Japonların Mükemmel Sanat Hobisini Öğrenmek İster misiniz?
Kirli parlak küreler, özellikle Japon çocuklar ve gençler arasında oldukça moda. Bu videoyu izledikten siz de denemek isteyebilirsiniz.

Küçükken hangimiz kirin, toprağın içerisine karışmadık ki, gerçi şimdilerde doğan çocuklar teknolojiye doğuyorlar ama umarım onların da bizler gibi toprakla, kirle, tozla bürünmeye hakları olur. Bu haber, çamurla, kille oynamak isteyen büyük çocuklar için.

Image

Yıllar önce hepimiz çamurdan ya da doğal killerden şekiller çıkarmaya çalıştık, ancak çoğumuz bu konuda başarılı olamadık, bunu hobi olarak geliştiren kişileri konu dışında tutuyoruz tabi. Zaman, hiçbir zaman geç değildir diyerek 'hikaru dorodango' uygulayıcılarının, Japon çocuk ve gençleri arasında çok yaygın olan bu sanatsal hobiyi nasıl geliştirdiklerine bir bakalım. Mükemmel ve pırıl pırıl küreler üreten Bruce Gardner 'Buck of Cubicle' serisi için P2 Photography ile bir araya gelmiş, Gardner'ın stüdyosundan çok güzel fotoğraflar da çıkmış. Videoyu izledikten sonra "Ulan, acaba yapabilir miyim?" gibi bir hissiyat oluşmadı dersem yalan söylemiş olurum. Dorodango, çamurlu köfte anlamına geliyor ve toprak ile suyun karışımı ile bilardo topuna benzer narin ve parlak bir küre oluşturmak için kalıplandığı formu anlatıyor.

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları