Hayao Miyazaki'nin Yeni Filmi Aksiyon-Fantastik Macera
Miyazaki'nin oğlu From Poppy Hill, Ronja'dan sonra yeni bir esere başladı.

The Movie Natalie web sitesinde yapımcı Toshio Suzuki tarafından Hayao Miyazaki'nin "aksiyon-fantastik macera" türündeki yeni filmi Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka'dan (How Do You Live) bir el çizimi paylaşıldı.  Suzuki aynı zamanda Miyazaki'nin oğu Gorō Miyazaki'nin (aşağıda) bu film için CG çalışması yaptığını da açıkladı.

Suzuki'nin açıklamasında filmin hikayesinin Miyazaki'yi sektöre yeniden döndürecek kadar güçlü olduğu da belirtilmiş. Suzuki aynı zamanda Studio Ghibli'nin başarısız olduğu güne kadar film üretmeye devam edeceğini de sözlerine eklemiş. 

Studio Ghibli, dün şirketin yeni başkanı olarak eski Ghibli Müzesi müdürü Kiyofumi Nakajima'yı görevlendirdi. Eski Studio Ghibli Başkanı Koji Hoshino da şirketin başkanlığına geçti. Daha önce müzenin planlama ve sergilerini yöneten Kazuki Anzai, Ghibli Müzesi'nin yeni yönetmeni ve onu yöneten Tokuma Anıt Kültür Vakfı'nın başkanlığını devraldı. Suzuki, personel değişikliklerini Studio Ghibli için bir "yeni bir başlangıç" ve "yeni kan" olarak nitelenedirdi. 

Miyazaki, yeni filmini tamamlamanın üç ya da dört yıl süreceğini düşünüyor. Miyazaki, filmin adını yazar Genzaburō Yoshino'nun 1937'de yayınlanan aynı ismli başyapıtından aldı. Yoshino'nun kitabı, Koperu ve amcasını konu alıyor ve Koperu'nun manevi olarak büyümesini, insan olarak nasıl yaşayacağını konu ediniyor. 

Geçen Kasım sene ayında yayınlanan Owaranai Hito Miyazaki Hayao (Never-Ending Man: Hayao Miyazaki) adlı özel filmde Miyazaki, yaklaşan "Kemushi no Boro" nun ardından Ghibli Müzesi'nde kısa anime filmi yapmaya geri dönmek istediğini açıklamıştı. Lakin Miyazaki, kısa CG film yapmaktan memnun olmadı ve Ağustos 2016'da uzun metrajlı bir film projesi oluşturdu. O dönemde uzun metrajlı film için start verilmiş olmamasına rağmen Miyazaki, proje üzerinde animasyon çalışmaları yapmaya karar verdi ve storyboard'ları çizdi. Toshio Suzuki şimdilik ellerinde 20 dakikalık bir storyboard olduğunu belirtti.

Goro Miyazaki, yönetmenlik denemesini Earthsea'tan 2006 yılı The Tales filmiyle yaptı. Daha sonra From Pop Up Hill'de 2011 anime filmini ve 2014 CG-animasyonlu Ronja Robber's Daughter serisini yönetti.


kaynak: animenewsnetwork

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları