Servis Amaçlı Oyunlar Trendi
Tek oyunculu oyunlar, çok oyunculu oyunlar rekabeti geliştiriciler arasında da önem arz ediyor.

   Sanırım benim "bulutlara bağıran yaşlı adam" durumumun zamanı gelmiştir. "Servis amaçlı oyunlar" öylece hayatımızdan çekip gidecek bir kavram değil ve bunun için iyi bir neden de var. Çok oyunculu oynama seçeneklerinin kalitesiyle gelen uzun vadeli satış rakamları oyun geliştirmek için harcanan astronomik masrafların çıkarılabilmesini sağlayan birkaç yöntemden biri. Ancak Nier: Automata gibi bir oyunun başarısının Square Enix'e hala tek oyunculu oyunlar için yer olduğunu hatırlatmasını umuyorum.


Image

  Belki onlar da fark etmişlerdir, Square'in aylık kazanç raporlarında Nier bu yılki beklentilerini fazlasıyla aştı ve Japon oyunlarının kalitesini hatırlattı. Nier ayrıca gelecekteki satış tekeli gelişimi için önemli bir potansiyele sahip olduğunu da gösterdi. Yoko Taro ve ekibinin bir sonraki proje için şimdiden yeni alımlara girişmesi "evet,bu seksi görünümlü üzgün robotlarla daha fazla oyun yapıyoruz" mesajını veriyor.

   Lakin, bu rapor 'serviş amaçlı oyunlar' kavramının ,bu kavramın ne anlama geldiğine az sonra değineceğim,  şirketin gelecekte izleyeceği yol ve ayakta durması için iki kat fazla önem taşıdığını da ortaya koyuyor. FF XV halihazırda bunun nasıl görünebileceğiyle ilgili bir örnek teşkil ediyor.

   Gel gelelim bu konsept ya da kavramın ne ifade ettiğine. Bu yeni konsept ortaya çıkan oyunun oynanış saatinin arttırılıp daha uzun süre platformlarda kalmasını hedefliyor. Bunu da oyuna çok oyunculu oyun modları ekleyerek, ya da oyuncuların kendi mini DLC'lerini oyuna ekleyebilmesini sağlayarak vs. olabiliyor.

   Oyun menülerinde üstte 'Single Player' hemen altında 'Multiplayer' geleneğinin değişmesi de gündemde açıkçası. Her şey para olmuş birader diyorum ve iyi akşamlar diliyorum.

Kaynak animenewsnetwork.cc

2011-2017 GAÜN Elektrik-Elektronik Müh.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları