

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın uzaydan bile görülecek bir havai fişek etkinliği ile açılacağını düşünecek olursak Japonlar’ın bu işi ne kadar ciddiye aldıklarını anlamış oluruz. Anime, manga gibi kültürlerle beraber havai fişek kültüründe de akla gelen isim oldukları da su götürmez bir gerçek.

Tokyo, Kyoto ve Osaka’da düzenlenen bu festivallerden birine denk gelebilmeniz dileğiyle diyerek ‘Tokyo’nun En İyi Havai Fişek Festivalleri’ni sizlerle paylaşıyoruz. 

1- Sumida River Havai Fişek Festivali

1- Sumida River Havai Fişek Festivali

Tokyo'daki havai fişek festivalleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen lokasyon; Asakusa bölgesinde konumlanan Sumida Nehri’dir. Nehir kıyısında düzenlenen festival, Tokyo’nun en önemli ve en çok turist çeken etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Peşi sıra 20.000 havai fişeğin gökyüzünü kapladığı etkinlik 29 Temmuz’da. 

2- Katsushika Havai Fişek Festivali

2- Katsushika Havai Fişek Festivali

Katsushika Havai Fişek Festivali büyüklük açısından ikinci sırada yer alır; 15.000 farklı havai fişeğin gökyüzü ile buluştuğu etkinlik son derece kalabalık olduğundan insanların buna hazırlıklı gelmesi duyuruluyormuş. Shibamata Parkı’ndan Edogawa Nehri boyunca çayır çimenlere uzanan insanlar yerel sokak lezzetlerini de tatma şansına erişiyorlar. Etkinlik bugün yani 26 Temmuz’da gerçekleşti.

3- Edogawa Havai Fişek Festivali

3- Edogawa Havai Fişek Festivali

Edogawa Havai Fişek Festivali’nin bu yıl 41.’si düzenlenecek. 14.000havai fişeğin gece gökyüzünü rengarenk yapacağı bu etkinlik Shinozaki Parkı’na insan akını olmasının asıl nedeni. Etkinlik Ağustos ayının başlarında gerçekleşiyor.

4- Jingugaien Havai Fişek Festivali

4- Jingugaien Havai Fişek Festivali

Jingugaien Havai Fişek Festivali Tokyo'nun merkezinde yer alan Meiji Jingu Stadyumunu’nda düzenleniyor. 10.000 havai fişeğin staddan atılacağı etkinlik  Ağustos ayının ortalarında gerçekleşiyor. 

5- Chofu Şehri Havai Fişek Festivali

5- Chofu Şehri Havai Fişek Festivali

Chofu Şehri Havai Fişek Festivali, ilk dört festival kadar popüler değil, ancak Tama Nehri üzerindeki 8.000 havai fişeğin oluşturacağı görüntü görülmeye değer. Etkinlik Ağustos ortalarında gerçekleşecek.

Tokyo'nun kuzey kesiminde bulunan Adachi Havai Fişek Festivali, bu yıl 38. kez düzenlenecek. Ziyaretçiler Arakawa Nehri boyunca uzanan Arakawanishiaraibashi Ryokuchi Park'tan 13.500 havai fişeğini görebilecekler. Tokyo sakinlerinin gözde lokasyonundaki etkinlik 23 Temmuz’da düzenlendi.

Spike bonusu: 

                Image


kaynak: fastjapan

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları