Shingeki no Kyojin: Niçin Titan Shifter'ların Biçimleri Kullanıcıya Göre Değişiklik Gösterir?
Bir titan shifter'ın dev biçimi, onların insan formlarının bir yansımasıdır. Tabii isitisnalar da var.

Shingeki no Kyojin'nin savaş sistemi gerçekten kendine özgüdür; çift kılıç kullanan askerler, zayıf noktaları sadece enseleri olan devasa yaratıklara karşı ODM (omni-directional mobility=çok yönlü hareketlilik) donanımı kullanmaktadırlar. Sonraki bölümler, bazı insanların nasıl devlere dönüştüğünü ve dokuz eşsiz devin dünyada var olduğunu açığa çıkarmıştır. Fakat bu devler her zaman kullanıcı gibi görünmemektedirler.  

Eren Yeager, birinci sezonda deve dönüşerek devlerin saldırısına karşı günü kurtaran ve tabii ki ilk karşımıza çıkan titan shifter olmuştu. Sonrasında arkasından başkaları da teker teker ekranda boy gösterdi. Annie Leonhart'ın dişi devinden Zeke Yeager'in canavar devine kadar pek çok dev karşımıza çıktı, peki ama neden bu devlerle kullanıcıları arasında daha gözle görülür, tutarlı şekilde ilişki göremiyoruz? Bazı teoriler bunu açıklamaya yardımcı olabilir:

Titan Shifter İnsan Görünümünden Vazgeçtiğinde

Titan Shifter İnsan Görünümünden Vazgeçtiğinde

Bazı deve dönüşen kişilerle bunların dev biçimleri arasında görünümleri bakımından bir benzerlik görülürken bazılarında böyle bir şey söz konusu olmuyor. Marley Empire'ın savaşçılarından biri olan Annie Leonhart, dev biçimine geçince de kesinlikle kendisine oldukça benziyor, bir dişi bedeni olmasının yanında yüz ifadeleri ve sarı saçları da onun bu özelliğini kolayca belirlememizi sağlıyor. Yine Reiner Braun için de kısa ve sarı saçları ile kaslı bedenini dikkate alırsak aynı şey söz konusu. Eren ise bu konuda biraz kuralları bozmuş gibi. Bir erkek bedenine sahip olsa da elf kulakları ve kabarık saçlarıyla dikkat çekiyor. 

Çoğu dev, bir zamanlar olduğu orijinal insanlara benzemektedir. Bunlara serinin başındaki gri sakallı devi de örnek gösterebiliriz. Fakat ayrıca, insan biçimlerinden oldukça farklı görünen devler de vardır, Marley savaşçısı Pieck buna bir örnek. Uzun, koyu saçlı, minyon yapılı genç bir kadın olan Pieck'in Taşıyıcı (Cart) Dev formu, at gibi, kısa saçlı bir erkektir. Lara Tybur'un War Hammer devi, saçsız bir erkek devdir, yani Lara'nın gerçek görünüşü, Eren'in Liberio baskını sırasında dev bedeninden çıkarıldığında tam bir sürpriz olmuştur. Annie, dev formunda bu kadar çok kendisine benzerken neden Lara ya da Pieck bu denli farklıdır?

Bir Titan'ın Görünüşünde Karşımıza Çıkan Faktörler

Bir Titan'ın Görünüşünde Karşımıza Çıkan Faktörler

Bazı Shingeki no Kyojin fan teorileri, bazı devlerin neden insan formlarına benzeyip de diğerlerinin benzemediğini açıklamakta bize yardımcı olabilir. Porco, Falco, Marcel Galliard ve Ymir Fritz'in taşıyıcısı olduğu Çene Dev formu, bunun için iyi bir başlangıç noktası olabilir. İsminden de anlaşılacağı gibi Çene Dev formu, her zaman çenesini silah olarak kullanır. Fakat dördüncü sezonda karşılaştığımız Ymir'in Çene Dev formu, Ymir'e pek de benzememektedir. Ymir Fritz, 60 yıl gibi bir süre saf bir dev olarak gezindikten sonra, sonunda bir gün Marcel'i yiyor ve böylece Çene Dev gücüne kavuşuyor. Fakat onun, saf dev görünümünü koruduğunu görüyoruz. Özellikle de Falco ve Porco'nun Çene Dev formunu gördükten sonra... Belki de Ymir, saf dev formunda çok uzun yıllar geçirdikten yeni biçimi hızlı bir kabul etmesi onda bir şok etkisi yaratacaktı, bu yüzden görünümünde herhangi bir değişiklik olmadan yeni güçleri bünyesine aldı. Diğer Çene Dev'lerde böyle bir durum söz konusu değil. 

Sonra karşımıza Pieck'in Taşıyıcı Dev formu meselesi çıkıyor ki bu form, devin sırtında büyük nesneler taşımasına olanak tanıyor. Pieck'in insan biçimi, bu formda tamamen yok oluyor ki ya faydacı bir bakış açısıyla kendisinin erkek formuna girmeyi tercih ediyor ya da Taşıyıcı Dev formu sadece erkek biçiminde ortaya çıkıyor. Benzer bir şekilde Armin Arlert, Devasa Dev olduktan sonra biçimi Bertolt'un devine benziyor. Büyük olasılıkla bu, Devasa Dev'in olması gereken biçimidir. Başka bir örnek de Savaş Çekici Dev ki Lara Tybur'un dişiliğinden bağımsız olarak saçsız bir erkek biçiminde karşımıza çıkar. 

Fakat diğer titan shifter'lar insan biçimlerini anımsatırlar; Annie'nin Dişi Dev'i ve Reiner'ın Zırhlı Dev'i buna en iyi örnektir. Belki de bu devler, kişiselleştirme konusunda diğerlerinden daha özgürdüler, çünkü rolleri o kadar basit ki görünümlerinin yaptıkları işe bir etkisi olmuyor. Zırhlı Dev'in bedeni zırhla kaplanıyor; saç şeklinin ya da cinsiyetinin buna bir etkisi söz konusu değil. Aynı şekilde Dişi Dev'in saç seklinin onun çevik bir savaşçı olmasına bir etkisi bulunmuyor. Bu devlerde, titan shifter formu, kullanıcının serumu aldıktan sonraki saf dev formuna dayanıyor olabilir, böylece dev biçimleri orijinal insan formlarını anımsatıyor olabilir (fakat her zaman değil). Eğer öyleyse belki de Pieck ve Lara, saf dev formunda kendilerini erkek bedenlerinde buldular ve titan shifter biçimleri de bu yüzden erkek oldu. Saf devler neredeyse her zaman erkek gibi göründükleri için bu teori de kendisine yer bulabiliyor. Hiçbir erkeğin saf dev ya da titan shifter formunda dişi bir deve dönüşmesinin bir örneği yoktur.

Bu titan shifter formlarında az da olda bir genetik etki söz konusu olabilir. Eren, Grisha ve Zeke titan shifter formuna dönüştüler ve ortak özellikleri keskin, elfvari kulakları. Buradan Yeager'ların güçlü genlere sahip olduğunu çıkarabiliriz ya da yazar bunu, Yeager'ların önemli ve irfan sahibi ve çoğu da ana karakter olan bir aile olduğunu vurgulamak için yaptı. Tabii bu özelliğe sahip olmak, izleyicinin gözünde onların kahraman olarak görülmesini kolaylaştırıyor.  


kaynak: cbr

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları