Naruto Tarihindeki En Üzücü Anlar
Uzun soluklu ninja dizimizi sevmeyen yok denecek kadar azdır. Peki Naruto sizi en son ne zaman duygulandırdı? Naruto en son ne zaman gözlerinizden iki damla yaşı pıt pıt düşürdü?

Açık sözlü, turuncu kıyafetli bir ninjayı anlatan dizi bu kadar duygusal bir hız treni olmamalıdır, ancak Naruto ve Naruto Shippuden'deki bu sahnelerden herhangi birini yeniden yaşamayı seçerseniz hayatın adil ve çift taraflı olmadığını anlarsınız. Uzun soluklu diziler söz konusu olduğunda, Naruto'nun destansı deneme yanılma ve telafi etme üzerine kurulu destanıyla kıyaslanabilecek çok az anime var. Turnuva olayları, trajik geri dönüşler ve karşılıksız aşk gibi bir çok şeyi içeren Naruto, her türden anime hayranı için bir şeyler sunmakta her zaman başarılı oldu.

Image

Peki Naruto sizi en son ne zaman ağlatmıştı? Bunun gerçek yanıtı, en son ne zaman gözünüz yaşlansa ya da en azından iç karartıcı bir AMV yapmak için güçlü dürtüler duyduğunuzda olabilir. Bununla birlikte Naruto, uzun ve zorlu bir savaştan sonra akan saf shinobi gözyaşları olsa bile, bu hissiyatı aktarmakta asla başarısız olmadı. Bazen tek gereken, güçlü diyaloglar veya benzersiz bir şekilde oluşturulmuş bir sahne gibi küçük şeylerdir. Shippuden'in en başından sonuna kadar, aşağıdaki üç an, Naruto'nun belirli bir sıra olmaksızın en beklenmedik duygusal olaylarından bazıları:

'Sound'dan bir davet' - Naruto: Bölüm 109

Orochimaru tarafından gönderilen Sound Four ile yapılan savaşın ardından Sasuke, daha çok güçleneceği vaadiyle Sound Village’a davet edilir. Bu teklifin ona Uchiha klanı adına intikam almak üzere çıktığı yolda yardım edeceğini düşünen Sasuke, gece tek başına Konoha Village’ı terk etmeye kalkar. Ancak beklenmedik bir şekilde intikam almanın hayatta doğru yol olmadığını savunan Sakura tarafından yakalanır.

Bu küçük sahneyi kışkırtıcı yapan nedir? Bu, Sakura’nın Sasuke ile göz göze gelmek için ciddi girişiminden kaynaklanıyor olabilir. Sayısız kez fırçalanmasına ve asla denk olarak kabul edilmemesine rağmen, Sakura, Sasuke'nin kalmasına verdiği destekte tereddütsüzdür. Sasuke temelli ayrılmadan önce ona "Ben... her zaman benden hoşlanmamana sebep oluyorum, değil mi?" der ama Sasuke o sırada Sakura'yı artık dinlemiyordur. Hoşuna gitsin ya da gitmesin, Sakura'nın söyleyecek bir şeyi vardır.

 Image

Sakura neden bu kadar kendini küçümseyici bir şey söylesin ki? Bencillikten değil, Sasuke'nin izlediği yolun geri dönüşü olmadığını bildiği için çaresizdir. Çünkü eğer Sasuke ayrılırsa, yine aynı kişi olarak kalacağının bir garantisi yoktur.

Bu yüzleşme, Sakura'nın Sasuke'yi yalnız olduğu için kınadığı daha önceki bir sahneye ironik bir şekilde paraleldir. Hiçbir bağlamı olmayan Sasuke, Sakura'ya temelde neredeyse hiçbir ortak yanı olmayan, inanılmaz derecede farklı iki insan olduklarını söyler. İşte bu anda, Chūnin sınavlarındaki zorlu mücadelelerinden ve Sound Village'ın dehşetiyle yüzleştikten sonra, Sakura ve Sasuke’nin ilişki dinamikleri önemli bir dönüm noktasındadır.

 Image

Sasuke’nin Sakura’ya söylediği son sözler yalnızca ona değil, tüm Konoha Village’a ve geride bırakmayı seçtiği gittikçe gerginleşen tüm ilişkilerine yöneliktir. Olabilecek olanların acı tatlı bir sonudur. Ve daha sonra göreceğimiz gibi, Sasuke'yi kurtarmak için yola çıkan herkes için her şeyi tüketen bir şeyin başlangıcı olacaktır.

'Bağlayan Bağlar' - Naruto Shippuden: Bölüm 364

Byakugan dōjutsu ile yetenekli bir dahiyane olmasına rağmen, Neji Hyūga her zaman hayatın kendisine uzattığı el ile çelişki içindedir. Güçlü Hyūga klanınına ait basit bir evde doğan Neji, asla sosyal merdiveni tırmanamayacağına veya büyüklüğe ulaşamayacağına inanır. Neji, babasının ölümünden sonra, bu gerçekle baş edemez ve bir şeylerin asla değişemeyeceği konusunda hayal kırıklığına uğrar. Ta ki Chūnin sınavları sırasında Naruto ile savaşıncaya kadar… Neji nihayetinde Naruto'ya kaybetse de, değerli bir dersle baş başa kalır: asla kaderin veya insanların beklentilerinin son sözün sahibi olmasına izin verme!

Image

Yıllar sonra Neji, Dördüncü Shinobi Dünya Savaşı sırasında müttefik Shinobi kuvvetlerinin bir parçası olarak Naruto'ya eşlik eder. Şimdiye kadar Neji, Naruto'yu yoldaş olarak kabul etmekle kalmamış, onunla Hinata arasındaki derin bağı da tanımıştır. Ancak savaş sırasında Ten-Tails'den ölümcül bir darbe alan Neji, Naruto’nun kollarına yığılır ve o sırada Hyūga ailesinin onu yönetmesine izin vermek zorunda olmadığını gösterdiği için Naruto’ya teşekkür eder.

Image

Neji son nefesiyle kendi tavsiyesini verir: Naruto'nun hayatı sadece kendisinin değil, aynı zamanda Hinata'nın da hayatıdır. Naruto'dan sadece ona göz kulak olmasını değil, şimdiye kadar kendisine katılan herkesi dikkate almasını ister - nihayetinde onları zafere götürecek olan bencillik değil, diğerkamlıktır. Neji son anlarında, kendi başına cesurca savaştığı kadere güvenerek, yıllarca boğuştuğu kimlik kompleksiyle barışarak döngüsünü tamamlar.

'Son' - Naruto Shippuden: Bölüm 138

Nihayet istediğini elde ettiğinde ne olur? Sessizliğin sesini duyarsınız.

Image

Yıkılmış Uchiha sığınağında savaşmalarının ardından, Sasuke ve Itachi birbirlerine karşı son yüzleşmelerini kasvetli bir sonla bitirir. Daha fazla harcanacak çakrası kalmadığında, Sasuke’nin lanetli mühründen Orochimaru’nun sekiz başlı yılanı çıkar. Itachi yüz yüzeyken Sasuke’nin vücudundan bu zayıflatılmış Orochimaru’yu çıkartır ve sonunda yıllar öncesinde yerleştirilmiş olan mührü kaldırır. Ancak bu çok ona ağır gelir. İki kardeş savaşmaya devam etmek için çok yorgundurlar, ve atmosfer dramatik bir şekilde değişir: Bu korkunç kedi fare oyunu, bir patlama yerine bir iniltiyle devam eder.

Image

Shippuden, dinamik ve patlayan dövüş sahneleriyle bilinmesine rağmen, Sasuke ve Itachi’nin bu final sahnesinde kuşak çatışması sessizliğe bürünür. Orochimaru mühürlendikten sonra kardeşler arasında neredeyse hiç konuşma olmamıştır. Atmosfer gergin ve sessizdir, sanki her iki kardeşin de yaşamları boyunca yaşadıkları travma için kelimeler adaleti güçlükle yerine getiriyordur. Itachi, yok edilmiş olan Uchiha sığınağına sırtını çeviren Sasuke’ye yavaşça yaklaşır. Daha fazla çakrası kalmayan Sasuke hiçbir şey yapmaz, görünüşe göre Itachi'nin son darbesini kabul etmeye hazırdır.

Image

Hiçbir şey olmaz. Bunun yerine Itachi, çocukken olduğu gibi, Sasuke’nin alnına hafifçe vurur. Söylenmeyenlerin söylenmesine gerek yoktur. Itachi Sasuke’nin kulağına eğilir ve bir şey fısıldar ama biz bunu duyamayız – sadece Sasuke duyar, ve biz Itachi’nin son sözlerini öğrenemeyiz. Naruto’daki bir çok savaşın aksine, bu savaş bomba gibi bir monolog veya kutlamayla değil, unutulmaz bir notla bitiyor. Itachi'yi Shippuden'de son kez görmemize rağmen, bu nihayetinde orijinal benliğinin son görünümüdür. İlişkileri ne kadar yaralı olsa da, bu sahne, Naruto tarihindeki en dokunaklı karşılaşmalardan biridir ve ürkütücü bir şiddetle kendini fazla açıklamadan kaçınır.

Neyse, bugünlük bu kadar karamsar ninja endişesi yeter. Bunun yerine beraber Gaara'nın güzel çiçeklerine bakarak biraz sevinç gözyaşları dökelim:

Image

Eğer hala izlemediyseniz, Naruto ve Naruto Shippuden'i Türkanime üzerinden izleyebilirsiniz. 


Kaynak: Chronchyroll

Kendi işimden çok hobilerimle uğraşıyorum. Sıkı bir fantastik edebiyat okuruyum, kendim de bir şeyler karalıyorum. Bir gün bastırmak dileğiyle diyelim... Arada bir çello çalıyorum ama asla bilmiyorum. Kendi kendime gıy gıy yani... Bir ara Aikido yapmıştım, ama senseim kendini İda Dağları'na vurunca öyle kaldı. Evde sopa çevirmekten başka bir şey yapamıyorum. Japonca öğreniyorum, ömür uzun geldi...En büyük hayallerimden biri de Japonya'yı gezmek, iki çift laf edebileyim istiyorum gittiğimde.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları