Ohmu Sesinin Ardındaki Sis Perdesi Aralandı
Bu sesi neyin çıkardığına inanamayacaksınız...

Anime tarihinin en etkileyici filmlerinden olan Stüdyo Ghibli imzalı Kaze no Tani no Nausicaä'yı (Rüzgârlı Vadi) izlediyseniz eğer, muhtemelen önlerine çıkan her şeyi yerle bir edecek potansiyele sahip devasa Ohmu böceklerini de hatırlıyorsunuzdur. Bu böcekler sinirlendiklerinde gözleri kızararak tiz bir ses çıkarmaya başlardı. Peki bu sesin nasıl yaratıldığını hiç merak ettiniz mi?

NHK tarafından yılbaşında yeniden izleyici karşısına getirilen Nausicaä, Japonya'da kısa süreliğine "trend topic" olmayı başardı. Tabii hayranların bu koyu sohbeti esnasında pek bilinmeyen bir bilgiyi de aradan çekip çıkarmayı başardık. Devasa böcek Ohmu'nun sesi aslında bir elektrikli gitar tarafından üretiliyormuş. Sesi hatırlamak isteyenler için hemen aşağıdaki videoya bakmalarını öneriyoruz.

Ohmu'nun öfkeden köpürürken çıkarmış olduğu bu gıcırtılı uğultunun ardında usta gitarist Tomoyasu Hotei'nin (Kill Bill'in tema müziğini de bestelemiştir) imzası yatıyor. Aslında imzasından öte gözyaşları yatıyor desek daha doğru olur. Zira filmin müzik yönetmeni Joe Hisaishi, bu uysal yaratıkların haykırışlarını tam anlamıyla ifade edebilmek için Hotei'den sadece gitarı ağlatmasını değil, aynı zamanda kendisinin de gitarla birlikte ağlamasını/isyan etmesini istemiş. Amfiden çıkan tınıların çeşitli efektlerle harmanlanması sonucundaysa, tam anlamıyla doğa ananın dayanılmaz ıstırabına tanıklık ediyoruz.

Kaynak: SoraNews24

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları