One Piece En İyi Manga Seçildi
One Piece, Japon e-kitap satıcısı Book Live'ın kullanıcılarına göre Heisei Dönemi'nin en iyi mangası seçildi!

Heisei dönemi, imparatorun saltanat dönemine dayanan geleneksel Japon takvimine göre şu an da geçerli olan dönemdir. Heisei dönemi 8 Ocak 1989'da İmparator Hirohito'nun ölümünden bir gün sonra oğlu Akihito'nun tahta geçmesiyle başlamaktadır. 30 Nisan 2019'da (Heisei 31), İmparator Akihito'nun “Krizantem Tahtını” terk etmesi bekleniyordu.

Heisei dönemi, "The Lost Decades" ile, Showa döneminin yüksekliğindeki hızlı büyümenin ardından yaşanan ekonomik durgunluk yıllarıyla ilişkilidir.

Book Live'dan en az bir manga satın alan 5.653 kullanıcı tarafından geçen yıl içinde 16- 18 Kasım tarihleri arasında yapılan ankete oy verildi.

One Piece'e oy veren kullanıcılar, "Bu mangayı bilmeyen insanlar bile bu adı biliyorlar" ve "Çocuklar ve yetişkinlerin takdir edebilecekleri bir başyapıt" gibi yorumlar yapıldı.

Eiichiro Oda'nın çizdiği manga, ilk olarak 1997'de serileşmeye başladı. Seri, basında 90 cilt ve 320 milyon kopyaya sahip.

Book Live!’ın, Heisei Döneminde’ki En İyi İlk 10 Manga:

1) One Piece

2) Detective Conan

3) DragonBall

4) ChibiMaruko-chan

5) Attackon Titan

6) FullmetalAlchemist

7) Naruto

8) Kingdom

9) Gintama

10) NeonGenesis Evangelion

 

Kaynak: https://www.animenewsnetwork.com/interest/2018-12-08/one-piece-voted-most-representative-manga-of-heisei-era/.140407

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları