Persona 5 Toz Pembe Dünyadan Gerçek Hayata Çıkmış
Oyuna bakış açılarının değişmesiyle birlikte kendi karanlık dünyasında yaşayan bir karakter eklemeyi de unutmamışlar

Persona 3 ve 4 te gölgeler dünyasının dışındaki gerçeklik bir lise hayatıydı, sosyal bağlantılar ve çoğu zaman eğlenceli gezilerdi . Persona 5 te ise geçen her gün daha kasvetli.

High School Blues

Açılıştan itibaren ana kahraman hor görülmüş tehdit edilmiş ve aşağılanmış halde. Önlemeye çalıştığı bir suçtan dolayı suçlanmış bir durumdadır. Yoldaşları bulundukları mevkilerinden men edilmiştir. Sınıfta öğretmenin sizin orada olmamanızı dilediğini hayal edin. Lise öğretmeni ve koçu Suquruda Kamoshida öğrencilerine zorbalık edip bezdirmiştir. Kamoshida'ya karşı parmağını kaldırıp mevcut duruma karşı yardım edebilecek kimse de yok çünkü Kamoshida okula prestijde getirmiştir.

Image

İlk ayınızı kovulma tehdidiyle geçirmişsinizdir. Diğer öğrenciler ise önemsiz biri olduğunuzu düşündüklerinden okulda herhangi bir akademik soruyu doğru cevapladığınızda şaşırmakta gecikmezler. Koruyucunuz Sojiro Sakura kaba ve her yaptığınız şeye karşı sizi devamlı olarak uyarmaktadır. Öğrencilerden biri ,Shiho Suzui, koç Kamoshida'nın korkunç davranışları sonucunda intihara giriştiğinde problemler daha kötü bir hal alır. Arkadaşın Ann Takamaki , koçun tacizlerinin bir başka maduru, diğer öğrenciler tarafından yanlış ve kötü niyetli söylentilere konu olur.

"Karşılaştığın gölgeler kadar korkunç da olsa, ilk defa karakterlerin güçlendiği için garip bir hal aldı. Gölgeler dünyasında ölümcül güçlere sahip olan silahları kuşanan karakterler kazandıklarında, sonunda günlük olarak maruz kaldıkları adaletsizliklere karşı savaşmak adına bir şeyler yapabildiler." Usta menüleriyle, bağımlılık yapıcı klas zafer koşularıyla ve Shoji Meguro tarafından bestelenen müzikleriyle serinin en iyilerinden biri olmayı hak ediyor.

Yeni arkadaşı Ryuji ,Morgana diye çağrılan bir kedi, ve Ann Takamaki ile birlikte saraya sızıp kalplerin hayali hırsızı olarak Kamoshida'nın yanılgılarını parçalamaya çıkarlar. Deyim yerindeyse Kamoshida'nın maskesini düşürürler ve altında yaşadığı yalan yıkıma uğrar. Sonunda kendini gerçekte olduğu kişi olarak görmeye başlar.

Başlangıçta onunla yüzleştiklerinde, iddia ettiği gibi dünyanın yöneticisi olduğuna inandığından kendisi hariç herkesi suçlar. Şunu söylemektedir : "Tüm bunları onlar için yapıyorum. Bunun için bir ödül beklemenin nesi yanlış? "

Kaynak www.kotaku.com

2011-2017 GAÜN Elektrik-Elektronik Müh.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları