Mononoke Hime Kuzey Amerika Sinemalarında!
Mononoke Hime'nin 20. yılı, Miyazaki'nin 76. doğum günü şerefine Kuzey Amerika'da özel gösterim. Ayrıca On Your Mark da ilk kez yayınlanıyor.

GKIDS ve Fathom Events Hayao Miyazaki'nin 'Princess Mononoke' filminin 20. yıldönümü nedeniyle iki gece özel gösterim yapılacağını duyurdu.  GKIDS, Chage ve Asaka'nın şarkısı olan ve Miyazaki tarafından yönetilen 'On Your Mark' videosunun galasını yapmayı da planlıyor.  Bu video da daha önce Kuzey Amerika'da hiç yayınlanmamıştı. Müzik videosunun bir bölümünü GKIDS kendi Youtube hesabından paylaştı bile.

Anime dünyasının en güçlü isimlerinden Miyazaki, Studio Ghibli'nin kurucu ortağıydı ve kendisi BBC film eleştirmenleri tarafından bugüne kadarki en iyi film olarak görülen My Neighbor Totoro filmi ile eleştirmenlerden daha çok bizlerin sevgisini kazanmıştı. The Tale of the Princess Kaguya filminde yönetmen arkadaşı Isao Takahata ile de birlikte çalışmış ve ortaya yine masalsı bir anlatım çıkmıştı.

Image

Miyazaki, 2001 yılında yayınlanan Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away) ile 2003 yılında Oscar'ı kazanmış ama kendisi törene katılmadığından ödülü Cameron Diaz onun adına kabul etmişti. Miyazaki bu kez 2015 yılında 'Onur Ödülü'ne layık görüldü ve aşağıdaki sevimli tablonun oluşmasına vesile oldu. Baktıkça mutlu oluyor insan, değil mi?

Image

Miyazaki kısa süre önce emekli oldu, fakat vakit de kaybetmeden kısa filmi Boro the Caterpillar'in galasını,  bu yaz Tokyo Mitaka'da bulunan Studio Ghibli Museum'da düzenleyeceğini duyurdu.

Princess Mononoke, 5 Ocak tarihinde -yani bugün- yönetmen Hayao Miyazaki'nin 76. doğum gününde, saat 19.00'da İngilizce olarak, 9 Ocak saat 19.00'da orijinal dilinde İngilizce altyazılı olarak Kuzey Amerikalı'larla buluşacak. Biletler Fantom Events sitesinden ya da gişe ofislerinden temin edilebilecek.

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları