Studio Trigger'dan Delicious in Dungeon Mangasına Anime Geliyor
Ryōko Kui mangaya Şubat 2014'te başlamıştı.

Ryōko Kui'nun Delicious in Dungeon (Dungeon Meshi) mangasına Studio Trigger'dan anime geliyor. Anime için resmi site ve Twitter hesabı açıldı ve bir görsel paylaşıldı.

Mangayı lisanslayan Yen Press, hikâyeyi şöyle anlatıyor:

Zindan macerasının ve yemek mangasının birleşiminden ne beklersiniz? Delicious in Dungeon tam da bu, zindanda bulunan yiyeceklerle hayatta kalmaya çalışırken, kayıp ekip arkadaşlarını arama görevi gibi şeylerin olduğu bir macera dünyası. Genç maceracı Laios ve yoldaşı, bir zindanın derinliklerinde ejderha tarafından saldırıya uğrayıp pataklandığında, parti tüm parasını ve erzaklarını kaybeder. Geri dönmeye can atıyorlardır ama bir sorun vardır: Kayda değer paraları ve erzakları olmadan yola çıkarlarsa, yolda yemek aramak zorunda olduklarına eminler! Ama parlak bir fikir ortaya çıkar: "Hadi canavarları yiyelim!" Balçıklar, basiliskler, taklitçi canavarlar ve hatta ejderhalar... Sürünmekte olan bu zindan gurmelerinin önüne çıkan hiçbir canavar güvende olmayacak.

Kui mangayı Şubat 2014'te Kadokawa'nın Harta dergisinde başlattı ve Kadokawa en son 12. cildi yayımladı. Eylül 2021'de yayımlanan 11. ciltle seri doruk noktasına ulaşmıştı.

Manga, 2016'da dokuzuncu Manga Taisho ödüllerine ve 2019'da on ikinci Manga Taisho ödüllerine aday olmuştu. Seri, aynı zamanda Kono Manga ga Sugoi! 2016 erkek okuyucuların 20 favori mangası listesinde de zirvedeydi. Manga, Da Vinci dergisinin 2015 yılı çizgi roman sıralamasında 13. sırada ve 2020'de de 35. sırada yer almıştı.

Studio Trigger, Eylül 2019'da manganın sekizinci cildinin tanıtımı amaçlı 30 saniyelik bir animasyon hazırlamıştı.

Kaynak: ann

Azerbaycanlıyım. 19 yaşındayım. Yaklaşık 4-5 yıldır anime izliyorum, ayrıca manga/anime çevirmenliği yapmaktayım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim. Freelance çevirmen olarak çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları