Tales of Berseria Tanıtım
Bandai'nin başarılı oyunu Tales of Berseria için küçük bir tanıtım.

 Image

Tales serisinin Bandai tarafından son yayınlanan oyunu Tales of Berseria aldığı olumlu yorumlarla ilgiyi üstüne topladı. Peki bu ilgiyi gerçekten hak ediyor mu? Bence evet.

Öncelikle kısaca bir özet geçelim:

Kırmızı ay dediğimiz bir günde şeytanlar uyanır, ana karakterimiz Velvet ve kardeşlerinin olduğu köye saldırır. Güçlü bir egzorsist olan kardeşi Arthur sayesinde bu felaket atlatılır fakat kız kardeşleri Celica’yı kaybetmişlerdir. Velvet, abisinin izinden gidip bir egzorsist olmak ister ama daha hiçbir şey bilmemektedir.

 Image

Şimdi gelelim oyun incelemesine:

Eğer Tales serisine ilk kez başlıyorsanız ama RPG geçmişiniz varsa Skyrim, Witcher gibi bir oyun beklemekle hata etmiş olursunuz. Bu oyundan alacağınız tat kesinlikle çok daha farklıdır. Size saydığım oyunlar kadar açık bir dünya sunmaz ve hareketleriniz daha kısıtlıdır. Ana göreviniz vardır ve bir nevi o yolu izlersiniz. Bir takım olarak ilerlersiniz ve onları da siz geliştirirsiniz.

 Image

Takım olarak gezersiniz fakat oyun içi combatlar hariç lider olarak kimi atadıysanız onunla dolaşırsınız. Bir düşmanla karşılaşınca da aynı şekildedir, bir tane gözükürler. Savaşmak için temas edersiniz, savaş anında sizin takımınıza karşı onların takımı bir daire içinde savaşır, daire içinde başka hiçbir şey olmaz. 

 

Combat sistemi çok zevklidir. Kombolar, animasyonlar güzel hazırlanmış ve çok çeşitlidir. Savaş anında kullanabileceğiniz 4 çeşit kombo sistemi kurabilirsiniz.

Image

Bu şekilde hareketleri kendi isteğiniz doğrultusunda sıralayabilir, hangi düşmanın neye zaafı varsa onu seçebilirsiniz. Eğer takım arkadaşlarınızı oto moda alırsanız onlarınki otomatik ayarlanır.

Oyunda çeşitli yerlerden kazanabileceğiniz çeşitli kostümler vardır. Kedi sandıklarından veya mini oyunlardan kazanabilirsiniz.

 Image

Grafikler yılına göre 10/7 verebilirim. Efektler, animasyonlar bakımında güzel olsa da grafik ve gerçekçilik eh tir. Ama kesinlikle göze batmaz, atmosferi tatmin eder.

Tabii ki de en önemli kısım hikayesi. Olay örgüsü iyi işlenmiştir. Özellikle anime severler için aralarda giren anime sahneleri olsun, seslendirme(Japonca) olsun kesinlikle sürükleyicidir. Sanki bir sonraki bölümü izlemek ister gibi hissedersiniz. Merakta bırakır, duygulandırır… 

 Image

Genel puanım 10/8, fırsatınız varsa oynayın derim. Gamepad ile oynamanızı tavsiye ederim.

Steam linki: http://store.steampowered.com/app/429660/Tales_of_Berseria/

Seslendirme Kadrosu (Japonca):

Rina Satô: Velvet Crowe 
Azumi Asakura: Laphicet 
Daisuke Kishio.Rokurou Rangetsu 
Ami Koshimizu: Eleanor Hume 
Satomi Sato: Magilou 
Toshiyuki Morikawa: Eizen 
Nao Nagasawa: Bienfu 
Yui Horie: Teresa Linares
Tomoaki Maeno: Oscar Dragonia 

İyi oyunlar…

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları