In This Corner of the World Anime Filminin Uzatılmış Versiyonu Geliyor
Fumiyo Kouno'nun In This Corner of the World (Kono Sekai no Katasumi ni) adlı mangasının anime film uyarlamasının resmi Twitter hesabı perşembe günü yaptığı açıklamada, filmin yaklaşık 30 dakika daha uzatılmış bir versiyonun geleceğini duyurdu.

Kono Sekai no (Sara ni Ikustumono) Katasumi ni (In (Several More) Corners of the This World) başlıklı yeni versiyon, Aralık ayında Japonya'da yayınlanmaya başlayacaktır.

Filmin yönetmeni Sunao Katabuchi (Black Lagoon, Mai Mai Miracle) yeni başlığı tasarladı ve Kouno bu tasarıma onay verdi. Filmin yeni versiyonu mangadan daha fazla sahne içerecektir.

Yeni sahneler arasında, 1944 sonbaharında Rin ve Suzu'nun geçtiği yollar ve 1945 kışı ve ilkbaharında yer alan olaylar da bulunmaktadır. Rin, yukarıdaki yeni görselde ve aşağıdaki videoda net bir şekilde öne çıkmaktadır. Diğer bir yeni bölümde de Suzu'nun küçük kız kardeşi Sumi için endişelendiği Eylül 1945 yılındaki Makurazaki Typhoon olayını konu almaktadır.

Non yine Suzu'yu seslendirecektir. kotringo aşağıdaki videoda yer alan yeni şarkı "Kanashikute Yarikirenai" (It's Sad and I Can't Bear It)ı  bestelemekte ve seslendirmektedir.

Film, Kasım 2016'da yayınlanmaya başladığından beri Japonya'da 2 milyondan fazla bilet satmıştır. GENCO ve animasyon stüdyosu MAPPA filmin prodüksiyonu olarak hizmet vermektedir.

Shout! Factory ve Funimation Films filmi geçtiğimiz Ağustos ayında ABD ve Kanada'da gösterime sokmuştur. Funimation filmi şu şekilde özetlemektedir:

Ödüllü IN THIS CORNER OF THE WORLD'un hikayesi, 1944'te Hiroshima'daki Kure adlı bir küçük kasabaya, kocasının ailesiyle birlikte yaşamak üzere yerleşen Suzu Urano adlı genç bir kadının hayatını anlatmaktadır. 2. Dünya Savaşı sırasında kentin bombalanmasıyla beraber Suzu'nun hayatı kargaşaya sürüklenir. Ancak onun azim ve cesareti ile savaştan zarar gören Japonya'da karşılaştığı zorlukları alt etme çabasıyla beraber bu iç ısıtıcı ve dokunaklı hikaye başlamış olur. Bu güzel ama bir o kadar da dokunaklı hikaye, güçlüklerin ve kayıpların karşısında bile insanların nasıl bir araya gelip hayatlarını yeni baştan inşa etmeye başlamasını bizlere bir kez daha göstermektedir.


Film, Fujimoto Ödülü'nü, Kültürel İşler Ajansı'ndan  Daijin (Minister) Ödülü'nü, Hiroşima Uluslararası Film Festivali'nde Hiroşima Barış Film Ödülü'nü, Kinema Jumpo dergisinin yılın en iyi Japon filmi seçilmiş ve  Japon Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. Yılın Animasyonu ve Annecy'deki Özel Film Kategorisinde Jüri Ödülü'nü kazanmıştır. Film, 45. Annie Ödülü için En İyi Animasyon olarak aday gösterilmiştir. Film ayrıca Tokyo Anime Ödül Festivali'nde Theatrical Anime Division'da ve 21. Japonya Medya Sanatları Festivali Ödülleri'nde Animasyon Bölümü'nde ödül kazanmıştır.


Manga, bu ay prömiyerinin yapıldığı yeni bir live-action serisine de ilham kaynağı olmuştur.

Kaynak: animenewsnetwork

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları