One Piece’nin Yazarı Oda Eiichiro Luffy ve Serisinin Sonu Üzerine Düşüncelerini Paylaşıyor
One Piece Hayranları Buraya!

Dünya çapında sevilen korsan mangası One Piece ve birçok hayranı geçenlerde 21'inci yılını kutladı. Bu sebeple Japon gazetesi Yomiuri Shimbun, hayranların uzun soluklu favori serisi hakkında biraz fikir edinmek için serinin yazarı Oda Eiichiro'yla buluştu!

21 yılı ve 900 bölümü geride bıraktıklarına göre herkesin kafalarındaki soru Luffy ve tayfasının yollarına nasıl devam edecekleri. Tabii ki, bir hikaye yıllarca nedensiz bir şekilde devam etmez, bununla ilgili olarak da Oda, Luffy'nin yeni yendiği düşmanlarını Korsan Kral olma yolunda gittiği yolculuğa katılarak onları düşmandan yoldaşa çevirten ikna etme yeteneği hakkında yorum yaptı. Luffy her ne kadar dokuz tane yakın arkadaş edinmiş olsa da, görünüşe göre Oda orjinal planı olan on kişi toplama planını sürdürmeyi hedefliyor, bu demek oluyor ki katılması gereken bir kişi daha var. Sonuç olarak hikayenin hala "yaklaşık olarak %80'i bitmiş durumda."

Oda'ya ayrıca hikayesinin kahramanın onun için ne anlama geldiğini soruldu. Enfes bir cevapla Luffy'yi kendisine has gizemli bir özelliğe sahip “ideal çocuk” olarak tanımladı. Gelecek vadeden bir Korsan Kralı'nın yaratıcısı olmasına rağmen Oda, onu mükemmel bir şekilde anlarsa okuyucuların ilgisini kaybedeceğini iddia ediyor. 

Image

Doğal olarak, Yomiuri Shimbun Luffy’nin evlatlık abisi Ace’in ölüm konusunu da açtı . Oda, Luffy'yi üzen bu konunun Luffy'nin ilerlemesi için gerekli olmasının onu edişelendirdiğini ama izleyiciden gelen tepkilerin hayal edebileceğinden daha fazla olduğunu belirtti. Yine de, "eğer seri, çiçek ve böcekten başka bir şey olmasaydı, bu kadar başarılı olmazdı." diye ekledi.

Luffy'nin Korsan Kralı olma hayalinin Luffy için ne anlam taşıdığıyla ilgili, Oda "dünyada en özgür yaşamak" olduğunu belirtti. Luffy sürekli olarak yolculuğunda başkalarını kurtarmaya mecbur kalsa da, bu etrafındakileri olduğu gibi, yaratıcısını ve okurlarını da neşelendiriyor. Oda’ya göre "Başkaları için yaşayan birinin savaşçı ruhu vardır ve umarım bunu okuyucalara da aktarabilmişimdir."

Oda'nın şansına, istediği savaşçı ruhunu okuyucalara verebileceği bolca zamanı oldu. One Piece ilk defa 22 Temmuz 1997'de Weekly Shonen Jump'da serileştirildi ve okuyucuları çılgın karakter tasarımı ve Monkey D. Luffy isminde sevilesi baş karakteri ile hemen büyüledi. Karakterin macerası efsanevi One Piece hazinesini bulmak ve Korsan Kral ünvanını almak için evini terk edişiyle başlar. Luffy yol boyunca, her ne kadar ancak onları tanımamasına rağmen onlara karşı var olan yardım etme isteğini gördükten sonra Luffy'e katılmayı kabul etseler de, kendisine tayfa toplar.

Image

One Piece'den biri OVA ve biri 845'den fazla bölümü olan ve bölüm sayısı gittikçe daha da artan bir anime dizisi olmak üzere pek çok anime çıktı. Seri o kadar büyük oldu ki light novellara, gelecekte çıkacak olan bir live action drama filmine, ve Tokyo'da bir tema parkına konu oldu. One Piece'in başarısına ve dünya genelinde desteğinin büyüklüğüne başka kanıt da Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyada en çok yayınlanan dizi olarak girmesi eklenebilir.

Kaynak: Otakumode

私は可愛いですね

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları