Hyouka Anime İncelemesi
Uzuuuuuuuuuuun bir aradan sonra animasyonları ile sizi büyüleyecek bir anime ile karşınızdayım.. İyi okumalar..

Gomennasai :(

 Her pazar eleştiri veya inceleme yazısı yazacağım hakkında söz vermiştim ancak sizden özür dilerim bunu yapamadım. En son yazdığım yazının üzerinden neredeyse 1,5  ay geçti.  Ancak kaliteli bir anime izlemeyi ,onu bitirdiğim zaman yazı yazmayı tercih ediyorum bu yüzden animeleri bitirdikten sonraki gün hemen incelememi yazarım. Bu sefer birkaç işim oldu biraz meşguldüm ancak artık pekte meşgul değilim o yüzden her pazar (!) inceleme yazmaya devam edeceğim..

Dikkattttt !!!!

Hyouka izlemediyseniz, izlemeyi düşünüyorsanız ,hatta belki şuan izliyorsanız Spoiler içerebilir.  Ancak bu sefer elimden geldiğince az Spoiler vermeye çalışacağım .O yüzden gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz

Nedir ? Konusu Filan?

 KyoAnime bu sene Koe no Katachi ile kendini tekrar hatırlatmıştı. Geçen senelerde ise 22 bölümlük hafif bir anime çıkararak bize çok güzel anlar yaşattı peki o anime nedir ? işte Hyouka.. Hyouka  Lise hayatına yeni başlayan bir grup öğrencinin başlarından geçen gizemli maceraları anlatıyor.  Şimdi gizemli deyince insanın aklına ciddi drama veya önemli olaylar gelir ancak buradaki gizemin tadı çok hafif ve her bölümde değişiyor  Örnek olarak verirsek okulda çalınan eşyaların bulunması veya bir bir öğrencinin neden okuldan atıldığı gibi hafif gizemleri çözüyorlar aslında.

Karakterler

Ana karakterimiz Oreki  aşırı derecede sıradan bir lise öğrencisidir  kendi mottosu "bir şey yapmamam gerekiyorsa yapmam eğer bir şey yapmam gerekiyorsa da hızlı hallederimdir.." Üşengeçlikte yüksek lisans yapmış ve enerjisini korumak için ne yapması gerekiyorsa yapan biridir ki şahsen kendime çok benzetiyorum.. Ancak Oreki'nin en iyi özelliği süper bir zekası olmasıdır. Bütün gizem olaylarında onun yanına giderler.. Aslında süper bir özellik.. Oreki'nin asla karar veremediği şey ise lise hayatını gri veya toz pembe yaşamak istemesidir.. Ki açıkçası kendisi asosyal biri olmasa dahi çok da arkadaşı yoktur.. Ancak bazen kararsız kaldığı oluyordur..

Karakterler -Devam

İkinci karakterimiz Chitanda Eru.. Şahsen waifu dosyamda kesinlikle ilk 5'e girdi. Çok sevecen çok sakar çok tatlı ve bir o kadar da meraklı biridir. Bütün gizem olayları onun merakını arttırır. Aynı zamanda ailesi de çok varlıklıdır. Ne kadar zengin de olsa bunun onun ilgisini çektiğini düşünmüyorum..

Karakterler -Devam

sonraki karakterimiz ise Satoshi. Oreki'nin çok eski bir arkadaşı ve aşırı enerjik ve pozitif biri. Olumlu görüşü sayesinde hayatı dolu dolu yaşadığını düşünüyor ve bundan mutlu. Aslında birden fazla yeteneği olsa da kendini pek gösteremeyen biridir sıkı bir Sherlock Holmes okuru ve gizem uzmanıdır  (ancak oreki kadar keskin zekalı değildir)..

Karakterler -Son

Son karakterimiz ise Mayaka.Orta okuldan beri Satoshi'den hoşlanıyor ancak Satoshi ona yanıt vermediği için friendzone da kalmışlardır. Ciddi bir manga okuyucusu ancak katıldığı manga klubünde ona hafif zorbalık yapıyorlar. Bir bölümde en sevdiği mangayı okurkenki bir sahnesi var orasına bayılıyorum altta gösteririm

Kararsızım

Aslında bu animenin konusu ne desem emin değilim. Bazı bölümler sadece komik bazı  bölümler ise sadece gizemli bazı bölümler ise sadece dramatik olabiliyor bazı bazı bölümler ise hepsini kapsadığı için kategori olarak ne seçeceğimden kararsızım. Eğer bu animede romantizim arıyorsanız romantizm seviyesi az ancak bütün bu konuları kapsadığı için bir bakıma da izlemesi çok zevkli..

Animasyon

Teşekkürler KyoAni.. Artık izlediğim 1080p bir anime bile bana güzel gelmiyor.. maalesef çok kaliteli animasyon izlemenin zararı bu :D animasyonlardaki en güzel özellik hem sade hem de sanatın iç içe olmasıydı. Önemli yerlere detay verip gereksiz yerlere az detay vererek ilgi odağını olduğu yere çekme şekli hoşuma gitti özellikle bazı kamera açıları ise çok güzel. Zaten gözlere diyecek lafım yok o gözler nedir öyle..eğer bu animeyi izleyecekseniz tavsiyem 1080p izlemek -açıkçası internet paketim ağlıyor ama kaliteden ödün veremem-

ŞU KAPÜÇİNODAKİ DETALARA BAK DOSTUM LANET OLSUN !!

ŞU KAPÜÇİNODAKİ DETALARA BAK DOSTUM LANET OLSUN !!

Detaylı eleştiri

Şimdi her gizem birbirinden farklı idi o yüzden hoşuma gitti. Ancak drama konusunu daha iyi yapabilirler idi. Dramanın en tavan olduğu bölüm-sondan bir önceki bölüm- benim en sevdiğim bölümdü. En beklenmedik anda ise beni güldürmeyi başarabildi ve japonca da bir cümle daha öğrendim WATASHI, KIMINARIMASU !!! -çok meraklandım ayol .japonca- animedeki görüntü kalitesi çok güzeldi o yüzden uzun süre düşündüm ve yakın zamanda çıkan kimi no na wa (your name) nın kalitesinin hyouka'yı geçemediğini düşünüyorum.. Şimdi diyeceksiniz "ama Weeb-Senpai kimi no na wa baya güzeldi niye öyle diyorsun ?" Çünkü bana göre 22 bölümlük bir anime hazırlamak ve her bölümde kaliteden ödün vermemek, 2 saatlik bir filmin hazırlanmasından daha zordur.. -tabii ki kimi no na wa güzeldi ona lafım yok ama değerlendirmek lazım- dramaya bakarsak.. Hafif Your Lie In April sezdim.. ama dediğim gibi karakterimiz aşırı depresif hayattan soğumuş biri değil sadece çok üşengeç o yüzden sadece "sezdim" diyebilirim.. Romantizim daha fazla olsaydı kesinlikle bir başyapıt olabilirdi ama az koymuşlar ne yapalım ? Biz de böyle kabul edeceğiz..

Müzik

 Önceki yazılarımı okuyan varsa bir sezonda iki müzik olmasına çok sinir olduğumu biliyorsunuzdur.. Açıkçası uzun bir aradan sonra ilk kez iki müziği de beğendim evet.. Ama ilk müzik tabii ki daha iyi ahaha.. İki müzikte de karakterin gri hayatının renklenmeye başladığını çok güzel gösteriyorlar. Bu arada kısa bir değişiklik olsun.. Psycho Pass yazımda -bir sezonda iki müziğin ikisi de asla güzel olmaz- gibisinden bir yazı yazdım.. O yazım müziğe olan büyük bir sinirle yazılmıştır o yüzden özür.. Hatta özrümü küçük bir örnekle tamamlayayım mesela Shokugenki no Souma (Food Wars) ilk sezonun iki müziği de güzeldi sayısı az olsa da iki müziğin de güzel olduğu bazı animeler oluyor..

Sonuç..

 Her bölümünde mükemmel animasyon, eğlenceli hikayesi ile en sevdiğim animeler listesine girmeyi başaran Hyouka benim için 8.5/10 dur.. Puan kırma nedenim ise romantizm ve dramanın az olmasıdır.. Düşüncelerinizi yorumlara yazmayı unutmayın..Bir sonraki inceleme yazısında görüşmek üzere WATASHI KIMINARIMASUUUUUUU !!!!!!!!

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları