Neden I Want to Eat Your Pancreas Filmi Bir Hastalığın Farkındalığını Geliştirme Konusunda Bu Kadar Önemli Bir Unsur ?
I Want to Eat Your Pancreas filmi, Salı günü yaptığı açıklamada Ulusal Pankreas Vakfı ile beraber olduklarını ve bu sayede özellikle genç yaş grubu dahil olmak üzere bu hastalıkla savaşan savaşmayan herkese, "sıkça konuşulmayan bu konu" hakkında farkındalık yaratmak için varını yoğunu ortaya koyduğunu açıkladı.

Filmden çoğunlukla olumlu eleştiriler duymama rağmen, I Want to Eat Your Pancreas filmini bu kadar önemli bir unsur olarak görmeyi açıkçası hiç planlamıyordum. Ancak Salı günü YSA haber bürosunda yaptığı bir basın açıklaması fikrimi değiştirmeye yetti. Aniplex of America ve Fathom Events Salı günü yaptığı açıklamada, 7 ve 10 Şubat'ta ABD'de yayınlanacak olan filmin Ulusal Pankreas Vakfı ile beraber olduklarını duyurdu.


İşbirliğinin amacı, "hakkında sıkça konuşulmayan bir konu" hakkında farkındalık yaratmaktır. Ulusal Pankreas Vakfı'nın genel misyonu işbirliği sayesinde “pankreatit ve pankreas kanserinden muzdarip olanlar için son araştırmaları finanse ederek, yeni ve daha iyi tedavileri savunarak ve hastalar, bakıcılar ve sağlık profesyonelleri için destek ve eğitim sağlayarak umut” sağlamayı amaçlamaktadır. Film, pankreas ve Ulusal Pankreas Vakfı'daki hizmetler hakkında bilgi içeren bir ön gösterim içerecek, 400'den fazla mekanda gösterime girecek ve vakfın bu hedeflere ulaşabilmesi için gereken yeterli destek sağlayacaktır.

Ciddi bir hastalıkla özellikle genç olarak yüzleşmek hem kendi hem de çevreniz açısından oldukça zorlayıcı olabilir. Anime, özellikle hikayesinde net olarak anlaşılan "ciddi hastalıklarla yüzleşme" kişilerin kendi sorunlarını tüm gerçekliğiyle görebildiği bir konuya sahiptir. Bu yüzden işbirlikçi I Want to Eat Your Pancreas filmi, animenin kahramanı, sizler veya ülke genelindeki ve dünyadaki binlerce insan gibi genç ve yetişkinlerin karşılaştığı hastalıklar hakkında farkındalık yaymanın harika bir yoludur.

Aniplex of AmericaYoru Sumino'nun iki genç hakkındaki en çok satan romanını, soğuk bir kitap kurdu ve pankreas hastalığına yakalanan liseli bir kıza dayanan “içten içe sizi ağlatacak” bir hikaye olarak nitelendirmiştir. Kronik pankreatit hastası ve Ulusal Pankreas Vakfı'na gönüllü olan Cecila Petricone, filmin fragmanının "pankreas hastalığına yakalanan kişilerin karmaşık ve çok yönlü yaşamlarına bir bakış" olduğunu ve özellikle"hastalığın acı çekenlere etki eden etkileri üzerindeki etkileri" vurguladığını söylemiştir.

Ciddi hastalıklar hakkında farkındalık yaratmak, özellikle gençler konu olduğunda karmaşık bir hal alabilir. Her ne kadar anime kadın kahramanın durumunu belirtilmese de, Ulusal Pankreas Vakfı'nın ön gösterisiyle birleştirilen hikaye, gerçek insanların karşılaştığı gerçek hastalıklar hakkındaki tüm gerekliği sunmaktadır.


Aniplex ve Fathom Events'in gösterimleri 7 Şubat'ta saat 19:00'da başlayacaktır. İngilizce altyazılı olarak, 10 Şubat saat 12: 55'te yayınlanacaktır. Gösterimlerde ayrıca "Japonya'dan özel görüntüler" yer alacaktır.

Film 1 Eylül'de Japonya'da başladı ve film, açılışın hafta sonunda Japon gişesinde 10. sıraya yerleşti ve Cumartesi-Pazar günleri 87.206 bilet sattı ve 106.999.080 Yen (yaklaşık $960,000) kazanmıştır.

Genç insanlarda ciddi hastalıklar hakkındaki gerekli bilgiyi ve farkındalığı yayabilecek bir olay üzerinde birlikte çalıştıkları için Aniplex of AmericaFathom Events ve Ulusal Pankreas Vakfı'na teşekkür ederiz. Umarız gösterimler Ulusal Pankreas Vakfı'nın amaç ve hedeflerine yeni bir ivme kazandırır.

Kaynak: animenewsnetwork

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları