Mangaka Kentaro Miura Hayatını Kaybetti
Tarihin en çok satan manga serilerinden Berserk'in yaratıcısı Kentaro Miura 54 yaşında hayatını kaybetti.

[Sayın Kentaro Miura'nın ölüm raporu]

 "Berserk"in yazarı Dr. Kentaro Miura, akut aort yırtılması nedeniyle 6 Mayıs 2021, saat öğleden sonra 2:48'de hayata gözlerini yumdu. Dr. Miura'nın çalışmalarına olan saygı ve minnettarlığımızı ifade ediyor ve ruhuna dua ediyoruz." 

20 Mayıs 2021 

Hakusensha Co., Ltd. Young Animal Yazım Departmanı 

Kentaro Miura 11 Temmuz 1966'da Chiba'da dünyaya geldi. Miura ilk dönemlerinde Osamu Dezaki, Go Nagai, Yoshikazu Yasuhiko ve Fujihiko Hosono'nun çizim ve anlatım tarzından, Kaori Kurimoto'nun yazım tarzı ile Tetsuo Hara ve Buronson'un dünya ve atmosfer yaratımından oldukça etkilendi. 

İlk profesyonel mangakalık deneyimini Kodansha'nın haftalık Shonen Magazine dergisi için 1985'de hazırladığı Futatabi ile gerçekleştidi. Miura'nin en önemli eseri olarak değerlendirilen ve özgür irade ile kader kavramlarını karanlık bir fantezi dünyası atmosferinde işleyen Berserk ilk önce Hakusensha'nın aylık Gekkan Comicomi dergisinde 48 sayfalık bir oneshot olarak 1988'de basıldı ve kazandığı ikincilik ödülü üzerine 1989'den itibaren Young Animal dergisinde aylık tefrika edilmeye başlandı. 

George Morikawa'nın Miura ile alakalı tweet'i:


"Fotoğraf Kentaro Miura tarafından çizilen Takamura'dır. Şu an oldukça duygusalım. Yine de sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum. Kentaro manga serime yeni başladığım ve yeterli kadroya sahip olmadığım bir dönemde bana yardım etmeye geldi. Kendisi 18, ben ise 19 yaşındaydım. O sıralarda bir üniversitenin sanat bölümü öğrencisi olan Kentaro, dersten sonra elinde bir eskiz defteri ile bana geldi.

Ne kadar çizebileceğini bilmiyordum, bu yüzden çizdiğim şeyi gösterdim ve benzer bir şey çizmesini istedim. Çizdiği şeye hayret etmiştim. Yaşına göre çok iyiydi. Birkaç tane daha çizdikten sonra ona olan merakım giderek artmaya başladı. İkimiz de hayatın daha çok başındaydık; çalışmayı bıraktık ve manga hakkında konuşmaya başladık.

Bana eskiz defterini göstermesini istedim. Defteri açtığımda şaşkınlığım bir kat daha arttı; tüylerim diken diken oldu. İçinde kalın uçlu kalemle çizilmiş bir peri, bir damga ve kocaman kılıcıyla bir kılıç ustası çiziliydi. Bunlar Puck ve Guts idi. Baş döndürücüydü. "Bu ne?" diye sorduğumda "Kafamda bir şey var. Onlar üzerinde çalışmaya başlamadan önce daha iyi olmak istiyorum" dedi. Bu fikre ne kadar zamandır sahip olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu ama Berserk çoktan ortaya çıkmıştı.

Berserk, kendi serim Hajime no Ippo ile aşağı yukarı aynı anda başladı. Yolculuğu boyunca çeşitli zorluklarla karşılaştığını duyuyordum lakin şaheser niteliğinde bir manganın başladığına ikna olmuştum. Çünkü Kentaro sonunda iyi olduğuna karar vermiş ve bunun serileşmesine tek başına ön ayak olmuştu. Tüm dünyanın da benim kadar etkileneceğine inancım tamdı. Tam olarak böyle de oldu. Her paneli nefes kesici olan inanılmaz bir çizerdi. Her bölümü saygıya değerdi.

Hikayem işte bu kadar. Birlikte çalıştığımız tek zaman bu oldu ancak onun sıklıkla durumumu sorduğunu biliyordum. Onunla gurur duyuyorum; onunla birlikte geçirdiğim her anı ömrümün sonuna kadar unutmayacağım.

Bunu iznin olmadan paylaştığım için özür dilerim Kentaro-kun. Bir gün, o son bölümünü okuyacağım."

"Karanlık fantezi" türünün öncülerinden olan; Dark Souls, Final Fantasy ve daha pek çok seriye ilham veren Kentaro Miura... Ruhu şad olsun! Verdiğin bütün emekler için çok ama teşekkürler!

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları