Nostaljik Oyunlar #1 The Legend of Zelda (İndirme Linki Aşağıda)
İlk nostalji serimizde bugün The Legend of Zelda' yı gözden geçirdik.

The Legend of Zelda

The Legend of Zelda

The Legend of Zelda

Biraz da eskilere bakalım!

Nerde o eski oyunlar diyenler burada mı? 

Eskiden, yani cihazım oyunu bu açar mı acaba gibi soruların sorulmadığı dönemler çok daha rahattı. Her oyun kendi konsolunda rahatça açılırken ,oyun oynamanın keyfi doruklarda yaşanıyordu. İşte şu oyunları yeniden gün yüzüne çıkartmanın vakti geldi de geçiyor bile...

Bir çoğumuzun bildiği "The Legend of Zelda" oyun serisi bence akıllarda en çok yer edineni. Bu oyunun asıl konusu Link ismindeki ana karakter Prenses Zelda'yı kötü adam Ganondorf' tan kurtarmaya çalışırken başından geçenlerdir. Sanırım bu oyun hala herkesin oynamak istediği bir oyun ki, Japon oyun firması Nintendo Entertainment bu oyun serisini devam ettirerek "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" oyununu 3 Mart 2017 tarihinde Nintendo Switch ve Wii U platformlarında piyasaya sürdü ve oyun severlerin beğenisine sundu. Tabi beklenen beğeniyi de aldı. Bu oyun serisinin birçok oyunu var ve hepsi de birbirinden güzel. Her oyun serisinde olduğu gibi, gelişe gelişe en son noktaya kadar çok fazla yol kat eden bu oyun, sonunda herkese ulaştı ve büyük başarılar, ödüller ve adaylıklar elde etti. 

İşte bu oyun serisinin oyunları :

1-The Legend of Zelda

The Legend of Zelda adıyla 21 Şubat 1986 yılında Wii, N64, GameCube, Game Boy, NES, Nintendo 3DS gibi platformlara çıkarıldı.

2-Zelda II: The Adventures of Link

Zelda II: The Adventures of Link adıyla 14 Ocak 1987 yılında NES, Wii, 3DS, GameCube gibi platformlara çıkarıldı.

3-The Legend of Zelda: A Link to the Past

The Legend of Zelda: A Link to the Past adıyla 21 Kasım 1991 yılında S-NES, Wii, GameBoy Advance gibi platformlarda piyasaya sürüldü ve uzun bir süre boyunca en çok sevilen The Legend of Zelda oyunu oldu.

4-The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Link's Awakening adıyla 6 Haziran 1993 yılında GameBoy platformunda çıkarıldı.

5-The Legend Of Zelda: Ocarina of Time

The Legend Of Zelda: Ocarina of Time adıyla 21 Kasım 1998 yılında Wii, GameCube, N64 platformlarında piyasaya sürüldü ve "The Legend of Zelda A Link to the Past" dan tam 7 yıl sonra çok büyük bir başarıyı daha tekrardan yakalayarak en çok oynanan oyunlardan biri olmuştur.

6-The Legend of Zelda: Majora's Mask

The Legend of Zelda: Majora's Mask adıyla 27 Nisan 2000 yılında Wii, N64, GameCube platformlarına çıkarıldı ve yeniden en çok oynanan oyunlardan biri olmayı başardı.

7-The Legend of Zelda: A Link to the Past and Four Swords

The Legend of Zelda: A Link to the Past and Four Swords adıyla 2 Aralık 2002 yılında GameBoy Advance platformunda piyasaya sunuldu ve 2 veya 4 kişi ile bağlantı kablolarıyla multiplayer oynana bilen bir oyun olduğu için çok ilgi gördü. Fakat 4 arkadaş, bu oyunun 4 farklı kopyasını satın alarak, 4 GameBoy' la birlikte aynı yerde 4 bağlantı kablosu ile bağlanarak bu oyunu oynaması zor olduğu için eleştirildi.

8-The Legend of Zelda: The Wind Waker

The Legend of Zelda: The Wind Waker adıyla 13 Aralık 2002 yılında GameCube, Wii U platformlarına çıkarıldı. Oyunda bir yelkenliyi aktif şekilde sürebildiğiniz için çok ilgi gördü.

9-The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures adıyla 18 Mart 2004 yılında GameCube platformunda çıkarıldı. Yine 4 kişiyle oynanan bu oyun aynı sorundan eleştirilere maruz kaldı.

10-The Legend of Zelda: The Minish Cap

The Legend of Zelda: The Minish Cap adıyla 4 Kasım 2004 yılında GameBoy Advance, 3DS, Wii U gibi platformlarda piyasaya sürüldü.

11-Tingle ?

2006 ve 2007 yıllarında The Legend Of Zelda oyununun ara karakteri "Tingle" için küçük oyunlar çıkarıldı.

12-The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass adıyla 23 Haziran 2007 yılında Nintendo DS platformuna çıkarıldı. Oyunun zaman durdurularak bölümlerin geçildiği bir oynanışı vardı ve zamanında çok ilgi çekti.

13-The Legend of Zelda: Spirit Tracks

The Legend of Zelda: Spirit Tracks adıyla 7 Aralık 2009 yılında Nintendo DS platformuna çıkarıldı. Oyunda bir lokomotifi sürerek gitmek istediğiniz yerlere hızınızı ve yönünüzü ayarlayarak gittiğiniz bir oyundu.

14-The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D adıyla 16 Haziran 2011 yılında Nintendo 3DS platformuna çıkarıldı. Oyunda hikaye ilk oyun ile aynı olduğu halde, grafikler ve oynanış aşırı derecede iyileştirildi. Gerçekten güzel bir 3 boyutlu oynanış etkisi yaratılan bu oyunda, ilk oyundan farklı olan tek şey fazladan eğlence.

15-The Legend of Zelda: Skyward Sword

The Legend of Zelda: Skyward Sword adıyla 18 Kasım 2011 yılında Wii platformunda piyasaya sürüldü. Wii konsolunun kumandası ile oynanan bu oyunda kılıcı kumandayı sağa sola savurarak kullanıyor, yayı da elinizle gerçekten çekiyormuş gibi yaparak kullanıyorsunuz.

16-The Legend of Zelda: Wind Waker HD

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD adıyla 20 Eylül 2013 yılında Wii platformunda çıkarıldı.İlk oyunun aynısı olan bu oyunda sadece grafikler ve atmosfer gerçekçi hale getirildi.

17-The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds adıyla 22 Kasım 2013 yılında Nintendo 3DS platformuna çıkarıldı. Third-Person bakış açısıyla oynanan oyun ilk oyunlara referans olarak, onların biraz daha gerçekçisi olarak yapıldı.

18-Hyrule Warriors

Hyrule Warriors adıyla 14 Ağustos 2014 yılında Wii U, Nintendo 3DS platformlarına çıkarıldı. Çok iyi grafiklere, oynanışa ve gerçekçiliğe sahip bu oyun "Boss Fight" ları ile de çokça ilgi görmüştü.

19-The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D adıyla 13 Şubat 2015 yılında Nintendo 3DS plarformubda piyasaya sürüldü. İlk oyunun aynısı olan bu oyun daha iyi grafiklerle ve 3 boyutlu görüntü ile yeninden satışa sunuldu.

20-The Legend of Zelda: Tir Force Heroes

The Legend of Zelda: Tir Force Heroes adıyla 22 Ekim 2015 yılında Nintendo 3DS platformuna çıkarıldı. Four Swords benzeri bu oyun Four Swords' un aksine 3 kişiyle Co-op olarak online oynanabiliyor.

21-The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD adıyla 19 Kasım 2016 yılında Wii, Wii U, GamCube platformlarında piyasaya sürüldü. Gerçketen iyi yapılan hikayesi ve ana karakterin 2 farklı formda (Karanlık tarafta Kurt, aydınlık bölgede Normal formda) oynanabilmesi sayesinde çok sevilen ve oynanması gereken oyunlar arasında bence.

22-The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ve son olarak... The Legend of Zelda: Breath of the Wild adıyla 3 Mart 2017 yılında Nintendo Switch, Wii U platformlarına çıkarıldı. Gerçekçilikte çığır açılan bu yapımda, The Legend of Zelda serisi yeni bir seviyeye ulaşarak gerçekten oynanabilecek en iyi şekilde oyun severlerin beğenisine sunuldu.

Son olarak...

Gerçekten çok güzel yapılmış bu oyun serisinin birçok oyununu Emulator denilen bir yöntem ile PC üzerinden oynayabilirsiniz. {  ( http://coolrom.com/ ) Bu siteden öncelikle hangi oyun konsolunu kullanmak istiyorsanız onun emulator dosyasını indiriyorsunuz. Örneğin Nintendo GameCube Emulator indirdiniz ,  daha sonra GameCube 'ün oyunlarının mevcut olduğu sayfadan oyunu seçiyorsunuz. Örneğin The Legend of Zelda: The Wind Waker indirdiniz. Daha sonra Emulator motorunuzu açıp sol üstten open diyip indirdiğiniz  ".GameCube" veya ".Gc" uzantılı dosyayı Aç diyerek oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.  }

Başka bir nostalji serisinde görüşmek üzere.

Oyunlarla ile ilgilenmek hoşuma gidiyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları