Japonya’daki Bir Okul LGBT+ Öğrencilerini Desteklemek İçin Akışkan Cinsiyetli Üniformalar Yaptı
Daha kapsamlı bir öğrenme ortamı yaratma amaçlı bir projede, Chiba eyaletindeki bir devlet okulu, üniforma kurallarında LGBT+ öğrencilerinin daha fazla seçeneğe sahip olmasına olanak sağladı.

Kashiwano şehrinde bulunan Kashiwanoha Ortaokulu, erkek öğrencilerin geleneksel blazer, kravat,gömlek, erkek pantolonu ve kız öğrencilerin ceket, ascot, gömlek ve etek gibi üniformalarının karıştırılmasına ve eşleştirilmesine olanak tanıdı. Üniforma stilleri öğrencinin cinsiyetine bakılmaksızın seçilebilir olması kararlaştırıldı.

Bir destekçi bugünlerde kızların pantolon giymesinin olağandışı birşey olmadığını, ancak erkek olarak doğan öğrencilerin tercih ettikleri şey olsa bile eteğe karşı sosyal bir baskı hissettiklerini belirtti.

Bunun üzerine, geleneksel olarak Japon okullarının erkek ve kız üniformalarını birbirinden ayırması hakkında yetkililer ebeveynlerle birlikte bu konu üzerinde konuştular ve yeni seçeneklerin modern öğrenciler için daha uygun olacağında karar kırdılar.


Ayrıca Fujiyoshida'nın Yamanashi eyaletindeki Fuji Kitaryo Lisesi, 2014 yılında bu konu hakkında öğrencilerinin karşı cinslerinin üniformalarını giydiği "Sex Change Day" adlı bir etkinlik düzenledi. Katılımcı öğrenciler, kıyafet değişimiyle kendi davranışlarının, çevrelerini nasıl etkilediklerini ve normal olarak kabul ettikleri şeyler üzerine özel bir ders aldılar.

Kaynak: animenewsnetwork , itmedia

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları