Kimi no Na wa. filmi Güney Korede 2.haftasını bitirdi
Kimi no Na wa.'nın Güney Kore'deki sinamalarda2. haftasının özeti.

Makoto Shinkai'nin yaratığı Kimi no Na wa anime filmi Güney Kore gişelerinde 2. haftasını doldurmasına rağmen birinciliğini koruyor.Film, cuma gününden pazar gününe kadar 739.534 bilet sattı ve 5.23 milyondolar tutarında bir kazanç elde etti                                                         .                                             Image

Film, önümüzdeki hafta satılan toplam 3 milyon biletin üzerine çıkacak ve Studio Ghibli'nin Howl's Moving Castle'in şimdiye kadar Güney Kore'nin en çok satan Japon filmi olarak tarihe geçecek.

Film 4 Ocak'ta Güney Kore'de gösterime girdi ve ilk beş günde 8,1 milyon ABD doları karşılığında 1,18 milyon bilet sattı. Film, Güney Kore gişelerine tepeden bakarken, ilk hafta sonu 837.556 bilet sattı.

Film açılış gününde 1 numaraya yükseldi ve 100.000.000 yen (yaklaşık 859.000 ABD doları) kazanmak için 130.000 bilet sattı. Güney Kore'deki gişelerde en son Japon filmi olan Howl's Moving Castle 2004'te ilk kez piyasaya sürüldü. Shinkai'nin filmi, bir Japon filmi için yeni bir rekor olan Güney Kore'de 555 ekran üzerinde açıldı.                                                                                                                                                 Image

Film, Ekim ayında 18. Bucheon Uluslararası Animasyon Film Festivali'nde gösterildi ve hem uzun metrajlı film kategorisinde Özel Drama Ödülü hem de İzleyici Ödülü kazandı.

Japon film distribütörü TOHO Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 31 Mart 2017 tarihinde sona eren mali yılın ilk  çeyreği için işletme karının ve net karının Shinkai'nin filmi nedeniyle rekor seviyelere ulaştığını açıkladı. TOHO'nun grup faaliyet karı Mart-Kasım döneminde geçen yıla göre% 28.7 artışla 41.5 milyar yen (363 milyon ABD Doları) oldu.

Şirketin net karı% 34.9 artarak 28.2 milyar yen (247 milyon ABD Doları), satışları% 1.8 artışla 178 milyar yen'e (1.56 milyar dolar) yükseldi. TOHO'nun Hideaki Anno ve Shinji Higuchi'nin canlı aksiyonu Shin Godzilla filminin yayımlanması da artışa katkıda bulundu.

Image

Shinkai'nın filmi  Japonya, Çin, Tayvan, Hong Kong, Tayland ve Güney Kore açılış gününde çok rağbet gördü.

TOHO'nun finans ve muhasebe müdürü Toshiyuki Urai, Pazartesi günü Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında "Sonsuza dek oynatılmasını istiyoruz" sözleriyle şaka yaptı.

Ek bilgi:Güney Kore, 1998'de Japon filmleri üzerindeki yasağını kaldırdı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları