Karl Marx'ın Hayatı Anime Oluyor
Romantik anime Çin'in yeni komünist jenerasyonunu hedef alıyor.

Bu Karl Marx ama uzun boylu, keskin çeneli, kahverenhi dalgalı saçlara sahip, mavi gözlü ve çince konuşuyor... Alman filozofun beyaz sakallı tipik halinden dünyalar kadar farklı. 

"The Leader" adındaki 7 bölüm anime "Komünist Manifestosu"nun yazarının hayatını konu alıyor ve 28 Ocak'ta Çin'in en büyük online video paylaşım platformu olan Bilibili'den yayımlanmaya başlayacak.

Ve anime daha yayınlamamış olamsına rağmen pek çok ürüne ön ayak oldu. Bunlar arasında çizgi roman, Marx ve Engels emojileri ve bir tiyatro gösterisi yer alıyor.

Anime Çin'in "Komünist Gençler Propaganda Ligi" tarafından Dongmantang ve Wawayu stüdyoları işbirliğinde yapıldı. Çizgi roman üzerinde çalışan Wu Yunqin "Genç okurlar Karl Marx'ın sadece okul kitaplarında öğrendikleri bir filozof olarak değil, ama onu çalışkan, romantik ve asi bir genç olarakda tanıyacaklar." diye belirtti.

Hikaye Marx'ın Jenny Von Westphalen ile olan aşk hayatını ve yakın dostu ve ölümüden sonra eserlerinin tanınmasında büyük rol oynayan Friedrich Engels ile olan ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor.

19. yüzyıl avrupasında geçen hikaye Marx'ın hayatının 1818 ve 1883(ölümü) yılları arasındaki kısmını kapsıyor. Marx bu dönemde en bilinen eserlerinden "Komünist Manifestosu", "Louis Bonapart’ın 18 Brumaire’i" ve başyapıtı olan "Kapital"in ilk ciltini yazdı.

Kaynak: CNN

Disqus adım "serinuma(doppuri)", yorumlarda o adla görebilirsiniz。(^ ω ^)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları