Mecha, Psikolojik ve Bilim-Kurgu severler için Neon Genesis Evangelion!
Neon Genesis Evangelion, aldığı eleştiriler ve sağladığı gelir bakımından başarılı, etkileyici ve popüler Japon anime ve mangasıdır. 1995'te başlayan seriyi Gainax şirketi yapmış, senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Hideaki Anno üstlenmiştir.

Image


Evangelion'un hikâyesi 2000 yılında gerçekleşen ve Antarktika kıtasının tamamen yok olmasıyla sonuçlanan "İkinci Patlama (Second Impact)" ile başlar. Bu küresel afet sonucu dünya nüfusunun yaklaşık yarısı yok olmuştur. Halkın patlamayla ilgili bildiği, afetin meteor çarpması sonucu gerçekleştiğidir. Fakat ileride patlamanın ilk  'Angel' Adam ile ilgili gerçekleştirilen bir deney sonucu olduğu ortaya çıkar.

Seri, 2015 yılında, Japonya'nın çölleşmemiş son bölgelerinden birine kurulmuş, yarı askeri-yarı sivil şehir 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri'ne, üçüncü 'Angel'ın saldırısıyla başlar. Ordunun silahları etkisiz kalır ama paramiliter organizasyon NERV, Evangelionları kullanarak saldırıyı durdurur ve Angel'ı yok eder. Evangelionlar, 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri'nin altında bulunan gizli GeoFront'ta geliştirilmiş biyomekanik mekalardır. Eva'lara, hepsi 14 yaşında olan, Shinji İkari ( NERV komutanı Gendo İkari'nin oğlu), Rei Ayanami ve Asuka Langley Soyru pilotluk yapar. Pilot, Eva'nın kontrolünü, kendi ruhunu, Eva'nın ruhu ile senkronize ederek yapar. Bu senkronizasyon Eva'nın kontrolünü kolaylaştırır fakat sonucunda Eva zarar gördüğünde pilotlar da acı çeker. Mücadele ilerledikçe, pilotlar bir yandan Angel (Melek)'lerle savaş, diğer yandan aralarındaki kişisel meseleler ve karakter çatışmaları ile uğraşmak zorunda kalırlar.

25 ve 26 bölümler muhtemelen serinin en tartışmalı bölümleridir ve kusurlu, eksik kabul edilirler. Fakat Hideaki Anno ve yardımcı yapımcı Kazuya Tsurumaki serinin sanatsal bütünlüğünü savunmuşlardır. 

İzleme sırası:

Olmakla beraber hepsini turkanime.tv sitemizden izleyebilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları