Psycho Pass İncelemesi
Uzun zamandır izlemek istediğim bu seriyi 3 günde bitirince hemen yazasım geldi işte incelemem..

Öncelikle..

Biliyorum bazılarınız haberleri güncel takip ediyorsa yakın zamanda başka biri de Psycho Pass incelemesi yapılmıştı o ben değilim onu söyleyeyim.. zaten 2 kere aynı incelemeyi niye yapayım? Neyse.. bundan önceki incelemede gördüğüm eksik olan şey ise... direk olarak "yetersiz" inceleme olması-özür dilerim yazıyı yazan kişi bunu okuyorsa ama öyle- sadece konusundan bahsetmek incelemeye girmez bu yüzden daha detaylı -ve kişisel görüşlerimi de katarak- yazdığım bu incelemeyi daha çok beğeneceğinizi düşünüyorum..

Nedir ? İçilir Mi ?

Konuyu Spoiler Vermeden 4 kelime ile en güzel şöyle açıklayabilirim : Arka Sokaklar Next Generations.. Konu yakın gelecekte geçiyor, Japonya yeni bir güvenlik sistemi kullanıyor bunun da adı psycho pass.. İnsanların hayatları , yaptığı iş , maddi durumunu ve geri kalan her şeyi neredeyse Psycho Pass sisteminin başı Sibyl -şhibilü- adında bir makinedir.. Nihani güvenlik için yaratılmış ve halkın refah düzeyini yükseltmek içindir.. Peki Psycho Pass ne işe yarar ?

Karmaşık Güvenlik Sistemi..

Kısaca sizin TC niz bu Psycho Pass, birkaç farklılığı var tabii ki.. Sizin stres seviyenizi ölçüyor ve buna göre sizin "gelecekte" işleyebileceğiniz potansiyel suçları fark eder sizin suç işleme potansiyelinizi de renk paletlerinde gösteriyorlar "örn: normal bir bireyin Psycho Pass rengi Mavidir ancak bir suçlunun rengi ise Kırmızı veya daha koyu tonlar olabilir" bu sistem halkın ihtiyaç duyduğu önemli bir gereksinimdir ama bunun zararı da vardır.. aslında bana Film olarak Tom Cruise' un Minority Report filmini de hatırlattığı çok oldu , bazı bölümler de cinayet bakımından Hannibal -Tv serisi- referansı alınmış gibi de hissettirdi ama yine de beğendim..

Rıza Baba Nerde?

O kadar dedik Arka Sokaklar diye.. Madem bu kadar mükemmel bir sistem niye polislere ihtiyaç var ? Çünkü sistemin mükemmel denmesi yalan.. Polisler eskisi gibi cinayetleri çözüyor olay mahallini geziyor (hafif teknolojik yardımları ve araç gereçleri de ekleyelim) bu polislerin bazıları aslında suçlu olduğu halde kamuya geri getirilmesi için İnfazcı sınıfına getiriyorlar.. infazcılar, yanlarında Dominator adında bir silah taşıyorlar -silah çok güçlü yani baya güçlü.- ve bu silahla Psycho Pass i çok koyu olan suçluları öldürme hakları var.. yani topluma geri kazandırmak için kamu hizmeti yapıyorlar.. bunu neden başkası yapmıyor? Çünkü psycho pass inde koyulaşma olursa sen öldürülürsün de ondan.. işte aslında sistemin kötü yanı da budur : insanlar sadece öldürülmemek için korkuyla yaşıyorlar ama bunu bilmiyorlar çünkü buna zorlanıyolar.. Toplumun zamanla teknoloji ile ne kadar yozlaştığı ve bir yere gelmediğini gösterme şekli gerçekten mükemmel..

Karakterler Vs Vs

Ana karakterimiz aslında yok İnfazcılar ekibinin hepsini kapsıyoruz bunlardan en göze çarpanı tabii ki de kızların aklını alan kötü çocuk tiplemesi Kougami Shinya abimizdir.. soğuk kanlı süper zeki bir dedektif ve infazcıdır.. tabii ki de dengesiz biri olduğu için Kougami' yi koruması gereken kadın müfettişimiz Akane var.. kendisi grubun yeni üyesi olduğu halde çok zeki biridir yani sadece deneyimsizdir.. bu iki karakter önemlidir aslında geri kalanları yan karakterler aslında.. Suçluları yakalarken ve öldürürken aslında bir yerden sonra bu suçluların hepsinin arkasında bir adam olduğunu fark ederler işte o abimiz de bütün grubu darma duman edebilecek zekaya sahip, ikna yeteneği , yakın dövüş, cinayet, kandırma, vb yetenekleri tavan olan Makishima' dır.. amaçları Makishimayı yakalamak aslında böyle özetleyebiliriz

Abakidaseru Kara... PLASTIC TACTIC !!!

Hastası olduğum, en az 40 kez dinlediğim bir openingi var sizi animenin havasına soktuğu gibi de bir anlam katmanızı istiyor yani her sahne aslında hikayeyi sizin anlamanız gerektiğini açıklıyor. Peki tam gaza geldiğiniz anda openingi söylemek isterken ne mi oluyor? Evet tam bir hayal kırıklığı YENİ OPENING ÇALIYOR!! Varya bundan nefret ediyorum.. Anime sektöründekilerin anlayamadığı şeyler vardır.. bunlardan biri de SEZON ORTASINDA OPENING DEĞİŞTİRMEK ÇILDIRIYORUM BUNA.. NE ZAMAN 2. OPENING 1. OPENINGDEN DAHA İYİ OLMUŞ BUNA SAYISIZCA ÖRNEK VEREBİLİRİM!!  Hadi 2. Sezon olur şarkı değişir okey, ilk sezonda ending değişir ona da bir şey demem ama sezon ortası opening değiştirmeye dayanamıyorum özellikle bu kadar güzel bir şarkı olunca!! neyse sakinliğimi korumam lazım.. Kısaca müzik mükemmel ama değişince benden bir eksi aldı.. ayrıca okuyuculardan bilen varsa soru soracağım : ilk openingi söyleyen kişi ile tokyo ghoul-unravel ı söyleyen kişi aynı mı? Sesler baya benziyor merak ettim biliyosanız yorumlara yazın :)

Kısacası

Sistemin ne olduğu? İnsanların asıl amaçları ve benzeri edebi olayları sorgulamamıza sebep olan aynı zamanda da güzel animasyonları ve fütüristik havası ve yakın gelecekteki olası teknolojileri gösterme şekilleri.. Mantığa uygun bir polisiye hikayesi ve gerçekçilik -kan vb yani- ile vereceğim puan 8.5/10 dur.. tavsiye ederim zaten hızlı bitiyor..kesinlikle polisiye seviyorsanız tavsiye ederim..

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları