The Deer King Filmi COVID-19 Sebebiyle Bir Kez Daha Ertelendi
Nahoko Uehashi'nin Shika no Ō (The Deer King) adlı medikal fantezi roman serisinin anime filmi uyarlaması olan Shika no Ō: Yuna to Yakusoku no Tabi'nin (The Deer King: The Promised Journey With Yuna) resmi web sitesinin perşembe günü yaptığı açıklamada, filmin hala devam etmekte olan koronavirüs salgını (COVID-19) sebebiyle vizyon tarihinin bir kez daha henüz belirlenmemiş bir tarihe etlendiğini duyurdu.

Filmin başta 10 Eylül'de vizyona girmesi planlanıyordu. Film, 18 Eylül 2020 vizyon tarihinin öncesinde bir kez daha ertlenmişti. Anime Limited, eğer mevcut COVID-19 durumu olanak verirse filmi İngiltere'deki sinemalarda 2021'de vizyona sokmayı planlamaktadır. GKIDS, filmi 2022'den önce İngilizce alt yazılı ve İngilizce dublajlı olarak Kuzey Amerika'da yayınlamayı planlamaktadır.

Film, geçtiğimiz ay bu yılın Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali yarışmasında boy göstermiştir. Film aynı zamanda bu ay Fantasia Uluslararası Film Festivali'nde de yer alacaktır.

Ana Oyuncu Kadrosu:

  • Shinichi Tsutsumi - Van
  • Ryōma Takeuchi - Hossal
  • Anne Watanabe - Sae

Masashi Ando (Princess MononokeSpirited Awayyour name. karakter tasarımcısı, Tokyo GodfathersParanoia AgentWhen Marnie Was Thereyour name. animasyon direktörü) filmi Masayuki Miyaji (Xam'd: Lost MemoriesFusé: Memoirs of a Huntress) ile birlikte Production I.G üzerinden yönetmektedir. Ando aynı zamanda karakterleri tasarlamakta ve baş animasyon direktörlüğü yapmaktadır. Taku Kishimoto (Haikyu!!ERASEDFruits Basket) senaryodan sorumludur.

Hiroki Shinagawa konsept görsellerden sorumludur. Hiroshi Ohno sanat yönetmenliği yapmakta ve Ken Hashimoto color key desinatörüdür. Hiroshi Tanaka görüntü yönetmeni ve Hiromi Kikuta ses yönetmenidir. Harumi Fuuki (Forest of Piano serisi, Miss HokusaiDigimon Adventure: Last Evolution Kizuna) müziği bestelemektedir. Şarkıcı ve söz yazarı milet film için tema şarkısı "One Reason"ı bestelemiştir.

Kadokawa başta romanları iki cilt halinde eş zamanlı olarak 2014'ün Eylül ayında yayımlamış ve sonrasında seriyi dört cilt halinde 2017'nin Haziran-Temmuz aylarında yayımlamaya başlamıştır. Romanların 1.5 milyondan fazla basılı kopyası bulunmaktadır.

ÖZET:

Roman serisi, ana vatanlarını himayeleri altına almayı hedefleyen büyük bir imparatorluk ile toprakları uğruna verdiği savaş sırada ölmesi beklenen bir grup askerin başı Van'ı konu almaktadır. Van, ölmek yerine köle olarak alınır ve bir tuz madenine hapsedilir. Bir gece, bir grup garip görünüşlü köpek tuz madenine saldırır ve gizemli bir hastalık patlak verir. Saldırıyı fırsat bilen Van madenden kaçmayı başarır ve küçük bir kızla tanışır. Başka yerlerde, sadece göçmenlerin bu hastalığa yakalandığı dedikodusu yayılmaya başlar. Tıp bilim adamı Hossal bir çare uğruna kendi hayatını riske atar. Doktorlar da aynı zamanda hastalıktan kurtulmayı başarmışa benzeyen bir baba ve kızı incelemektedir. Roman serisi bizlere birbiriyle bağlantılı hikayeleri ve acı kadere karşı mücadele verenlerin aralarındaki sıkı bağın hikayesini anlatmaktadır.

Roman serisi Japon Edebi Ödülü'nü ve 2015'de dördüncü "Japon Medikal Roman Ödülü"nü kazanmıştır.

Uehashi'nin Moribito ve The Beast Player Erin adlı roman serilerinin her ikiside TV animeye uyarlanmıştır. Moribito aynı zamanda bir live-action televizyon serisine uyarlanmıştır. Kuzey Amerika yayıncısı Scholastic, Moribito'nun ilk iki cildini İngilizce olarak yayımlamaktadır. Uehashi 2014'de Hans Christian Andersen Yazar Ödülü'nü kazanmıştır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları