Persona 5 Oyun İncelemesi.
Kısa bir süre önce piyasaya çıkan Persona 5 sevenlerine kavuştu.. bana da oynaması düştü.

DİKKAT !!!

Bilmeyen kişiler için her pazar akşamı inceleme haberleri yapıyorum ama bu seferlik şehir dışında olduğum için gününde yetiştiremedim bir de oyunu oynamam gerekti neyse.. bu sefer oyun incelemesi ile karşınızdayım.Eğer Persona 5 oynamadıysanız, oynamayı düşünüyorsanız belki de şuan oynuyorsanız SPOILER İÇEREBİLİR DİKKAT !! -klasikleşti artık bu sözüm.. ayrıca profil fotoğrafıma da bakarsanız artık bir persona fanıyım

Nedir ?

Persona 5 ATLUS firması tarafından yapılmış ve 4 nisan 2017 de piyasaya sürülmüştür.. YILLARCA BEKLEYİŞTEN SONRA -aot fanları bilir ÖHÖM 5 yıl- oyun sonunda ellerimize geldi ama türkiyede satılmıyor.. (CD olarak) Zaten Playstation exclusive olduğu için sadece Playstation Store dan alınabilir ki bu da güzel bir özellik çünkü oyunu oynamayı çok istiyorudum.. aman dikkat 17 Gb internet kotasını öldürmeye hazır olun..yine de en çok beğendiğim şey ise hem Ps3 hem de Ps4 için hazırlamış olmaları çünkü ps3 üm var fakirim ben :( tebrikler ATLUS

Kısa Olmayan "Özet" Yazım Pt.1

Persona 5 diğer persona oyunlarından çok farklı.. eğer "Abi ben Persona 5 oynicam ama diğer Persona'ları oynamam gerekir miydi ?" Cevabı kısaca "hayır" oyun size kısaca her şeyi öğretiyor zaten diğer personalardan çok farklı.. Kısaca hikayemiş şu: Oyuna Bu sefer yakışıklı ve hoş bir karaktere benzeyen Pratogonist ile başlıyoruz.. pratogonist = bir hikayenin ana karakteri demektir, bu da demektir ki ana karakter sizsiniz ve karakterinize kendiniz isim veriyorsunuz.. Ben İzumi Shiroi yaptım kulağa güzel geldi bide Shiroi sözünü severim.. neyse bizim arkadaş gecenin geç vakidinde bir kadına tecavüz eden adamı durdurmaya çalışırken ADAMIN KENDİSİ düşüp kafayı vurunca bunu tutukluyorlar, ailesi evden atıyor okulundan da atılıyor.. kısaca bizim karakter artık sabıkalı ve temiz bir sayfa açıyor hayatında.. Cafe Leblanc adındaki küçük bir kafenin çatısında yaşamaya başlıyor ki onu da Sakura-san adındaki kafe sahibimiz karşılıyor ve ilgileniyor.. Tabii bizim arkadaş sabıkalı olduğu için herkezden ayar yemekle meşgul ikide bir "bir belaya karışırsan direk hapse diyolar AY ANLADIK SABIKALIYIM" Yeni bir sayfa yeni bir hayat başlıyor önümüzde.. yeni bir okula yazılıyoruz ve işte bizim baş belası direk her belaya karışıyor.. Tanıştığımız ilk arkadaşımız bile okulun en bela çeken kişisi.. şimdilik buraya kadar benimle iseniz işte şimdi gerçek olaylar başlıyor..

Kısa Olmayan "Özet" Yazım Pt.2

Oyunda ikide bir gördüğümüz bir uygulama var biz silsek de telefondan yok.. gitmiyor neyse biz de açıyoruz uygulamayı ne mi oluyor bir anda bizim çocuk 5. Boyuta geçiyor fantazik bir evrene yani.. ve sonrasında ise personası ile tanışıyor.. işte şimdi karışık bölüme geliyorum.. persona nedir? Persona, bir insanın kalbinin derinliklerindeki arzu ve isteklerinin şekil bulmuş halidir ve bu persona ise varolan 5. Boyut fantazik evrene isyan eder.. peki niye mi isyan ediyoruz? Yeni geldiğimiz okulun bir beden hocası var.. okulda çok popüler olduğu halde aslında gizli bir sırrı var o da çocukları dövmesi ve onlara kötü davranması.. kimse ona bir söz söyleyemiyor çünkü okul takımını il den ulusala taşımış yani sanki okulun starı gibi takılıyor.. bu durum yüzünden sinirlenen arkadaşımız okulun bir anda bir saraya dönüştüğünü görüyor.. peki bu saray nereden geldi ve sarayın sahibi kim ? İşte.. aslında o saray okul ve sahibi de beden hocası.. dönüşmesinin nedeni ise adamın arzuları yüzünden.. yani aslında adamın kendi kafasında okul onun sarayı ve o da kral.. aslında oyun neye inanmak istersen o gerçek olur gibi bir inanışa dayanıyor.. tıpkı küçükken hayali oyunlar oynamamız ve onlara inanır gibi devam etmemiz gibi.. ama bu sefer o hayaller gerçekten var ve size zarar verebilirler.. karmaşık bir yapısı var kısaca oyunun ama içine girdiğiniz zaman oyunu direk anlıyorsunuz.. şimdilik ortalama 14-15 saattir oynuyorum ve ilk bölümü bitirdim.. beden hocasının fantazik kişiliğini hallettim ve şuan boşum.. yani yeni bir macera beni bekliyor..

Bir Dakika !

Eğer oyunu kendiniz inceledikten sonra "ıyy bunun grafikleri ne böyle o kadar da süper bir oyun değil" düşüncesinde iseniz lütfen yorumlara katılmayın.. eğer oyunlara grafik olarak bakıcaksanız size hikayesi boş ama sadece grafik oyunları önerebilirim , ki bu da günümüzdeki çoğu oyun demektir.. Persona 5 JRPG oyunlarda  bana göre bir yenilik başlatmış ve kendi türünün en iyi örneği olabilir.. bu arada "gerçekten" iyi bir ingilizcenz yoksa oyunu cidden anlayamazsınız.. hele 150 saat oynayacaksanız..

Dövüş Mekaniği

Dövüş Mekaniği

Detay Cenneti

Detay detay ve detay.. oyun sadece detaydan ibaret kesinlikle bu detaylar sizi çok etkileyecektir.. oyunda satın aldığınız kitaplar için bile belli bir konu ve ana hikaye yazmışlar.. ya da çalışabileceğiniz part-time işlerin sayısı olsun, tanıştığınız insanlar veya çarşıda gezerken baktığınız mağzalar olsun hepsi eğlence kaynağı

Süre..

Çok uzun bir oyun deneyimi sunan Persona 5 dinamik ve aksiyonun hiç bitmediği ,bitse bile rahat ortamı ile sizi büyüleyecek bir oyun.. oyun süresi kişiden kişiye göre değişse bile ortamala 150 saat civarında bitirilebilen bir oyun..

Konuşma Bölümleri

Konuşma Bölümleri

Müzik Şöleni

Gerçekten ama gerçekten jaz ve smooth rock a bu kadar aşık olmamıştım.. dövüş müziklerinde aynı müziği ortalama 70 kere dinleseniz bile hiç sıkmayan ve hoşunuza giden bu şarkılar sizi oyunun havasını da yaşatmaya davet ediyor

Okul Hayatı

Okul Hayatı

Sanat

Persona başlı başına bir sanat.. hem artwork hem de kapak fotoğrafları hem de kırmızı tonu ile hem çekici hem de oynaması çok havalı bir oyun özellikle bir çizer olduğum için de oyunun sanat ile bağlantısına bayılıyorum.. sanat demişken de bu resmim de yakın zamanda çizdiğim pratogonist ;)

Şuraya Çizimimi De Koyayım

Şuraya Çizimimi De Koyayım

Şimdi Övdük Ama Sıra Yermeye Geldi

Yüklenme süresi ortalama bir hızda olduğu için sıkıntı yok ama beni en çok sinir eden şey "save point" bölgelerinin yetersizliği.. birçok kez 45 dk lık oyun ilerleyişimin ardından kaybedip baştan oynadığım olmuştur.. AHH ÇOK SİNİR BOZUCU ama oyundan soğumanıza sebep olmuyor.. aksine, verdiğiniz karar ve oyun stratejisinin de önemli olduğunu öne sürüyor.. inglizce olduğu için dublajlı oynuyorum ve dublajı beğensem de sesleri daha çok dinlemek isterdim.. bu da kişisel isteklerimdendi..

Gang

Gang

Okul Hayatı

Waifu bile bulabildiğiniz, gerçek ders soruları ile karşılaşıp hatta sınav haftanızın olduğu, part-time işe girip vakit öldürebildiğiniz bir yerden sonra sanki ikinci bir hayatınızmış gibi gözüken persona nın sakin kısmı beni benden almaya yetti de arttı.

Kısacası

Çılgın gangstalarımla toplandım, kalp kalbe karşı ise çalarım, waifu da bulalım arada, herkes sansın beni çok çalışkan gibi kısaca özetlersek her zaman istediğimiz anime hayatını uzun ve keyifli bir şekilde bize sunan persona 5 kesinlikle oyun görüşümü değiştirmiş ve kalbimin sahibi olmuştur.. bu yüzden puanım 9.7/10 dur.. o 3 puan da save point yüzünden :)

Merak Edenlere İşte Fragmanı

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları