Stüdyo Ghibli’nin Yeni Filmi Aya to Majo 2020 Kış Aylarında İzleyici ile Buluşacak
Studio Ghibli’nin Gorou Miyazaki imzalı yeni 3DCG filmi Aya to Majo, ayrıca 2020 Cannes Film Festivali resmi seçkisinde yer alıyor.

Usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin oğlu Gorou Miyazaki imzalı, Diana Wynne Jones’un çocuk romanı Earwig and the Witch’ten uyarlanan yeni filmi Aya to Majo'nun (Aya and the Witch), 2020 Cannes Film Festivali resmi seçkisinde yer alacağı duyuruldu.  2020 kış aylarında NHK kanalında yayınlanması planlanan film, aynı zamanda Studio Ghibli’nin ilk 3DCG animasyonu olma özelliğini taşıyor.

Bu yıl pandemi nedeni ile fiziki katılımları iptal edilen 73. Cannes Film Festivali programındaki bazı filmler; Lyon, Venedik, Toronto, New York, San Sebastian, Deauville gibi festivallerde 'Cannes 2020' etiketiyle gösterime girecek. 56 filmden oluşan seçkinin animasyon kategorisinde bulunan filmler:

  • Aya to Majo - Gorou Miyazaki
  • Flee - Jonas Poher Rasmussen
  • Josep - Aurel
  • Soul - Pete Docter (Pixar)


Planlama aşamasında Hayao Miyazaki ve prodüksiyonunda Toshio Suzuki'nin yer aldığı Gorou Miyazaki imzalı filmin konusu ise şöyle:

Bebekliğinde St. Morwald Yetimhanesi’ne bırakılan Earwig, diğer çocukların aksine yetimhane hayatından mamnundur. İstediği herşeyi elde edebilen Earwig'in hayatı, Bella Yaga ve Mandrake isimli büyücüler tarafından evlat edilmesiyle son derece ilginçleşir. Çoğu çocuğun dehşete düşeceği; görünmez odalar, iksirler ve büyü kitapları ile dolu olan bu gizemli ev, çok akıllı olan Earwig için hiçte korkunç değildir. Konuşan kara kedinin de yardımıyla Earwig, cadıya patronun kim olduğunu göstermeye karar verir.



Jones daha önce de Stüdyo Ghibli'ye eserleriyle ilham kaynağı olmuştu. Hayao Miyazaki'nin 2004 yapımı unutulmaz filmi Howl's Moving Castle, aynı isimli Diana Wynne Jones romanından uyarlanmış ve En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülleri'nde aday gösterilmişti.

Gorou Miyazaki'nin ilk filmi Earthsea Tales, 2006 yılında çıkış yapmıştı. 2011 yılında yayınlanan Coquelicot-zaka kara (From Up On Poppy Hill) filminin ardından Gorou, 2014 yılında Astrid Lindgren'in İsveç çocuk masalından uyarlanan, CG animasyonlu Sanzoku no Musume Ronja isimli birde anime serisine imza atmıştı.


Kaynak: ANN

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları