Rokka No Yuusha (Altı Çiçeğin Kahramanları) İnceleme
Birisi gizem ve macera dolu sürükleyici bir anime arıyorum mu dedi? Rokka No Yuusha sizlerle...

Hikayenin Altyapısı

Hikayenin Altyapısı

Tür: Gizem, Macera, Fantastik, Aksiyon, Büyü

Bin yıl önce bulundukları kıta içinde bir iblis çıkar. Majin adı verilen bu iblis insanlığın baş düşmanı oluverir. Bu iblis  daha fazla insan öldürmek için  “Kyouma” adında yeni bir iblis  yaratır. Bu sayede insan ordularına galip gelir. Her şey bitti derken ortaya bir aziz çıkar. Elinde bir tane çiçek tutan bu kıza “Tek Çiçek Azizi” denir. Aziz umutları yeniden diriltir ve Majin’i kıtanın en batısına kadar püskürtür. Aziz, Majin’in bir daha uyanacağını ve onu durdurmak için altı kahramanın  ortaya çıkacağını söyler. Seçilen kahramanların vücutlarında  altı yapraklı bir çiçek simgesi belirecektir. Altı Çiçek Kahramanları sıfatı bu kehanetten gelir. Zaman zaman Altı Çiçek Kahramanları farklı yüzyıllarda çıkıp Majin’i mühürlemeyi başarmışlar. Konusundan mütevellit aksiyonu bol bir anime vadediyor. 

Ana Konu

Ana Konu

Ana karakterimiz Adlet Mayer’i , Şeytan Tanrısı ile savaşmaya götüren yolculuğuna başlarken, diğer kahramanlarla yaşadıkları ülkenin dışındaki küçük bir tapınakta buluşmak istiyor. Nihayet birleştiklerinde toplamda yedi kahraman olduklarını fark ediyorlar. Gerçekleşen olaylar sonrasında diğerleri Adlet'in aralarındaki hain olduğundan şüphelenmeye başlıyor. Adlet, eşsiz yetenekleriyle  çok geç olmadan sahtekarın kim olduğunu bulmak zorunda kalır. Hayatta kalmak için bu mücadelede  aklını iyi kullanmalıdır!

İnceleme

İnceleme

Animemizin ana teması aralarındaki haini bulmaya yönelik bir uğraş. Anime klişelerinin dışına çıkılıp farklı bir etki bırakmayı başarıyor. İlk göze ise karakter dizaynları. Sürekli anime izleyen bir için bile göze  alışması zor karakter ve kostümleri barındırıyor. Karakterler, kolayca fark edilebilecek çok ayırt edici kişiliklere ve rollere sahiptir.  Bu durumda bize yorumlamak için daha fazla imkan tanır. Oklar sürekli farklı yönleri göstererek bizi şaşırtmaya ve düşündürmeye zorluyor. Konusu sizi içine aldığında öyle bir sürükleniyorsunuz ki meraktan bir günde bile bitirmeniz mümkün. Fantezi konulu bir anime de gerçekçi yöntemler kullanarak sonuçlara ulaştırmak çok nadir bir durum. Asıl başarısını, nereden geldiği belli olmayan güç ve alışılmış, göz boyayan gaza getirme taktikleri yerine  gerçek irade kaynağından ve geliştirdiği disiplinlerden alıyor. 

Yapıma genel olarak söylenecek bir şey varsa; gizem ve macera türlerini harmanlamaya çalışmak oldukça farklı ve iddialı bir yapım olduğunu gösterir. Bu yüzden izleyici kitlesi zıt olarak kutuplaşmıştır. Yani seven çok seviyor, sevmeyen hiç sevmiyor.

Ana Karakter(Adlet Mayer) Hakkında

Ana Karakter(Adlet Mayer) Hakkında

Ana karakter ilk bölümde Tezcan ve yüksek öz güveniyle bizleri karşılıyor. Bu durum klişe gibi geliyor. Fakat ilerleyen bölümlerde fark edeceksiniz ki iyi işlenmiş, ortalamanın üstünde bir karakter. Egolu gibi gözükebilir. Dünya'nın en güçlü adamı olduğunu söylemek çok büyük bir gaf. Fakat bu tavrının altında yatan bir neden var. Kendisini en iyi olmaya şartlandırmaya yönelik bir disiplin bu. Kendini olmak istediği karakter yapısına zorluyor. Bu da ona mental açıdan bir avantaj sağlıyor. Düştüğü zor durumlara karşı zekasını ve yeteneklerini son sınırına kadar kullanması gerekiyor. Bu yüzden seyir zevki yüksek bir anime olmasını sağlıyor.

Eleştiri ve Düşüncelerim

Eleştiri ve Düşüncelerim

Öncelikle belirtmek isterim ki konusu itibariyle yoğun şekilde  akıl oyunları barındırıyor. Bu da beraberinde pek çok diyalog ve gizem unsurlarını beraberinde getiriyor. Gizem unsuruna adapte olamamış veya bol power up seven izleyicilerin tatmin olamadıklarını söyleyebilirim. Fakat hitap etmek istediği izleyici kitlesine altın değerinde bir eser. Ayrıca gerek yurt dışı gerek yurt içinde kurguya yönelik pek çok kuru eleştiride bulunulmuş. Bu eleştirileri yapan kitlenin dikkatli bir izleyici kitlesi olmadığı kanısındayım. Bir senaryonun yazımı oldukça karmaşık ve zahmetli bir iştir. Hele ki gizem gibi ağır bir türü barındırıyorsa.  Herhangi basit bir hikaye yazmaya çalışan biri bile bu işin baskısını hissedebilir. Sırf sevmediği için asılsız eleştirilerde bulunmak çok yaygın ve yanlış bir tutum.

Animasyon 10/8 - Karakter tasarımları ve savaş sahnelerini oldukça etkileyici buldum. İnanılmaz derecede bir kalitesi olmasa da karakter tasarımları bende olumlu izlenim bıraktı.

Kurgu 10/9 - Bittiğinde bile belirli soru işaretleri bıraksa da bende "adam neler düşünmüş" dedirtti. Ayrıca kurgu etrafında dönen farklı çıkarımlar çok hoşuma gitti.

Karakterler 10/7 - Karakterlerin benliklerinin farklılıkları bu derece ayrılmış olması hoşuma gitti. Canımı sıkan yönü iste karakter derinlikleri biraz sığ kalmış. Karakterleri derinleştirmek yerine (Ana karakter hariç) kurgu üzerinde durmak istemiş.

Müzikler 5/3 - Dikkatimi çeken bir yanı yoktu. İdare eder diyeceğim türde müziklerdi. En azından doğru duyguları vermesi sağlanmış.

Anime beni özellikle bazı sorular üzerinde düşündürdü. İnsanlar neden kahraman olmak uğruna canlarını feda eder? Neden bu durum bize bu kadar kutsal geliyor? İmkansız dediğimiz durumlar acaba gerçekten de imkansız mı? Yoksa göremediğimiz bir yol var mı? Gibi.  Ayrıca Adlet’in uyguladığı bu disiplinler beni derinden etkiledi. “Zorunda olmak” durumu belkide en güçlü motivasyon kaynağıdır. Yarım kalmış bir seri olsa da ana kurgu çözülüyor ve izleyicilerin ana sorusunu cevaplıyor. Ayrıca içinden çıkarılması gereken pek çok ders olduğuna inanıyorum. İzlemek isteyenler için ; http://www.turkanime.tv/anime/rokka-no-yuusha

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları