Neden Big Fish and Begonia İzlemeliyiz?
Sıcacık bir anime izlemek isteyenler için; dramın ve doğaüstü türünün, benzersiz bir hikaye ile buluşması.

Anime Hakkında

Anime Hakkında

Animemiz efsanevi bir Dünya’da geçmektedir. Bu Dünya, insanları ve ruhani varlıkları barındırıyor. Ruhani varlıklar denizaltı aleminde yaşamaktadırlar. Kendilerini doğal düzenin ve insan ruhlarının koruyucusu olarak tanıtmaktadırlar. Fakat  ne insan, nede tanrı değillerdir. Sadece "diğerleri" diye hitap edildiğinden bahsediliyor.

Konumuz ruhani varlıklardan biri olan Chun adındaki genç kızın yaşadıkları anlatılır. Ergenlik dönemine girdiğinde katılmak zorunda olduğu törenle olaylar gelişmeye başlar. Tören dolayısıyla Dünya’da (Kırmızı yunus formunda) geçireceği yedi gün içinde yapacağı hatalar onu acımasız seçimlere zorlayacaktır. Bu seçimler her şeyini  feda edip edemeyeceğine veya Dünya’nın düzeni  için ahlaki yükümlülüğünden vazgeçip geçemeyeceğine karar vermelidir.

İnceleme

İnceleme

Japonya yerine Çin'den geldiğinden dolayı teknik anlamda bir anime değildir. Ancak kalpleri ısıtacak  animasyonlarıyla bir fantezi-macerasını bizelere sunar. Animasyonun kalitesi Disney veya Studio Ghibli ile paralellik göstermektedir.

Animede belli tutarsızlıklar ve hızlı ilerleme sorunları olsa da duygusal etkisi ve animasyon kalitesiyle kendini izlettirmeyi başarıyor. Çin motifleri müziklerde ve çizimlerde görsel zenginliğini bizlere gösteriyor. Reenkarnasyon ve yasak aşk olgularını benzersiz senaryosuyla işlemiş. Bu sayede standart anime kurgularının dışına çıkabilmiş.

Dram ve trajedi seviyorsanız veya gerçek hayattan biraz uzaklaşıp kendinizi farklı düşüncelere götürmek istiyorsanız bu anime tam size göre.

Karakter( Spoiler içerir)

Karakter( Spoiler içerir)

Chun; Köyün kanunlarına karşı kendi ahlaki değerlerini ön planda tutar. yaptıkları yüzeysel olarak bakıldığında aptalca gelebilir. Fakat kendinizi onun yerine koyduğunuzda çektiği vicdan azabını hissediyor,  bir şeyleri eski haline getirmek istemekte ki gayretini taktir etmeye başlıyorsunuz. Bunun ne kadar doğru olduğu bir tartışma konusu olsa da Chun’u desteklemekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz. İlerleyen süre içerisinde, Chun yaptığı bencilce seçimleri diğer insanları da felakete sürüklediğini fark ediyor. Fakat işler dönülemez noktaya varıyor.

Qiu; ilk başlarda çocuksu ve şakacı kişiliği ile bizleri karşılar. Anime de içinizi en çok sızlatacak karakterdir. İlerleyen bölümler Chun’un karakter değişimini, bize Qiu’nin gözünden aktarılıyor. Onun saf duyguları izleyiciyi derinden etkilemeyi başarıyor. Filmin sonlarına doğru olgunlaşır ve Chun’a olan sevgisinden dolayı çokça fedakarlık yapıyor. Ayrıca karakter çizimi çekiciliğiyle oldukça ilgi toplamıştır.

Değerlendirme

Değerlendirme

Kurgu 10/7 – Anime kurgu bakımından birçok açık barındırıyordu ve kafamda pek çok soru işareti bıraktı. Fakat büyük oranda duygusal bakımdan etkilemeyi başardı. Filmin sonunda göz yaşlarıma hakim olamadım.

Animasyon 10/10 – Edindiğim bilgilere göre çoğu kişi bu filmi Çin’de “Animasyonun Şafağı”olarak nitelendiriyor. Tamamlanması 12 yıl almış. İnanılmaz bir özveri ve yetenek becerilerini bize göstermeyi başardılar.

Seslendirmen 10/10 – Eser çince olduğundan dolayı ilk başlarda alışması zor olabilir. Fakat kulağı tırmalamıyor ve istenileni fazlasıyla veriyor. Animasyonla mükemmel bir uyumu var. Ayrıca dikkat ederseniz filmin sonlarına doğru karakterlerin yaşları dolayısıyla tonlamaları olgunlaştırıyorlar.

Müzik 5/4 – Müzikte genel olarak duygusal  ve hassas tonlar vardı. Bu tonlar hikayeyi anlatmada başarılı olabilmiş fakat unutulmaz olduğunu söyleyemeyeceğim. Biraz klasik  geldi. Belkide Çin melodilerine aşina olmadığımdandır. Fakat genel olarak güzeldi.

Karakterler 10/6 – Pek çok yerde duygusal olarak beni yakalamayı başardı. Fakat  karakter sayısı sığ olmasına rağmen karakter altyapısının yeterli işlenmediğini düşünüyorum.  

 

Genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Benim için güzel bir deneyim oldu. İzlemek isteyenler için link; http://www.turkanime.tv/anime/da-yu-hai-tang

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları