Higurashi: When They Cry – New Animesinin İngilizce Altyazılı 2. Tanıtım Videosu Yayında
Animenin ilk gösterimi 1 Ekim’de Funimation’da

Funimation, Higurashi: When They Cry New, the new Higurashi: When They Cry (Higurashi no Naku Koro ni)  anime projesinin ikinci tanıtım videosunun ingilizce altyazılı bir versiyonunu yayına sürdü.

1. Bölüm 1 Ekim 23.30 saatinde Tokyo MX ve BS11 kanallarında galasını yapacak ve aynı zamanda Sun TV kanalının yanı sıra Anime Store ve Hikari TV'de de yayınlanacak. 14. bölüm de 7 Ocak’ta aynı mecralarda yayınlanacak. Tomato Akase tarafından yapılan manga uyarlaması 2 Ekim’de Kadokawa’nın Young Ace Up servisi altında başlayacak. Funimation’da animeyi Japonya ile aynı zamanda yayınlamaya başlayacak.

Kadroda yeniden yer alacak oyuncular arasında Sōichiro Hoshi (Keiichi Maebara), Mai Nakahara (Rena Ryūgū), Satsuki Yukino (Mion Sonozaki), Mikai Kanai (Satoko Hōjō), Yukari Tamarua (Rika Furude), Chafurin (Kuraudo Ooishi), Toru Ohkawa (Jirō Tomitake), Miki İtō (Miyo Takano) ve Toshihiko Seki (Kyōsuke Irei) de bulunuyor. 

Animenin Temmuz'dagala yapması planlanıyordu fakat Coronavirüs (COVİD-19) salgınının üretim programını etkilemesi sebebiyle bu plan gerçekleştirilemedi. 

Orijinal çalışma Ryukishi07 ve 07th Expansion’a aittir.  Seriyi Keiichiro Kawaguchi yönetiyor. Akio Watanabe (Monogatari Serisi) karakterleri dizayn ediyor ve animasyonun başında Passione (Citrus, Rokka: Braves of the Six Flowers, High School DxD Hero) var. Serinin kompozisyonundan Naoki Hayashi (Black Fox, Citrus)  sorumlu. Kenji Kawai (Gost in the Shell, Patlabor, Mobile Suit Gundam 00) serinin bestecisi olarak geri dönüyor.

İlk Higurashi: When They Cry anime serisi 26 bölüm ile birlikte 2006 yılında yayına girdi ve When They Cry II: Solutions (Higurashi no Kaku Koro Ni Kai) animesi 24 bölümüyle birllikte 2007 yılında yayınlandı. Geneon Entertaintment Inc. Ilk animeyi 2007-2008 yılları arasından DVD olarak yayınladı. Bundan sonra Funimation’da 2009 ve 2010 yıllarında DVD olarak animeyi yayınladı. En son olarak ise Sentai Filmworks 2 animeyide Blu-ray diski ve DVD şeklinde 2016 yılında yayınladı.  

07th Expansion Higurashi no Naku Koro ni’nin  ilk bölümünün görsel roman yazılımını 2002 yılında Comiket’te piyasaya sürdü. Hikaye sessiz ve kırsal bir kasabada her yıl gerçekleşen bir festival sırasında gerçekleşen cinayetlerin etrafında dönüyor. Ryukishi07 ve 07th Expansion Higurashi: When They Cry Hou’yu Japonya’ya 2014 yılında serinin fanlarına teşekkür etme amaçlı, PC oyunu olarak yayınladı (Animenin adında kullanılan "Hou" için kullanılan kanji "hōnō", "ithafen" kelimesinde kullanılır).

Orijinal görsel roman 2009 yılında MangaGamer tarafından yayımlandı ve Higurashi no Kaku Koro’yu 14 ayrı bölüm olarak yayınlamaya devam etti.

Yazılım aynı zamanda birkaç tane video anime projesine, 2 canlı aksiyon filmine ve birkaç sanatçının manga uyarlamalarına ilhamda bulundu. Oyun en son 2019’un Temmuz ayında gerçekleşen bir tiyatro oyununa ilham oldu. 


Kaynak: ANN

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları