Japon Fanlar Tarafından Seçilen En İyi 10 Görsel Roman
Görsel romanların popüleritesini kutlamak adına Goo Ranking Japon halkına en iyilerini sormuş. Onlar da oylamışlar. İşte sonuçlar!

Görsel romanlar Japonya'da oldukça popüler olan bir oyun çeşidi. Anime gibi görünen fakat hem daha ağır bir metni olan hem de oyuncunun hikayenin akışını seçebilmesinden dolayı normal animelerden biraz daha farklıdır. 90'larda çıkan bu oyunlar oldukça popüler olmuş ve aynı zamanda birçok kez anime ve mangaya çevrilmiştir. 

10- Yakouchuu (43 oy)

10- Yakouchuu (43 oy)

Sistem: SNES

Kısa Özet: "Dana" adındaki kargo gemisinin kaptanı ve mürettebatı altı aydır denizdedir. Yolculuk sırasında da gizemli olaylar ortaya çıkmaya başalar. 

9- The Eden of Grisaia (48 oy)

9- The Eden of Grisaia (48 oy)

Sistem: PC / PS Vita

Kısa Özet: Yuuji Kazami, yanlış terörizm suçlamalarından dolayı tutuklanır. Fakat İchigaya grubu onu politik kazançlar için elinde tutmak istemektedir. Ayrıca Mihama Academydeki kızlar da Kazami'nin özgür  olması için de elinden geleni yapmaya hazırdır.

8- Gakkou de atta Kowai Hanashi (71 oy)

8- Gakkou de atta Kowai Hanashi (71 oy)

Sistem: SNES

Kısa Özet: Gazete Kulübü'nde olan Suichi Sakagami, okulda gerçekleşen yedi tuhaf olayı araştırmakla görevlendirilir. Kulüp başkanı yedi farklı öğrenciyi yaşadıkları tuhaf olayları paylaşmak üzere bir toplantıya çağırır ve hikaye başlar. 

7- Otogirisou (72 oy)

7- Otogirisou (72 oy)

Sistem: SNES / PlayStation / Wii / PSN / Wii U

Kısa Özet: Kohei ve kız arkadaşı yıldırım düşmüş bir ağaca çarparak kaza geçirirler. Küçük ormanda sıkışıp kalmalarının ardından buldukları batı tarzda bir konakta kalmaya karar verirler.

6- Clannad (78 oy)

6- Clannad (78 oy)

Sistem: PC / PS2 / PSP / Xbox 360 / PS3 / PS Vita / PS4 / S3G / FOMA / Android

Kısa Özet: Okazaki Tomoya lise hayatınsa son vermeye karar vermiştir. Fakat Furukawa Nagisa ile tesadüfen karşılaşmalarından sonra bu kararından vazgeçer. Bir yıldır ciddi bir hastalığa yakalanmasından dolayı okuldan muaf tutulan Nagisa, okulun drama kulübünü canlandırmak için geri dönmüştür. Yapacak başka bir işi olmadığını düşünen Tomoya, Nagisa ile arkadaş olur ve onun hayallerini gerçekleştirmesini sağlamaya çalışır. 

5- Steins;Gate (102 oy)

5- Steins;Gate (102 oy)

Sistem: PC / PSP / PS3 / PS Vita / PS4 / Xbox 360 / iOS / Android

Kısa Özet: Okabe Rintarou, deli profesör olma fantazisine boyun eğerek Akihabara'dan bir oda kiralar. Sonrasında çocukluk arkadaşı Shiina Mayuri ve sapık hacker İtaru Hashida'nın katılmasıyla beraber bu üçlü gelecekte kullanılacak araçlar icat etmeye başlarlar. En iyi buluşları da "Mikrodalga Telefon"dur. Bu araç bir muzu yeşil jelimsi şeye dönüştürebilir. Fakat daha sonra bu aletle tarihin akışını değiştirebilecek olan e-mail'lerin geçmişe gönderilebileceğini keşfettikten sonra aletin diğer potansiyellerini de araştırmaya başlarlar. 


Hala animesini izlemediyseniz anime incelemesine buradan da bakabilirsiniz.

4- Haruka: Beyond the Stream of Time (111 oy)

4- Haruka: Beyond the Stream of Time (111 oy)

Sistem: PlayStation / PS 2

Kısa Özet: Akane, Tenma ve Shimon buldukları gizemli kuyuya çekilmeleriyle Heian Dönemindeki Kyoto'yu andıran başka bir evren olan Kyou'ya giderler. Gittikleri zaman genç bir evladın söylediğine göre Akane, Kyou'yu Oni Clan'dan kurtaracak olan “Ryuujin no Miko” dur. Sonra da sekiz Hachiyou'yu arkadaşlarıyla beraber eğitmeye başalar. 

3- Banshee’s Last Cry (oy sayısı görülmemektedir)

3- Banshee’s Last Cry (oy sayısı görülmemektedir)

Sistem: SNES / PlayStation, Game Boy Advance / PC / iOS, PS Vita

Kısa Özet: Toru, sevdiği kız Mari tarafından kayak merkezine davet edildiği için oldukça mutludur. İkisi beraber iyi vakit geçirip eğlenirler ta ki birden çıkan kar fırtınası diğer konuklarla berber onları kayak merkezine hapsedene kadar. Her şey yolunda gidiyordur ilk başta fakat birinin fısıltılara yol açacak olan efsanevi ölümcül banshee hakkında anlattığı hikayeden sonra öldürülmesi herkesi paniğe sokar. Hikaye de buradan itibaren başlar.

2- Fate/stay night [Realta Nua] (226 oy)

2- Fate/stay night [Realta Nua] (226 oy)

Sistem: PC / PS 2 / PS Vita

Kısa Özet: Emiya Shirou, Fuyuki Şehrindeki Homurahara Gakuen'e katılmış çömez bir büyücüdür. Bir gece okulda temizlik yaparken iki hademe arasındaki kavgaya karışır. Bir mezar yarası aldıktan sonra farkında olmadan Saber adında bir hizmetliyi çağırıyor. Sonra da ikisi birden Fifth Holy Grail War adındaki bir dövüşe itiliyor. 


Filminin trailer'ına buradan bakabilirsiniz.

1- Higurashi no Naku Koro ni (312 oy)

1- Higurashi no Naku Koro ni (312 oy)

Sistem: PC / PS2 / PS 3 / PS Vita / Nintendo DS / Android / iOS

Kısa Özet: Maebara Keiichi, 1983 yazında sessiz sakin bir köy olan Hinamizawa'ya taşınır. Tüm öğrencilerin tek bir sınıfta okumasından dolayı da çabucak arkadaş edinmiştir. Keiichi'nin hayatı oldukça pastoral ve sakin geçerken yıllık festivallerle bağlantılı olarak yaşanmış cinayet ve kayıpların köyün tarihinde gizlenen karanlık gizemler olduğu ortaya çıkmaya başlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları