Sezonun En İyi Kadın Karakteri Aslında İçinizde mi?
Anime camiası insan biçimi kazandırılmış nesnelere, hayvanlara vs... bayılıyor. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, bu başlığa bir göz atın.

Antropomorfizm de denilen bu olaya Hetalia serisinden tutun da, Uma Musume: Pretty Derby gibi son zamanlarda yayınlanmış pek çok animede rastlıyorduk. Ancak bu sezondaki bir anime hiç beklemediğimiz ama aslında başından beri ihtiyacımız olan bir insanlaştırma örneğini bizlere sunuyor: Moe Hücreler!

Hataraku Saibou (Hücreler İş Başında!) Akane Simizu tarafından kaleme alınan bir manga serisidir ve bu sezon için David Production tarafından animeye uyarlanmasına karar verilmişti. Bence iyi ki de verilmiş! 

Manga'nın konusuna gelirsek; vücudunuzdaki hücrelerin günlük rutinlerini, etkileşimlerini ve sorunlarla nasıl başa çıktığını hiç öğrenmek istemiş miydiniz? İşte o zaman bu seri tam sizlik!

Hikâyemizin ilk bölümünde karşımıza yeni yetme bir kırmızı kan hücresi olan AE3803 (Kana Hanazawa) çıkıyor. Kendisine verilen oksijen/karbondioksit taşıma görevini bir türlü beceremeyen hücremiz, sürekli bu konuda başka hücrelere danışmak zorunda kalıyor. Çaylaklığına verin ablası!

Sakar kahramanımız bölümün başında yakışıklı ve karizmatik Lökosit U-1146 (Tomoaki Maeno) ile tanışıyor. Tabii bu sıradan bir tanışma değil. Zira kırmızı kan hücremiz yol üzerinde bakterilerin saldırısına uğruyor. Ee, onu kurtarma görevi de Lökosit-san'a düşüyordu.

Bölümün ileriki dakikalarında durum çok daha ciddi bir hal alıyor ve ikilimizi vücudun çeşitli kısımlarına uğrarken buluyoruz. Hatta bu yolculuk esnasında karşılaştıkları sevimli mi sevimli trombositler bizi moe krizine sokuyor!

Peki siz bu seriyi izleyecek misiniz? Yorumlarınızı eklemeyi unutmayın...

Kaynak: Goboiano

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları