Studio Ponoc'un Olimpiyat Kısa Animesi 'Tomorrow's Leaves' Gösterimde
Ghibli'nin eski anime sanatçılarının Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları anısına yaptıkları kısa anime yayında.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Studio Ponoc tarafından "Olympic Foundation for Culture and Heritage (OFCH)" için Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları anısına yapılan "Tomorrow's Leaves" kısa animesini yayınlamaya başladı. 

Tomorrow's Leaves

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, bu kısa anime için tanıtımı şöyle:

Mesaj yaprağının yıllık gelişi endişe yaratıyor, bir şey son derece yanlış. 

Genellikle canlı ve kalıcı olan renkleri çabucak soluyor ve birden un ufak oluyor.

Beş farklı ülkeden beş temsilci, ne olduğunu öğrenmek için gönderilir.

Temsilciler uzak ülkelere giderler, minik ruhlar sessizce kendilerine rehberlik eder. Her temsilcinin kendine has güçlü ve zayıf yönleri vardır. Hedeflerine yaklaştıkça tehlikeli yerlerde zor koşullarla yüzleşirlerken rekabet eder ve birbirlerine destek olurlar. Atletik zorluklar ve sporun birleştirici gücü aracılığıyla eğlenceli rekabetle gelen olumlu temel değerleri keşfederler.

Temsilciler birlikte mesaj yaprağının kaynağına doğru yaklaşırlar. 

Hayatı eski hâline getirebilirler mi?

Yoshiyuki Momose (Modest Heroes' "Life Ain't Gonna Lose" kısa, Ghiblies Bölüm 2) bu kısa animenin yönetmenliğini üstlendi. Momose, daha önce Ghibli yönetmeni Isao Takahata ile birlikte onun Grave of the FirefliesOnly YesterdayPom Poko ve The Tale of the Princess Kaguya animelerinde animasyon yönetmenliği, storyboard, görsel tasarım ve özel sahne dizaynı gibi alanlarda çalıştı. Takatsugu Muramatsu (Modest Heroes' "Kanini & Kanino" kısa, Lu over the wallMary and The Witch's FlowerWhen Marnie Was There) kısa filmin müzik ve ses efektlerinin kusursuz uyumundan sorumluydu.

Anime, prömiyerini 14 Temmuz'daki Annecy Festivali'nin açılış seremonisinde yaptı. 12 Temmuz'dan bu yana Tokyo Skytree kulesinin tepesine yakın Skytree Round Theater'da gösterilen kısa anime, 5 Eylül'e kadar burada oynamaya devam edecek.

Bu el çizimi kısa anime, "Olympic Foundation for Culture and Heritage"ın Sanat ve Kültür Programlarının bünyesinde Studio Ponoc'un ilk çalışması olarak karşımıza çıkıyor.

Studio Ponoc'un kurucusu Yoshiaki Nishimura, Cartoon Brew web sitesine verdiği röportajda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Studio Ponoc'a başlangıçta uzun metrajlı bir anime için başvurduğunu söyledi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi bu teklifi stüdyoya götürdüğü zaman Studio Ponoc, Modest Heroes üzerinde çalışıyormuş. Yapımcı Nishimura, stüdyosunun animatörlerinin sporla ilgili uzun metrajlı bir film için gereken özel becerilere sahip olduğuna inanmadığını söylemiş. Ardından Komite bir kısa film önerisinde bulunmuş ki bu teklifi stüdyo kabul etmiş.

Nishimura, Studio Ponoc'u 2015'te kurdu ve stüdyo eski Studio Ghibli animatörleri ile çalışmaya başladı. Studio Ponoc'un anime filmleri arasında "Mary and The Witch's Flower" ve "Modest Heroes" bulunuyor. 

Kaynak: ANN

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları