Neden Kiseijuu; Sei No Kakuritsu İzlemelisiniz?
Piskolojik animelerden hoşlanıyor musunuz? Ciddi ve düşündürücü bir anime mi arıyorsunuz? Ya da kendiniz yaptıracağınız ve bir solukta bitirmek isteyeceğiniz bir anime mi arıyorsunuz? O zaman bu anime tam size göre.

Anime Hakkında

Anime Hakkında

Ana fikir olarak “İnsanlık özünde nedir?” sorusunu temel almış ve bunun alt dalı olarak "Bu Dünya'da hangi amaçla doğdum? Var olmamızın bir anlamı var mı? Nereden geldik nereye gidiyoruz? Evrensel bir insaniyet kavramından söz edebilir miyiz?" gibi soruları harika bir görsel şov ile düşündürtüyor.

Animemizin konusu; sıradan ve toy bir lise öğrencisi olan Izumi Shinich ve Shinichi'nin vücudunu tamamen ele geçirmek için beynine saldıran ama başarılı olamayan mini yılan benzeri bir parazitle başlar. Bununla birlikte organizma, kendi Dünya görüşünü Shinichi'nin sağ kolunda geliştirir ve adı Migi'dir (Japonca sağ demek).

Hikayenin altyapısı; bu yılan benzeri organizmaların Japonya'daki insanların beyinlerine sızıp onları ele geçirmeleri ile ilgili. İnsanlar ile beslenen bu parazitler oldukça gelişmiş bir analitik düşünme yapısına sahip ayrıca kafalarını(Ele geçirdiği insanların kafaları) keskin bıçak uzuvlarına dönüştürebilme yeteneğine sahiptirler.  Bu sebeple besin piramidinde  en tepedeki yerin hakkına doğal olarak sahip olurlar.

İlk başlarda bize canavar gibi gelen bu yaratıklar, onların gözünden empati yaparak bakıldığında insanların ne derece zalim yaratıklar olduğunu görüyoruz. Doğaya ve diğer canlılara verdiğimiz büyük zararlar, Parazitlerin bizden daha insani canlılar olduğunu düşündürtüyor. Anlayacağınız o ki; bizi yeri geliyor kendi türümüzü destekletiyor, yeri geliyor parazitlere hak verdiriyor. İnsan olmanın ne kadar karmaşık olduğunu çarpıcı bir hikaye ile anlatmayı başarmış.

Karakter İnceleme (Spoiler İçerir)

Karakter  İnceleme (Spoiler İçerir)

Izumi Shinichi ve Migi; Migi, Shinichi dahil insanlar ile bir empati kuramayacağını düşünüyor. Ancak bölümler ilerledikçe kademeli olarak kendisini bile şaşırtacak derecede değişiyor.  Shinichi'ye bakarsak, o ise tam tersi bir yönde duygularını kaybedip daha az insancıl hale geldiğini gözlemliyoruz.İkilinin karakteri bölümler ilerledikçe belirli bir olgunluğa ulaştığını görüyoruz. Gayet tatmin edici bir karakter gelişimi. İkili arasındaki ilişki; bazen felsefi bir tartışma, bazen çocuksu ve utanç verici muhabbetler, bazen de iki samimi dostun muhabbeti tarzında sürüp gidiyor. Yaşamaları için birbirlerine muhtaç olmaktan çıkan zorunluluk ikiliyi uyumlu bir takıma dönüştürüyor.

Tamura Reiko;güzel işlenmiş bir karakter. İlk bölümlerde bize korkutucu ve anlaşılmaz gelsede ilerleyen bölümler ne kadar saf duygularla hareket ettiğini görüyoruz. Bakış açısıyla parazitlerin gözünden  Dünya’yı algılama perspektifi oldukça güzel işlenmiş. Tüm insani duyguları temel bir felsefe ile anlamaya ve yorumlamaya çalışıyor. Bir insan gibi öğreniyor, sorguluyor ve varoluşunu anlamlandırmaya çalışıyor. Hayata dair umutları ve hayal kırıklıkları o kadar insani ki resmen içimize işliyor.

Satomi Murano; tatlı mı tatlı, narin ve saf bir kızımız. Ana karakterimize(İzumi Shinichi)  aşık. Belki aşkı hakkedecek kadar bile çaba sarf etmiyor fakat onu gerçekçi yapan da bu. Klasik bir genç kızın tipik örneğini gözler önüne seriyor. İzumi'nin karakter değişimini en iyi Satomi'nin gözünden analiz ediyoruz. Duygular bizi daha çok insanlaştırır mı? Sorusunu akıllara getiriyor. Sonuçta  İzumi, Satomi'nin gözünde insaniliğini kayıp etsede iyi ve kötüyü ayıramayacak durumda değildi.

Kana Kimishima; asi ve cesur bir kız. Shinichi’nin başkasına aşık olduğunu bilsede vazgeçmeyerek sevgisinin ne kadar güçlü olduğunu biz gösteriyor. İlk başlarda sinirimize dokunsa da ilerleyen bölümler bize kendini sevdirmeyi başarıyor.  Kana için bir ayrı bir anime çıkarılsa, biricik masum isteği için sarf ettiği çaba birçok romantizm temalı animeden daha çok ilgi gösterileceği kesin!

Animede çizimlerin oldukça etkileyici olmasıyla birlikte kendi içinde tutarlı bir atmosfer oluşturuyor ve pek çok sahnede sizi hikayenin içine alıp nefesinizi kesmeyi başarıyor.

 Müzik kısmına değinecek olursak; açılış müziği ilk başlarda tuhaf gelse de birkaç bölüm sonra kulağa hoş gelmeye başlıyor ve bağımlılık yapıyor. Hatta Nathan Sharp adlı Youtuber/Şarkıcı coverini bile yapmış.

Anime içinde geçen “Nex to you” adlı müzik, hikayedeki can alıcı olaylar ile mükemmel bir biçimde bağdaştırılmış şekilde bize sunuluyor. Animeyi bitirmenizden yıllar geçse de dinlediğinizde sizi duygulandıracaktır.

Açılış Müziğinin Coveri

İşte O Efsane Melodi...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları