Sword Art Online Ordinal Scale İnceleme
Sword Art Online Ordinal Scale ile ilgili düşüncelerim.

Sword Art Online: Ordinal Scale

Konusu:

VR teknolojiden çok sıkılmış olan Japon kardeşlerimiz gidip AR teknolojisini icat etmişler. Nedir bu AR teknolojisi diyecek olursanız, kısaca sanal dünyaya tam dalış değil de sanal dünyayı gerçek dünyaya getirmek denebilir. Pokemon GO mantığı işte. Sanal gerçeklik değil de, gerçek sanallık. AR teknoloji ile birlikte Ordinal Scale denilen bir oyun sürülmüş piyasaya. Ordinal Scale'de gerçek dünyada harcayabileceğiniz kuponlar kazanabildiğiniz için hurra, başlamış Japonya'da bir Ordinal Scale kasırgası. O boss benim bu boss senin kovalıyorken herkes, bizim liseden mezun olmuş ana karakterimiz Sword Art Online'ın Siyah Kılıç Ustası, formdan düşmüş göbeğini kaşıyarak üniversite araştırıyor. 

                                  Image

Ordinal Scale'de Sword Art Online bosslarının gözükmesiyle olaylar ilginçleşiyor. Asuna bir Sword Art Online Bossuna karşı öldükten sonra Sword Art Online'a dair neredeyse bütün hafızasını kaybediyor. Ardından hikayenin hızlı kısımları başlıyor. Buradan sonrası spoilere giriyor.

Grafikler:

Öncelikle işe görüntü kalitesinden başlamam gerekirse, 2017 grafikleri olmuş diyebiliriz. Bir ilk sezona, bir de filmdeki savaş sahnelerinin (özellikle final) grafik kalitesine baktığımızda "Bu Japonlar yapıyor usta" diyoruz, sanki küçük birer kahvehanede duyduğu tüm icatları Japonlara bağlayan amcaymışız gibi.

Müzikler:

Normalde izlediğim bir şeyde müziklere hiç dikkat etmeyen birisi olmama rağmen gerçekten dikkatimi çektiler. Hatta Yuna'nın söylediği şarkılardan biri beni filmden alıp tee ilk sezona kadar götürdü. Müziklere hiç dikkat etmeyen benim bile dikkatimi çektiyse müzikler, müzikleri dinleyen birini mutlu edecek kadar iyidir sanırım.

Konunun işlenişi:

Konunun çok hızlı ilerlediğini söyleyemem. Hatta yavaş ilerleniyor bile denebilir.  Detayları takip ederseniz, gelecek tahminleri yaparak kendinizi ufak çaplı bir medyum gibi hissedebilirsiniz. Başlarda Asuna'dan azcık soğumama rağmen sonra yeniden gönlümü kazandı. O yüzden siz de benim gibi hafif ayar olursanız hemen kızmayın. Bu yazdığımı aklınızda tutun.

Final hakkında düşüncelerim:

Bence bu zamana kadar olan sezonlardan farklı bir final yapmışlar. Takım çalışmasının daha ön planda olduğu bir final gibiydi. İlk 2 sezon ana karakterin "imkansızı başaran" olarak gösterilmesinden sonra imkanlı bir final bence uymamış.  (Spoiler Tehlikesi) Herkesin yenilip ana karakterin yine "bilgisayara mı kaybedeceğim lan" diyerek tek atması daha beklenilir bir finaldi.

Bunun dışında 75. kat bossunda bile o kadar kayıp verdikten sonra sanki 100. kat bossu çok güçsüz olmadı mı? Yani OP özellikleri yok değildi tabii ama gene de tek atamıyordu. 75. Kat bossu onca kişiye tek attıktan sonra biraz garip oldu sanki.

Son olarak ana karakterimizin son savaşta Asuna ile aynı güçte gözükmesi bence pek hoş olmamış. Aralarında seviye farkı yok muydu bunların ya?

Dikkatimi çeken mantık hataları: (DİKKAT SPOILER TEHLİKESİ)

1-) Etraf oyuna dönerken arabanın birinin kutu yığınına dönüştüğünü gördüm.  Fakat kutular dikdörtgen prizma olduğundan dolayı tam arabayı kaplamadı tabii ki. İyide bu oyun sanalı gerçeğe getiriyorsa oyunculardan biri olurda kutuya yaklaşırsa kendi gözünde havaya dokunuyormuş gibi mi gözükecek? Yada biri arabanın köşesine çıkarsa oyuncular onu uçuyor mu görecek? 

2-) Gerçekte karşılarında hiçbir şey olmamasına rağmen, her şey beyinlerine cihazın aktardığı verilerden ibaretken bu boss insanlara vurduğunda bu insanlar nasıl fırlıyor ya? Dışarıdan birinin gözünden gördüğünüzü düşünsenize. Manyağın biri elinde ufak sopamsı bir şeyi sallıyor. Sonra sanki karnına bir şey vurulmuş gibi bağırıp yamuluyor ve ardından havada uçmaya başlıyor. WUT?

3-) 100. kat bossu benim diyen Heathcliff'ten sonra 100. katta Kaguya'msı (Bkz: Naruto) bir boss çıkması garipti. Kayaba ne olur ne olmaz diye yedek boss mu kodlamış anlamadım.

MMORPG oyunları seven, zeka-strateji üzerine olan film, dizi, anime hatta elimden gelse müzik bile izleyebilecek biriyim. Öyle bir gece sıkıntısı siteye kaydolmuş ve anime - movielerin incelemelerini yapmayı hedefleyen biriyim. Bir gece hevesi de olabilir, devam da edebilirim. Not: Profilimde ki Anonymause capsi nedensizce tüm forumlarda ki profil resmimdir. Sebebini sormayın bende bilmiyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları