Japon Edebiyatının Klasikleri BL Oluyor
Seri Kaguya-hime ve Ise'nin hikayesi BL olarak yeniden yazdı.

Japonya'nın edebi klassiklerinin boy love(yaoi) olarak yeniden hayalet edildikleri  kitap serisi. BL kokeksyonunun, Prenses Kaguya ve Ise'nin hikayesinden oluşan,  ilk cilti  geçtiğimiz ağustos çıkmıştı ve serinin ikinci cildi bu Ocak'ta Kojiki'nin yeniden hayal edilmiş  çıktı.

İlk cilt Emma Yukifune tarafından karakterlerin cinsiyetlerini değiştirip, hikayeyi modern bir dilde yazıldı. Prenses Kaguya hikayesinin ana karakteri olan Kaguya-hime(Prenses Kaguya) yerine Kaguyahiko(-hiko Japonya'da erkekler için sık kullanılan bir isim sonu) adında yakışıklı bir genç ile değiştirildi. Hikaye orijinal ile aynı olarak prenslerin ve imparatorun kendisinin Kaguyahiko'ya talip olarak gelmesini konu alır.

Benzer olarak, orijiale uygun olarak hikaye hem şiir hem düzyazı olarak, Ise hikayesinin yeni versiyonu saray mensubu olan Ariwara no Narihira'yı aşık olduğu kişinin cinsiyeti değiştirlmiş olarak anlatıyor.

Ve yazar Meron Uminekozawa, Japonya'nın bilinen en eski tarihi ve mitolojik  kayıt belgesi, Kojiki'yi(Antik Meselelerin Kayıdı) aldı ve romantik bir komedi olarak yeniden yazdı.

Kapak resimleri klassik hissi barındırıyor. Birinci ciltin resmi Tomoko Yamashita tarafından ve ikinci cilt ise Harada çizdi.

Uminekozawa ve Hirarisa 25 Şubat'ta Tokyo'da seri ile ilgili konuşmak için bir etkinlikte belirecek.

Kaynak: AnimeNewsNetwork

Disqus adım "serinuma(doppuri)", yorumlarda o adla görebilirsiniz。(^ ω ^)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları