POKEMON GO 950 MİLYON DOLAR HASILAT
Pokemon Go uygulaması 90 gün içerisinde diğer bütün mobil oyunlarınını geçerek 600 milyon dolara ulaştı.

Analitik şirketi App Annie pazartesi günü akıllı telefonlar için olan Niantic'in Pokemon Go oyunu 2016 yılında 950 milyon dolar kazandığını bildirdi. Bir önceki ekim ayı App Annie raporunda Pokemon Go'nun 90 günden kısa bir süre içerisinde diğer bütün mobil uygulamalardan daha hızlı bir şekilde 600 milyon dolar kazandığı bildirilmişti. 

Niantic geçen ay içerisinde oyuncuların toplu olarak 8.7 milyar kilometreden daha fazla yürüdüklerini 7 ekimde duyurdu. Microsoft Araştırma ekim ayında yayınladığı araştırmasında oyunun Birleşik Devletler'de çıkışından itibaren hesaplamalara göre oyuncuların 30 gün içerisinde yaklaşık 144 milyar adım attıkları açığa çıkarılmıştı. Analitik şirketi Slice Intelligence'nın eylül ayındaki raporuna göre Birleşik Devletler'deki oyunu oynayan oyuncu sayısı temmuz ayında zirveye ulaştı. 

Aralık ayında uygulama Game Awards (Oyun Ödülleri)'da En İyi Aile Oyunu ve En İyi Mobil/Elde Taşınabilen Oyun ödüllerini kazandı.

Temmuz ayında oyun Birleşik Devletler ve Japonya da dahil olmak üzere belirli ülkelerde piyasaya sürüldü ve o zamandan beri 100'den fazla bölge ve ülkede de piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz ay oyun Apple Watch (Apple Saat) için de piyasaya sürüldü.


Image


Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları